Megabyte Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Ale wreszcie ktoś porównuje Celerona do Athlona a nie Pentium do Athlona !!! Intel uciekł dość znacznie technologicznie a AMD niestety krąży ciągle wokół 3000+ (czyli 2200-2400Mhz).Jeżeli AMD nic nie zrobi szybko z zegarami swoich procesorów to Intel może ich zmiażdżyć a byłoby szkoda bo tak to konkurencja powoduje , że jeden musi się liczyć z drugim i ceny mają jaki taki poziom. A ja właśnie testuje sobie tego "smażonego cielaka" jak ktoś napisał i wychodzi mi , że całkiem fajny proc. Na default napięciu chodzi na magistrali 166Mhz a po podniesieniu do 1,425V działa na 19x200MHz (mam model 2,53MHz) co daje 3,8GHz i z tym zegarem większość testów pokazuje wydajność mojego AXP2500+@3200+ !!!!!Widze że nie poinformowany jesteś. Najszybszy Athlon ma oznaczenie 3800+. W niektórych konkurencjach P4 potrzebuje zegara ponad 4Ghz żeby go dogonić. Nie widze więc potrzeby wprowadzania narazie szybszego proca ze strony AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Ale wreszcie ktoś porównuje Celerona do Athlona a nie Pentium do Athlona !!! Intel uciekł dość znacznie technologicznie a AMD niestety krąży ciągle wokół 3000+ (czyli 2200-2400Mhz).Jeżeli AMD nic nie zrobi szybko z zegarami swoich procesorów to Intel może ich zmiażdżyć a byłoby szkoda bo tak to konkurencja powoduje , że jeden musi się liczyć z drugim i ceny mają jaki taki poziom. A ja właśnie testuje sobie tego "smażonego cielaka" jak ktoś napisał i wychodzi mi , że całkiem fajny proc. Na default napięciu chodzi na magistrali 166Mhz a po podniesieniu do 1,425V działa na 19x200MHz (mam model 2,53MHz) co daje 3,8GHz i z tym zegarem większość testów pokazuje wydajność mojego AXP2500+@3200+ !!!!! Widze że nie poinformowany jesteś. Najszybszy Athlon ma oznaczenie 3800+. W niektórych konkurencjach P4 potrzebuje zegara ponad 4Ghz żeby go dogonić. Nie widze więc potrzeby wprowadzania narazie szybszego proca ze strony AMD. Tu nie chodzi o to aby pokazać , że AMD jest w stanie "wyciąć" z wafla 0,5% procesorów , które pójdą jako 3800+. Technologia AMD jest strasznie wyżyłowana a jak nie daj Boże 64-bitowe systemy operacyjne nie zyskają szybko na popularności to może być niedugo po tzw. PTOKACH... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Ale na dzisiaj odnoszę wragę że to Intel zagalopował się w GHz i nie wie jak z tego wyleść. A soft 64 bitowy powstrzymywany jest przez MałegoMiękiego. Na dzisiaj to AMD ma palemkę wydajności do ceny reszta to potęga Intela która coraz bardziej stoi na glinianych nogach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Tu nie chodzi o to aby pokazać , że AMD jest w stanie "wyciąć" z wafla 0,5% procesorów , które pójdą jako 3800+. Technologia AMD jest strasznie wyżyłowana a jak nie daj Boże 64-bitowe systemy operacyjne nie zyskają szybko na popularności to może być niedugo po tzw. PTOKACH...Nie przesadzaj. Niedługo powinny wejść do seryjnej produkcji Athlony produkowane w technologi 0.09 um. Era 64 bit nadchodzi i nie da się od niej uciec. M$ czekał na Intela i się w końcu doczekał tak więc może już śmiało wprowadzać 64bitowe Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Oj Intel chyba siedzi i zawija dla AMD procesoey A64. Jak nie, to chyba widziałem taką reklamę ale czy to chodziło o HiTech to nie wiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celek15 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Mam takie pytanie wiem ze nie na temat no ale trudno jak mam podlacztc kabelki do plyty glownej zeby dziwiek chodzil podlaczylem juz raz ale slychac tylko szum jak podglasniam i sciszam a zadnego dzwieku nie slychac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...