david100 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 :oops: Witam ! Mam prośbę czy ktoś udzieliłby mi wskazówki jak podłączyć zasilacz do kompa jestem w tym temacie zielony i niechcę czegoś spieprzyć ! Zasilacz to Chieftec 360-302 DF . w kompie ma dysk twardy, cd -rw , stację 3.5 . W moim poprzednim zasilaczu byłu tylko 3 kable a w tym chieftecu są 7 kabli wychodzących. Nie wiem czy część z nich jest poprostu nie potzrebna. Poradzcie coś amatorowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 no ... ;) podlacz to co musisz czyli kabel zasilajacy do mobo HDD(lub kilku) Fdd cdroma (nagrywary) , kieszeni czyco tam masz a reszte ładnie uplataj zeby lepszy dostep powietrza był i wsio a jak nie wiesz ktore kable do cego sa to wspołczooje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Podłącz tak samo jak poprzedni. Reszta kabli nie będzie Ci na razie potrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Do płyty głównej (mobo) musisz podłączyć jeden, lub 2 kable. Zależy od modelu płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david100 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 witam ! Dałem rady podłączyć mam jedno pytanie do czego jest ten kabel z najmniejszą końcówką taką z na 3 igiełki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 hmmm, moze do stacji dyskietkuffff ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david100 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 hmmm, moze do stacji dyskietkuffff ?? Stacja jest już podłączona to jest taka najmniejsz końcówka ! czy dwa wentylatory w tym zasilaczu chieftek 360-302 mają działać czy tylko jeden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Nie no, zielony z chiefem. To co jam mam powiedzieć (jestem sto lat za Belką :lol: ) Te 3 pinowe to do wentyli chyba co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david100 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Nie no, zielony z chiefem. To co jam mam powiedzieć (jestem sto lat za Belką :lol: ) Te 3 pinowe to do wentyli chyba co? kolego nie każy musi się znać na takich sprawach podłączeniach ! to znaczy że jest to kabel do dodatkowego wentyla np. do obudowy . Zastanawia mnie jedna sprawa dlaczgo działa tylko jeden wentylator w zasilaczu ten drugi dodatkowy czy to jest normlne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Nie no, zielony z chiefem. To co jam mam powiedzieć (jestem sto lat za Belką :lol: ) Te 3 pinowe to do wentyli chyba co? kolego nie każy musi się znać na takich sprawach podłączeniach ! to znaczy że jest to kabel do dodatkowego wentyla np. do obudowy . Zastanawia mnie jedna sprawa dlaczgo działa tylko jeden wentylator w zasilaczu ten drugi dodatkowy czy to jest normlne . NienienienieNIE w ten sposób :D To jest kabel tylko do odczytu obrotów wentylatora/ów zasilacza (w sf wentylatora, a w df to nie wiem czy tylko glownego czy obu razem... phie...). Jeżeli masz wolne gniazdo w płycie głownej do podłączenia wentylatora (takie 3 bolce, znajdziesz w manualu) to można tą wtykę tam podłączyć i wtedy będzie widoczna prędkość obrotowa w biosie czy w speedfanie etc. pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 a jak wyglada to gniazdo.... 8O 8O 8O 8O 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david100 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 siemka ! Podłączyłem ten kabel do gniazda na ołycie PWRFAN1 dowiedziałem się że to jest czyjnik monitorowania obrotów wiatraka należy podłączyć do power fan ja znalazłem na swojej płycie ( abit nf7-s 2.0 )to gniazdo . Martwi mnie jedno dlaczego działa tylko jeden wiatrak w zasilaczu czy to jest normalne wydaje mi się że powinny działać dwa z różną prędkością a u mni echodzi tylko ten w środku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 musiales cos zepsuc 8O u mnie kreca sie dwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david100 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 musiales cos zepsuc 8O u mnie kreca sie dwa Już wszystko gra kręcą się dwa OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...