Archimonde Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Tutaj jest instrukcja jak zmodować X800 Pro na X800 XT lub (chyba) X800 XT PE. Niestety po niemiecku :( , ale zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Niestety na rdzenie po 16 tygodniu nie dziala tak prosto ten mod. Ale i na to jest rozwiazanie... przed poniedzialkiem postaram sie na TPC powiesic newsa jak zrobic 16 potokow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 W najnowszym MAGAZYNIE CHIP jest krok po kroku jak zrobic MODA RADKA 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Hmmm... zastanawia mnie jedno - czy np. grafa która jest od tygodnia w sklepie - z którego jest tygodnia ?? Sprzed 16 czy już po nim ?? Nio i jak zmodować ją na 16 potoków jeżeli jest po - czekam na artykuł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Normalka jest ze produkcja trwa dlugo przed premiera rynkowa. W przypadku X800 jest to 11 tygodzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Czyli nic tylko brać to co mają :) (jest sprzed 16 tygodnia ??) :D Nio dobra - co z grafami wyprodukowanymi po 16 tygodniu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Tego jeszcze nie wiem. Moja jest z 17 tygodnia i normalna, wielokrotnie opisywana procedura nie odblokowala 4 potokow. Wczoraj jednak stosujac moj pomysl dokonalem tego. Czy to zadziala na innych kartach-o tym przekonac musza sie sami zainteresowani stosujac sie do moich zalecen. Poradnik juz sklepalem. Jutro powienien wisiec na stronie i pozostaje czekac az ktos go zastosuje i podzieli sie wrazeniami. BTW-sprzed 16 to znaczy ktory? Bo tak jak pisalem- 11 tylko niektore, 12 i 13 nie slyszalem. 14 i 15 sie nie moduja. 16-masz 98% szans na sukces. Powyzej 16 tygodnia nie slyszalem o udanym modzie-poza moim przypadkiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Lancer a kiedy wyniki z oc grafy ?? Uchyl rabka tajemnicy :wink: PS : taki ciekawy temat ale jak patrze na ten awatar to bez obrazy ale obiad mi wraca , poprostu ochyda :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wszystko fajnie - tylko kiedy będzie ten artykuł - już nie mogę się doczekać 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jeszcze nie krecilem. Musz w koncu zlozyc drugie WC specjalnie dla grafy i miec wlacznik dla drugiego PSU bo troche mi pradu ten XT zrzera. Wiem ze memki na defaultowym ciagna do 600, a rdzen 550, ale pewnie bedzie wiecej 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Jeszcze nie krecilem. Musz w koncu zlozyc drugie WC specjalnie dla grafy i miec wlacznik dla drugiego PSU bo troche mi pradu ten XT zrzera. Wiem ze memki na defaultowym ciagna do 600, a rdzen 550, ale pewnie bedzie wiecej 8) Masz Vivo ?? boramsy trochę wysoko idą 8) Na X800 PRO Vivo ramsy są 1,6ns na zwykłych PRO 2ns ... ciekawe czy tak samo się modują (Vmody .. no i 12@16) Btw - grafe sobie zostawisz czy sprzedasz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Hmmm... tak sobie myślę - wszyscy trąbią o tym modowaniu X800 PRO->XT a mnie ciągle nęka jedna myśl - jakie jest prawdopodobieństwo, że coś się zwali (a jeżeli już to co) i co dalej zrobić - gwarancji nie ma - laminat zdrapany - jak wtedy taką usterkę naprawić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Na X800 PRO Vivo ramsy są 1,6ns na zwykłych PRO 2ns ... ciekawe czy tak samo się modują (Vmody .. no i 12@16) Btw - grafe sobie zostawisz czy sprzedasz ?? Powiem tyle-w tej chwili jest to pelnosprawny XT. Poza naklejka NICZYM sie nie rozni :D Narazie nie planuje zbycia sie go :) A Vmody to jak zwykle tylko na rdzen. Szkoda pamieci. jakie jest prawdopodobieństwo, że coś się zwali (a jeżeli już to co) i co dalej zrobić - gwarancji nie ma - laminat zdrapany - jak wtedy taką usterkę naprawić ?? Jesli to zrobisz z glowa, a nie na sile jak goryl to masz szanse nie stracic gwary. Laminatu nie musisz drapac do scierzek, wystarczy zdrapac izolacje na pinach. Jesli masz troche pomyslunku, to znajdziesz material by potem ewentualnie zakryc piny ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Hmmm.... czyli nie musze drapać połączenia mięczy pinami a tylko samą izolację na pinach ?? :D To dosyć bardzo zminia postać rzeczy - w sumie - to nie da się tam nic uszkodzić (standardowo te piny i tak nie są wykorzystywane :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Oczywiscie ze wystarczy odkryc piny! Poco wiecej dlubac? Najlepiej zrob tak jak ja kiedys odblokowywalem mnoznik w AMDkach-szczeline po laserze zaslep silikonem (zwykla biala pasta). Rozpuszczalnik bierze silikon i nie ma sladu. Same mostki polacz lakierem eletroprzewodzacym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Hmmmm.... jest poniedziałek a ja dalej nie widzę artukułu na Twoje PC (bo chyba tam miał być) jeżeli się mylę, to proszę o właściwego linka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Jeeeeeeeeeeeeeeest - :banan: - nareszcie :) Zabieram się za czytanie Hmmm... jeżeli dobrze przeczytałem - to to co ja chcę kupić to własnie okrojona (z zablokowanymi 4 potokami) X800 XT PE - czeka na mnie w sklepie grafa Sapphire X800 PRO VIVO - czyli grafa z którą nie będzie problemu jeżeli chodzi o odblokwanie :D Jaaaazzzdaaa !!!! Nieee, nieeeee - ja nie wytrzymam - mam pod nosem X800 XT PE !!!! I to za o wiele niższą cenę !!! AAAAA.... to co przeczytałem doprowadziło mnie do ekstazy !!!! Muszę wysupłać kase na tego Sapphire X800 PRO VIVO - MUSZĘ !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Lancer - brawo - ładnie to rozpracowałeś :D Nic tylko kupować Vivo :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 A pewnie - rannyyy dlaczego ja tego nie mogłem przeczytać jak już bym miał tego Sapphire tylko teraz - jak czekam na niego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Lancer - kawal dobrej roboty ale chyba jednak zdecyduje sie na 6800GT ta sama cena a mam 16 potokow bez zadnych ingerencji w sprzet i troche nowoczesniejszy silnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Eeee tam GF6800GT, ja na razie panom z Nvidii dziękuję. Raczej skusze się na X800 Pro VIVO, tylko cena nieco wyższa niż zwykły... Trza się rozpatrzyć co na koncie siedzi i czy można zaszaleć :D Lancer, skąd i za ile wyrwałeś tego VIVO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 A ja chyba jestem slepy bo nigdzie nie widze tego opisu. Rzuccie linka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 A ja chyba jestem slepy bo nigdzie nie widze tego opisu. Rzuccie linka :) http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=7699&...69637bda110cb19 PS. Czy na 100% każdy Sapphire X800 PRO VIVO ma pamiątki 1.6 ns ?? Mam możliwośc zakupienia takiej grafy - pytanie tylko czy każda grafa X800 PRO VIVO Sapphire ma w/w pamiątki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paranoiq Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 chyba nie...widzialem w necie jakiegos szafirka vivo z pamieciami 2.0ns, ale nie wiem na ile jest wiarygodne to co napisali :? i teraz sie zaczynam zastanawiac, bo myslalem by z Niemiec sprowadzic sobie egzemplarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Najnizsza cena jaka widzialem jest tu: http://www.computer.istore.pl/sklep,740,66...n,106954,0.html Te karty maja 1,6ns. Zreszta przed zakupem mozna zawsze zapytac, a zakup przez net ma ta zalete, ze jak sie nie spodoba to w ciagu 10dni mozna oddac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 To ja już nic nie kapuję :? Jak to w końcu jest - każda Sapphire VIVO ma 1.6 ns czy tylko niektóre z nich ?? Od czego to ma niby zależeć, przecież Saphire z VIVO to Saphire z VIVO - powinna mieć 1.6s - chyba, że się mylę :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 normalnie tanio jak barszcz jedyne 22ooPLN jak sprzedam monitor, myszkę, 2 dyski i pamięć będzie mnie stać HURA ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matriks1111 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Dobra jeszcze tylko jedna kwestia - czy po takim podkręceniu z PRO -> XT wystarczy standardowe chłodzenie ?? Czy może np. warto zainwestować w nowe chłodzenie, takie jak np. Zalman ZM80C-HP lub ZM80D-HP (oczywiście z dodatkowymi radiatoraki na pamięci i wiatrakiem ZM-OP1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 warto się zainteresować czymś lepszym niżeli taki zalman :) np. http://www.4max.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=244 a na pamiątki przykleić wysokie radiatorki (pociety cooler procesorowy) wyjdzie taniej i lepiej :twisted: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojczy Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 A mnie zastanawia jedna sprawa jak wy testujecie takie modowalne grafy nie chodzi mi tu tylko o samo x800@x800xt ale tez o 9500@9700, 9800se@9800. Puszczacie 3d marka, albo jakas gre na takich srednich detalach i czekacie az cos sie pojawi, czy raczej ostro ja katujecie wyciskajac z niej 7 poty, wlaczajac AA i inne bajery. Bo chyba do prawidlowego przetestowania takiej karty nalezalo by wybrac sposob 2, bo to pokaze wtedy czy wszystko jest ok, a nie tak jak niektorzy podkreca proca puszcza na 3h Prime, wyskoczy im blad i mowi ze jest wszystko ok :wink: No chyba niezupelnie, moze do pracy na Wordzie albo sluchania muzy to tak :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...