Skocz do zawartości
SpiderMAN

RN Frost - prezentacja

Rekomendowane odpowiedzi

noe9 > moj problem lezy wlasnie w tym, ze "różnica pomiędzy blokami jest znikoma". Widac, jest to kwestia uczciwosci i grania wedlug zasad fair-play.

Cascade kosztowal 128 USD w najtanszej wersji. Nie wnikam czy jest wart swojej ceny, ale wydajnosc ma poki co najlepsza. Bylo to robione w kilku sztukach miesiecznie (dlatego taka cena). Teraz juz jest wyprzedany, bo nawet na stronie LR nie da sie go kupic.

SpiderMAN:

Brakuje mi tam temperatury wody! Przeciez to rosnie liniowo wzgledem otoczenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe szkoda mi realitynet :) ludzie chcą coś robić a tu cała masa zniechęcaczy :) tez próbowałem się w branży bloczkowej i nie ma łatwo :) forum nie jest przychylne :)

btw lukasz czy na twojej stronce w opisie zestawu na samym dole 3 ci punkt nie powinno być pompka CO a nie oc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne powinno byc CO. Tamta strona juz dawno przestala byc aktualna. Wlasciwie to stan mojego komputera najlapiej oddaje topic na Forum "WC eXtreme 3.0" (zmiany od tamtej pory byly raczej niewielkie), ale za okolo 2 miesiace bedzie on juz zupelnie nieaktulany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe szkoda mi realitynet :) ludzie chcą coś robić a tu cała masa zniechęcaczy :)  tez próbowałem się w branży bloczkowej i nie ma łatwo :) forum nie jest przychylne :)

btw lukasz czy na twojej stronce w opisie zestawu na samym dole 3 ci punkt nie powinno być pompka CO a nie oc ?

Dokladnie, ale nas to nie zniecheca, obowiazuje zasada "Damy Rade"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 99% przypadków jak ktoś coś pokaże to odrazy forumowicze krzyczą PLAGIAT, KOPIA, itp itd :D to mnie leczy

Bo wielu wesołkom wydaje się że wystarczy wziąć jakiś sprawdzony projekt, coś zmienić - powiedzieć mój bloczek jest lepszy i wszyscy wywalą to co już mają i kupią NOWY, LEPSZY blok .

TO NIE WYSTARCZY - a przechwałki lepiej zachować na spotkania przy browarku.

Na Forum jest sporo osób wiedzących co w trawie piszczy i one potrzebują konkretów - a nie obietnic.

Prawda jest taka, że kokosów na bloczkach raczej się nie zbije, a wyprodukowanie lepszej niż obecne na rynku konstrukcje, jest bardzo trudne i tutaj sam entuzjazm nie wystarczy (potrzeba jeszcze sporego zaplecza badawczego - co z koleii pociąga za sobą znaczne koszty)

Miałem w łapkach już kilka bloczków jak choćby ICE rev 2 niejakiego gaza, Uriel rev. 1 i 2, wiercone Mate, 2 własne samoróbki i wiem że sam pomysł i chęci nie wystarczą ...

Ponadto wiem, że wersja demo może się różnić od wersji produkcyjnej (jak było w przypadku Uriela - fotki reklamowe przedstawiały idealnie dopracowany egzemplarz, pierwszy egzemplarz Uriela2 jaki miałem był dużo lepiej wykończony niż drugi, który kupiłem dla kumpla)

Dlatego też nie jestem w stanie na 100% uwierzyć w testy bloczków rozsyłanych przez producenta do testerów (zawsze można zrobić taki bloczek z lepszej miedzi, lepiej wyszlifować/wypolerować, dokładniej wykończyć)

Podziwiam ludzi, którzy mimo wszystko próbują coś robić w tej sferze (nawet producenta Frosta - mimo nachalnej reklamy) - życzę wszystkim rewolucyjnych pomysłów, super udanych produktów i krociowych zysków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek hmmm musze ci podrzucić mój bloczek, ciekawe jak go ocenisz :) nie boje sie krytyki :) :P bedziesz może w dziwnowie ? albo w sierpniu w gdansku na tym zlocie ?

Chetnie go wezme pod lupe :lol:

Nad morze na razie sie sie wybieram (ale to sie moze zmienic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frosta kupilem juz dosc dawno ale dopiero wczoraj go odpalilem. Jakie sa moje wrazenia. Po otwarciu pudeleczka moim oczom ukazal sie bardzo ladny bloczek starannie i dokladnie wykonany lecz kiedy go odwrocilem spod wcale nie wygladal jak lustro :(. No ale nic pomyslalem, w komplecie bylo 5 ladnych srubeczek ze sprezynkami i pasta termoprzewodzaca to +. podlaczylem bloczek na szczescie odrazu nie zalozylem na procesor bo... Blok poprostu przeciekal. duzy minus gdybym zalozyl odrazu na kompa to nie wiem jak by to sie skonczylo "-----". Wzialem klucz ampulowy i dokrecilem srubki jedna byla calkiem luzna. Przestalo ciec :). Dobra nic nie cieknie postanowilem zalozyc na procka. I tak na pompie atman305 kadecie i froscie przy tem wody 28C napieciu 1.9 czestotliwosci 2700=20*13,5 temp na procku mierzona przez "abit EQ" w idle wynosi 46C szczerze mowiac spodziewalem sie lepszego wyniku. No ale nie jest zle zwlaszcza ze po 5h Dooma 3 tem wzrasta zaledwie do 48C. :) Reasumujac Gdyby w kazdym egzemplazy byl dokladnie szlifowany spod i gdyby pamietali ze srubki trzeba dokrecic Powiedzalbym Super a tak daje 7/10.

Pozdrawiam Cronosik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasta zawarta jest pasta siliconowa...

co do lustra, wszystkie bloki sa polerowane na lustro. W niektorych zauwazono ze tasma uzywana do zaklejania lustra zostawia klej na spodzie bloku. Stad moze brak lustra... dco do krocca... hmmm przepraszam za to nic wiecej nie zostalo jak powiedziec ze postaram sie aby sie to wiecej nie zdarzylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie robi jedną sztuke to sie robi od początku do końca jak sie robi więcej to sie robi partiami, najierw gwintuje wszystkie pozniej wkręca sie króćce itp, zdarza sie że jedna sztuka sie wymknie z wkręconymi srubkami a niedociągniętymi :) dlatego przed założeniem bloku do kompa powinno sie go testować POZA kompem przez 24/48 H ! kto wkłada blok odrazu do kompa ten albo jest kamikazze albo nie mna wyobraźni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie robi jedną sztuke to sie robi od początku do końca jak sie robi więcej to sie robi partiami, najierw gwintuje wszystkie pozniej wkręca sie króćce itp, zdarza sie że jedna sztuka sie wymknie z wkręconymi srubkami a niedociągniętymi :) dlatego przed założeniem bloku do kompa powinno sie go testować POZA kompem przez 24/48 H ! kto wkłada blok odrazu do kompa ten albo jest kamikazze albo nie mna wyobraźni.

ja wkladam bloki do kompa , a testowanie ukladu poza kompem do dla mnie kompletny debilizm :) ( bez obrazy ) , uwazam ze nalezy zlorzyc w kompie i odpalic BEZ WLACZANIA KOMPUTERA ( PAMIETAC O WTYCZCE ) NA 24 H

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm a ja nie wiem o co sie klocicie... przeciez jest wolny rynek... wolne forum...

sam sie zastanwiam na produkcja czegos podobnego ale "innego", projektem zajmuje sie osoba ktora siedzi w wszelkiego rodzaju , urzadzeniami cieplnymi, pompami, trermodynamika... wyklada ja...

ale ja mam takie pytanko a co z plytami bez otworow?? jakas alternawya? zapinka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wkladam bloki do kompa , a testowanie ukladu poza kompem do dla mnie kompletny debilizm :) ( bez obrazy ) , uwazam ze nalezy zlorzyc w kompie i odpalic BEZ WLACZANIA KOMPUTERA ( PAMIETAC O WTYCZCE ) NA 24 H

Widzę, że lubisz używać suszarki do włosów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=19

Niestety są z takimi zapinkami problemy, że ciężko założyć, blok źle przylega.

wlasnie o to mi chodzi... ta zapinka oczywiscie jest mi znajoma (mialem nadzieje ze moze chopacy cos nowego wymyslili :P ), ale mam pytanie ma ktos moze wymiary jej? (zapinki) tzn bardzo by mnie interesowalo jakiej wielkosci bloki wchodza tam "idealnie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowe bloki nie mieszcza sie na ta zapinke - ostatni jaki sie miescil to byl uriel (ten bez multitopa) i nukleon. X3m sie nie miesci, frost tez (o ile sie nie myle) uriel multi tez, abadony tez (bralsza zawadza) spider z topem plexi tez ;( - wiec niz nowego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi