DoctorPulse Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Witam, Na jesieni będę składał nowe WC, proszę o opinie czy dobrze wybrałem: Cpu - Danger Den RBX Chipset - Danger Den Maze4 2-chip GPU - Danger Den Maze GPU Chłodnica - Black Ice Pro II Pompka - Eheim 1250 Chodzi mi oto aby na tym chłodzeniu wyciągnąć jak najwięcej z 2500+M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 hyh kupa kasy maly rezultat . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 to co da większy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Poprzeglądaj: www.mcs.pc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Extreme drogie WC. Zanim coś kupić radzę się rozejrzeć w polskich nawet ponad 2x tańszych konstrukcjach. Poza tym po co Ci taki blok na nb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Extreme drogie WC. Zanim coś kupić radzę się rozejrzeć w polskich nawet ponad 2x tańszych konstrukcjach. Poza tym po co Ci taki blok na nb? Dokładnie ... za tą kase to już można o FC myśleć ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 na mcs patrzyłem, bo będzie się grzał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 na mcs patrzyłem, bo będzie się grzał... No i nie sądzisz że na MCS są lepsze, ładniejsze i dużo tańsze bloczki ?? TRZEBA WSPIERAĆ POLSKIE FIRMY !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 widzę, ale dd może być wydajniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 widzę, ale dd może być wydajniejsze Pewnie wydajniejsze góra o 3* a droższe też 2-3 razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 A co do chłodnicy zamiast wydawać na tamtą kilkaset pln wolałbym kupic dwa kadety i je równolegle w układzie umieścić. O samych blokach to już nie wspomnę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Pomyśl o tańszym rozwiązaniu i kup bloki z MCS są tańsze i prawie tak samo wydajne jak denger dena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 widzę, ale dd może być wydajniejsze Pewnie wydajniejsze góra o 3* a droższe też 2-3 razy. Max około 1 stopnia (vs Uriel2 ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 zastanawiałeś sie kiedyś ile ciepła oddaje nb ?? zobacz co jest oryginalnie i pomysl ile moze to byćw ciepła skoro oryginalnie jest taki popierdułek ja ci radze uriela i 2 atiry na gpu i nb tego black ice'a i eheima watpie zebys miał gorsze temp od twojego zestawu lecz nie watpie ze za zaoszcedzoną kaske bedziesz mógł sobie kupić coś co da ci wiecej.... bo twój cfg jest po prostu śmieszny w porównaniu do tego wc co chcesz kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BELBO Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 MNIE TYLKO DZIWI PO DIABŁA WYDAWAĆ TAKA ILOŚC KASKI I WYCISKAC COS Z 2500+... PRZECIEZ MOŻNA ZAINWESTOWAC W TA NSZY ZESTAW I KUPIC COŚ SZYBSZEGO.. I TO PODKRĘCIĆ.. EFEKT CHYBA PODOBNY:) ( SORKI ALE MAM CAPS ZABLOKOWANY W KLAWIATURCE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Ten zestaw jest extreme tylko pod względem ceny i nic poza tym. Ja jak inni plecam zaopatrzyć się u matego, i jeżeli masz tyle kaski to zamiast BIP2 kup BIE2 na to dwa papsty i będzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Nawet jak na DD nie jest extreme (temat topicu zupelnie nie trafiony) jak juz sie upierasz na DD to wez TDX(silver) to bedzie extreme i jeszcze 4xPapst 120mm na 5V (juz 500zl jest ]:-> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Extreme drogie WC. Zanim coś kupić radzę się rozejrzeć w polskich nawet ponad 2x tańszych konstrukcjach. Poza tym po co Ci taki blok na nb? Dokładnie ... za tą kase to już można o FC myśleć ... Myslec? heh zeby kupic za taka kase wc to jest chore, a fc by juz bylo niezle, o niebo lepsze do krecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 tu masz testy mobila kreconego na urielu i blak ice http://www.pccom.pl/content.php?article.12 a tu masz mobila kreconego na chłodnicy ..chyba od stara :P http://www.pccom.pl/content.php?article.11 tlko w tescie z blak ice nie chodziło zeby wyciagnac max z proca tylko to był test black ice :wink: moge sie załozyc ze na urielu i tym black ice ewyciagniesz tyle samo co na tym twoim smeisznym zestawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 popieram zero sensu w kupowaniu od DD skoro nasze tak samo dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 popieram zero sensu w kupowaniu od DD skoro nasze tak samo dobre :) I tu sie pojawiaja niescislosci bo sa glosy ze Polskie sa realnie leprze potem ze RBX wsyssa Uriela nosem itp.(zdan i slyszalem ze... tyle co uzytkownikow) bez testow mozemy kierowac sie tylko wygladem i cena , a te IMO sa u naszych producentow o niebo leprze !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 popieram zero sensu w kupowaniu od DD skoro nasze tak samo dobre :) I tu sie pojawiaja niescislosci bo sa glosy ze Polskie sa realnie leprze potem ze RBX wsyssa Uriela nosem itp.(zdan i slyszalem ze... tyle co uzytkownikow) bez testow mozemy kierowac sie tylko wygladem i cena , a te IMO sa u naszych producentow o niebo leprze !! widziałem RBX w akcji i widziałem Uriela 2 w kacji bo mam go i powiem RBX Górą i to bardzo ale może już wkrótce zrobię takie porównanie bo RBX będę miał na dniach (do około 2 tygodni) w testach na PCcom.pl wiec zobaczymy co bloki potrafią i je porównamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Ja bym za taką kasę kupił mały blok (a'la Uziel), mocną pompkę np. Halm czy Grundfos, akwarium, piankę poliuretanową, otuliny oraz lodówkę (a później z niej wypruć agregat chłodniczy, zgiąć do środka parownik, umieścić go do akwarium, zaizolować pianką p. akwarium i blok, a węże otulinami) - w ten sposób możemy uzyskać temperaturę wody zbliżoną do zera i to dopiero mogłoby wsysać nosem wszystkie zwykłe chłodzenia wodnem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 yy ja chociaz nie mam wc tylko ac i w temacie nie jestem zbyt biegly ale z tego co widze to po jakiego ch... wydawac full kasy na jakies shito jak mozna kupic cos tanszego i lepiej bedziesz mial, i co z tego ze to sie nazywa chlodnica a'la kadet czy cus takiego i masz to ze zlomowiska kosztowalo ciebie grosze jak wywalac kilka ciezkich batow na taka chlodnice, to samo z blokami kup frosta itp sprawy a bedziesz o niebo bardziej zadowolony ze masz jeszcze zus na np piwko z kumplami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 yy ja chociaz nie mam wc tylko ac i w temacie nie jestem zbyt biegly ale z tego co widze to po jakiego ch... wydawac full kasy na jakies shito jak mozna kupic cos tanszego i lepiej bedziesz mial, i co z tego ze to sie nazywa chlodnica a'la kadet czy cus takiego i masz to ze zlomowiska kosztowalo ciebie grosze jak wywalac kilka ciezkich batow na taka chlodnice, to samo z blokami kup frosta itp sprawy a bedziesz o niebo bardziej zadowolony ze masz jeszcze zus na np piwko z kumplami :P 1. Kadettówka to nie to samo co Black Ice Pro bardzo się różnią robiłem testy to wiem o tym 2. Po drugie Frost nie jest tak dobry jaki inne bloki które teraz można kupić w Proline za śmieszne $ 3. Jeżeli kolega ma kase to niech kupuje co mu się podoba a nie to co mają inni jak bym miał kase też bym ubrał cały komp w DD odwróćcie sytuacje pisze chcem kupić pamięci OCZ Platinum Edition 2x512 PC4500, ktoś napisze po co tyle kasy wydawać jak możesz kupić TM lub KS albo Geil za połowe ceny. Jak ktoś chce DD to niech bierze DD to jego wola a po drugie na 100% bedzie zadowolony z DD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Z DD bedzie zadowolony w 100% a z mata na 200% zwlaszcza ze zaraz pojawi sie bloczek X3M ktory przynajmniej jak dla mnie jest mega wypas i ladniejszy niz DD ale to juz kwestia gustu a co do faktow to wydajnosc tez ponoc ma demoniczna :twisted: pozatym po co nabijac kabze jakims zagraniczniakom jak mozna wspierac "NASZ INTERES" . . . Ja wole zeby taki mate mial za co robic nowe bloczki a nizeli jakis tam amerykaniec 15000km odemnie . . . Ja sam mam bloczek ktory wyniosl mnie 100zl caly a zaloze sie ze wlozenie w jego miejsce nawet najlepszego DD nie zmieni temp na tyle zebym zauwazyl wieksza podkrecalnosc mojego proca np . . . Jak chcesz wydac XXXX zl i za miesiac zobaczysz goscia z identycznymi temp i wynikami jak twoje na tweaku a gosci ci powie ze ma cos polskiego za XXX zl to na pewno bedziesz mial poczucie ze dobrze wydales kaske :}}}}}}}}}}}}}} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Thorn > podziel sie z Nami wynikami testow. Prosze rowniez o podanie dokladnej procedury testowej, ilosci prob mocowan blokow i temperatur podczas testu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Dobry pomysł daj te wyniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Thorn > podziel sie z Nami wynikami testow. Prosze rowniez o podanie dokladnej procedury testowej, ilosci prob mocowan blokow i temperatur podczas testu. hmm ale czego wyniki ? bo nie napisałeś jakoś czego mam ci podać wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 yy ja chociaz nie mam wc tylko ac i w temacie nie jestem zbyt biegly ale z tego co widze to po jakiego ch... wydawac full kasy na jakies shito jak mozna kupic cos tanszego i lepiej bedziesz mial, i co z tego ze to sie nazywa chlodnica a'la kadet czy cus takiego i masz to ze zlomowiska kosztowalo ciebie grosze jak wywalac kilka ciezkich batow na taka chlodnice, to samo z blokami kup frosta itp sprawy a bedziesz o niebo bardziej zadowolony ze masz jeszcze zus na np piwko z kumplami :P 1. Kadettówka to nie to samo co Black Ice Pro bardzo się różnią robiłem testy to wiem o tym 2. Po drugie Frost nie jest tak dobry jaki inne bloki które teraz można kupić w Proline za śmieszne $ 3. Jeżeli kolega ma kase to niech kupuje co mu się podoba a nie to co mają inni jak bym miał kase też bym ubrał cały komp w DD odwróćcie sytuacje pisze chcem kupić pamięci OCZ Platinum Edition 2x512 PC4500, ktoś napisze po co tyle kasy wydawać jak możesz kupić TM lub KS albo Geil za połowe ceny. Jak ktoś chce DD to niech bierze DD to jego wola a po drugie na 100% bedzie zadowolony z DD Winiki testów kadetówka kontra Black Ice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...