Skocz do zawartości
mechl!n

- Lecą Ceny- R9500pro Za 499zł -

Rekomendowane odpowiedzi

Pytałem o ten radiator z drugiej strony grafy, bo ze standardowym wentylem moja karta z drugiej strony jest bardzo gorąca. Może jak założę bloczek, sytuacja się zmieni. Na razie to mały kaloryfer, jak znalazł na zimę ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stary, starszego tematu wygrzebac nie mogles :?: a o tego radeona to o ile pamietam pytales juz w innym topicu :evil:

1458411[/snapback]

Zastałem pat na forum...

Stary temat - ŹLE

Nowy temat - BYŁ JUZ TEMAT O TYCH KARTACH...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jest przyklejony... a do tego juz sie w nim pytal o tego radeona i tam dostal odpowiedz to po co pytac po raz n-ty :?:

1458858[/snapback]

nie koniecznie zagladali tam ci co kupowali poserwisowe,moze ich juz nie maja? tak bardzo ci przeszkadza to ze ktos pisze na forum?? wole 1000 razy zapytać niz pozniej załować.

tak jak to grogi napisał sapy za to ze ponawiam wątek i sapy za to ze sie zakłada. Wez sie zastanów zanim cos napiszesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzcie jak to wszystko tanieje- prawie rok temu karty te OKAZYJNIE kosztowały 499zł. Dziś- 284zł:

http://allegro.pl/show_item.php?item=52147146

Cóż mogę powiedzieć- długo karty nie użytkowałem- sprzedałem z zyskiem (a jakże :-) ) na allegro.

Za cenę z linka lepszej karty nie znajdziecie IMO.

Ciekaw tylko jestem, czy karty te mają odblokowany bios (czy istnieje możliwość podkręcania). Jeśli nie- trzeba będzie flashować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzcie jak to wszystko tanieje- prawie rok temu karty te OKAZYJNIE kosztowały 499zł. Dziś- 284zł:

1461576[/snapback]

Ale przeciez to jest tylko 128 bitowa szyna pamieci, czyli okrojony radek 9500 PRO. Dlatego wlasnie taka smieszna cena. Znajdz mi takiego z 256 bitowa szyna pamieci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przeciez to jest tylko 128 bitowa szyna pamieci, czyli okrojony radek 9500 PRO. Dlatego wlasnie taka smieszna cena. Znajdz mi takiego z 256 bitowa szyna pamieci :D

1462519[/snapback]

- 8 potoków z 256bitową magistralą pamięci to R9700,

- 8 potoków z 128bitową magistralą pamięci to R9500Pro,

- 4 potoki z 256bitową magistralą pamięci to R9500 128MB czasami modowalny,

- 4 potoki z 128bitową pamięcią to r9500 64MB.

Występują jeszcze inne dziwolągi- np R9500NP 128MB z pamięciami w jednej lini po obu stronach PCB (jak w PRO) ale 256bitowy ośmiopotokowiec to R9700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś mnie:

WSZYSTKIE R9500PRO MAJĄ 128BITOWĄ MAGISTRALĘ PAMIĘCI.

Nie ma firmowego ośmiopotokowca z 256bitową magistralą pod nazwą R9500PRO- takie cóś zowie się wtedy R9700.

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile jest szans ze da sie znodowac 9500 64 Mb 1467035[/snapback]

bardzo małe szanse, ten koles kiedys sprzedawał zmodowane na PRO o 40 zł drożej i mu ładnie schodziły więc szczerze to wątpie zeby z takiego zysku zrezygnował. Tak jak mówie szanse są bardzo małe, zapewne on juz je wczesniej sprawdził a ze sie nie modują to napisał ze nie ma czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi