___HAWK___ Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Hm..i wszystko jasne. Dziękji bardzo Luks. a nawiązując do ustawień w biosie które opisałeś.Czy jeszcze można więcej pozmieniać na lepsze?? ogólnie karta chodzi dobrze.. ale mogła by lepiej :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macxxx Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Czy ktoś instalował sterowniki 70.41 ? u mnie po zainstalowaniu tych sterownikow system już się nie uruchomił (komputer non stop się restartował), powrót do poprzednich sterów dał tyle że system pracował niestabilnie, dopiero reinstalacja systemu i powrót do 66.81 dał pozytywne rezultaty, czy ktoś jeszcze miał z nimi takie kłopoty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Ja mam je teraz zainstalowane i czasami coś się sypie ale komp wstał bez problemów. Trochę je potestuje i wracam do 66.81win2k-xp - beta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 U mnie na sterach 70.xx sa problemy w FIFA2005 i w SIMS2 - migający ekran, ale z systemem problemów nie było. Wróciłem do ProOver61.82Final i czekam na jakies ztweakowane 70.xx. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 No to coś o sterach 70.41: - nie działa AA - wynik w 3Dmark05 niższy o 150pkt. - karta podkręca się idętycznie jak na 66.81win2k-xp - beta - czasami aplikacje 3D nagle się zamykają :) Wracam do 66.81win2k-xp - beta. Edit: 70.41 są bardzo trudne do odinstalowania. Pomimo użycia DCleaner i tak zostawiły po sobie syf. Z moich 7600pkt. po tej zabawie z sterami :( pozostało 7150. :cry: Chyba czeka mnie reinstalka systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 hehehe, z tego co widze mam jakies dziwne szczescie, bo te stery nie powoduja az TAKICH problemow (chociaz w nic nie gram), jedynie te bledy w teksturowaniu... No ale miejmy nadzieje ze nastepne stery beda lepsze, nawet od 66.81 i nie bedzie trzeba reinstalowac systemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Jeżeli ktoś jeszcze ma problemy z deinstalacją sterowników proponuje spróbować tego: http://62.141.195.170/~jastrzab/Nasty%20Fi...e%20Remover.exe niecałe 200k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
___HAWK___ Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Stery 70.xx są do bani...wszystko się posypało a 3dmark spadł o 500 pkt 8O i podkrcanie spadło o jakieś 20 mhz, to jest możliwe.?wróciłem do 66.81 i wszystko w normie.! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 :D Jest szansa, że FX wrócą do łask: Z forum PCLab: :arrow: Stery NV 70.16 "daja spory przyrost wydajnosci shadera-5950Ultra osiaga 3700pkt a 5700Ultra 2200pkt.Ofkoz chodzi o 3dmarka05.Przyczyna jest zastosowanie vertexow i shaderow 2.0 bez kontroli przeplywu.Vertexy przyspieszaja 2.5 krotnie,zas shadery o 60%,co pozwolilo dogonic Radeony.Ale stery sa narazie nieoficjalne,nie ma na necie.Poczekajcie kilka kilkanascie dni " FTP Nvidi: ftp://download1.nvidia.com/Windows/ W dziale Quadro są specjalne sterowniki do tych kart jak kogoś to interesuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poolak Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 A ja tak z innej bajki... Do jakiej max wagi mozna montowac radiatory na grafice?? chodzi mi o Zalmana 6000cu, zeby go zamontowac... ale czy nie zerwe AGP?? Pozdrawiam.. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 :D Jest szansa, że FX wrócą do łask: Z forum PCLab: :arrow: Stery NV 70.16 "daja spory przyrost wydajnosci shadera-5950Ultra osiaga 3700pkt a 5700Ultra 2200pkt.Ofkoz chodzi o 3dmarka05.Przyczyna jest zastosowanie vertexow i shaderow 2.0 bez kontroli przeplywu.Vertexy przyspieszaja 2.5 krotnie,zas shadery o 60%,co pozwolilo dogonic Radeony.Ale stery sa narazie nieoficjalne,nie ma na necie.Poczekajcie kilka kilkanascie dni " FTP Nvidi: ftp://download1.nvidia.com/Windows/ W dziale Quadro są specjalne sterowniki do tych kart jak kogoś to interesuje. Więc jednak jaja były w sterach, czy to znowu machloje z "dopalaniem" ?? pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 :D Jest szansa, że FX wrócą do łask: Z forum PCLab: :arrow: Stery NV 70.16 "daja spory przyrost wydajnosci shadera-5950Ultra osiaga 3700pkt a 5700Ultra 2200pkt.Ofkoz chodzi o 3dmarka05.Przyczyna jest zastosowanie vertexow i shaderow 2.0 bez kontroli przeplywu.Vertexy przyspieszaja 2.5 krotnie,zas shadery o 60%,co pozwolilo dogonic Radeony.Ale stery sa narazie nieoficjalne,nie ma na necie.Poczekajcie kilka kilkanascie dni " FTP Nvidi: ftp://download1.nvidia.com/Windows/ W dziale Quadro są specjalne sterowniki do tych kart jak kogoś to interesuje. Więc jednak jaja były w sterach, czy to znowu machloje z "dopalaniem" ?? pozdrawiam, Narazie nic do końca nie wiadmo. Jak tylko bedę miał jakieś informacje potwierdzone na 100% to napewno dam znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Hmm... Tak myslalem ze FX nie jest zla karta, a takie smetne wyniki w marku 05 to wina sterow a nie karty... Wynik kolo 3000 pkt ... Nice!! Jesli chodzi o skok wydajnosci PS i VS... Proponuje komus, kto ma te stery, na testing w Farcry'u. Jakies wrazenia, widac przyrost? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Hmm... Tak myslalem ze FX nie jest zla karta, a takie smetne wyniki w marku 05 to wina sterow a nie karty... Wynik kolo 3000 pkt ... Nice!! Jesli chodzi o skok wydajnosci PS i VS... Proponuje komus, kto ma te stery, na testing w Farcry'u. Jakies wrazenia, widac przyrost? Problem jest w tym, że te stery ma tylko jedna osoba w polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado1450 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 czesc . Jakie chłodzenie polecacie ? nie musi byc ciche . Najlepiej cos chłodzacego naraz rdzen i pamieci . Poleccie rowniez cos odzdzielie na to i na to :) Mam rowniez duzy problem . Od poczatku jak kupilem nowego kompa ekran zle mi wyswietla teksury , nie chodzi tu jednak o artefakty ( jak pewno wiekszosc pomyslala ) nie wiem jak to wam wytłumaczyc... Zamiast prostej tekstury twekstury sie "krzywia" . ___------_____ tak to wyglada na ekranie ( sorry , ze pokazalem to w tak idiotyczny sposob ) . To powinna byc prosta krecha , a jaka jest - przedstawilem . nie wiem czy to karta . Moze monit ma problem z odswierzaniem ? ale na poprzednim komoie nie bylo takich problemow . pomozcie bo w niektore gry az sie grac nie chce :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 No, panowie... NFS: U2 jest wypasiony! Grafika troche cukierkowa-ale przynajmniej widac na jakie efekty stac nasze karty :) Bardzo ladnie wygladaja krople deszczu na ekranie/szybie. Jesli chodzi o plynnosc grafiki to musze przyznac ze jest bardzo dobrze. Moze nawet lepiej niz w jedynce. Gram na 1024/768 AAx4 Anizox4 i jest super plynnie, bez zajakniecia. Nawet na replay'u nie ma zaciec. W sumie o czym ja mowie, ciesze sie jakbym mial jakis syf typu FX5700... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebass Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Hmm... Tak myslalem ze FX nie jest zla karta, a takie smetne wyniki w marku 05 to wina sterow a nie karty... Wynik kolo 3000 pkt ... Nice!! Jesli chodzi o skok wydajnosci PS i VS... Proponuje komus, kto ma te stery, na testing w Farcry'u. Jakies wrazenia, widac przyrost? Problem jest w tym, że te stery ma tylko jedna osoba w polsce. wydzialem wyniki z orb na karcei fx 5700 ciekawe jaki przyrost bede maily nasze karty jezeli wogole te stery udostepnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 A mnie ciekawi jedna rzecz jeżeli te sterowniki dają takiego kopa to dlaczego nvidia ich nie udostępniła choćby w postaci beta chyba że dopiero ma to nastąpić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 A mnie ciekawi jedna rzecz jeżeli te sterowniki dają takiego kopa to dlaczego nvidia ich nie udostępniła choćby w postaci beta chyba że dopiero ma to nastąpić Wersja, którą posiada Opson to wczesna ALPHA. Na bete musimy jeszcze trochę poczekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Dzięki LUKS za wyjaśnienie bo nie wiedziałem że są w wersji alpha i oby z tym przyrostem wydajności PS i VS była prawda, życzę tego wystkim posiadaczom FX-ów. Będę czekał na te stery bo jestem bardzo ciekawy wyników. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinek Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 U mnie na sterach 70.xx sa problemy w FIFA2005 i w SIMS2 - migający ekran, ale z systemem problemów nie było. Wróciłem do ProOver61.82Final i czekam na jakies ztweakowane 70.xx. Pozdro Gdzie moge dopasc te stery, tzn ProOver61.82Final???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 http://62.141.195.170/~jastrzab/ProOver61.82Final.zip Ostrzegam że to nieoficjalne stery, ale system zachowuje sie stabilnie. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinek Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Wielkie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ti Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 A jakiś przyrost konkretny widać na tych 61.82? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 :D Zmodziłem kilka biosów dla 5700NU. Zaznaczam, że to są jeszcze :wink: wszesne wersje i :( nie pracują stabilnie na każdej karcie. Posiadaczy 5700NU zapraszam do lektury i testowania: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=93599&start=30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 A jakiś przyrost konkretny widać na tych 61.82? Przyrostu wydajności nie zauważyłem, chyba że 50pkt w 3DMark03 można zaliczyć jako wzrost wydajności. Natomiast widać zauważalną poprawę :) jakości obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado1450 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 mozecie mi odpowiedziec na mojego pierwszego posta ?????????????????? wezcie pomozcie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koj Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Kto wie gdzie w Bios-ie karty zmienic jakie bedzie ona miala standardowe taktowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Kto wie gdzie w Bios-ie karty zmienic jakie bedzie ona miala standardowe taktowanie? Użyj: OmniExtremeEditFXv15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 eeeee, ten NFS: U2 to syf, chlopaki z EA chcieli miec za bardzo wypasiona gre i przesadzili z tym wszystkim, wyglad za bardzo przejaskrawiony... A do tego Nissan 350Z w demo:P To tak na wstepie... Teraz pare waznych pytan: Czy stery 61.82 sa lepsze niz 66.81 ?? Jak a raczej gdzie zmienic ustawienie AGP, bo gdy chce zmienic w panelu NVidi w zakladce AGP, jak ustawiam na np 4x, zastosowuje zmiany, komp sie restartuje... Czy mozna to zrobic gdzies w rejestrze?? PS rado1450 staraj sie uzywac slow typu PROSZE ;] to powinno pomoc... Bo tryb niemal rozkazujacy "wezcie, poleccie" jest wg mnie nie na miejscu, szczegolnie wobec osob z tego topicu... Co do chlodzenia to ja sie nie znam, ale w sprawie tych problemow z wyswietlaniem to powinienes zglosic sie raczej do serwisu albo sklepu gdzie kupiles... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...