yogi186 Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 No dokupiłem dzisiaj 128 MB Ramu NÓWKĘ (wczesniej 64), wkładam do płytki a tu ukazuje mi się, że mam tylko 128 :evil: :evil: . czyli wykryło tylko pół tej kostki!! Co jest grane??????????? Aha, bios mam najnowszy jaki jest dostępny. Robiłem już różne mixy z tym Ramem - zamieniałem bankami, wkładałem tylko jedną. Ale wykrywa tylko połowę :( pomóżcie mi plizzzzzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Pewnie masz moduł dwustronny a płyta takich nie rozpoznaje.Zamień na jednostronny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Aha - no moduł jest rzeczywiście dwustronny. Myślicie, że będą w tym sklepie mieli jednostronne??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 to na pewno to ze moduł jest dwustronny ja tez takie jaja miałem tylko ze na BX - nie widział 256 ram tylko było 128 spróbuj zamienic powinni miec a jak nie to moze ci sprowadzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Jest jeshcze glupsha moshliwosc ,miales przedtem 64? dokupiles 128? moshe podczas wkladania 128 ,64ka ci lekko wyskoczyla ze slotu ? ;] ,kumpel tak raz mial ,3 miech zachodzil o so chosi??!?Jak przylazlem i dopchnalem dimma to sie o malo ze smiechu nie poplakalem ;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Robiłem już różne mixy z tym Ramem - zamieniałem bankami, wkładałem tylko jedną. Ale wykrywa tylko połowę czytaj dokładnie RaV[666] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Masz nowy modul dwustronny, ktory nie jest wykrywany poprawnie w starych plytach. I NIE CHODZI TU O TO CZY SA PAMIECI PO OBU STRONACH LAMINATU!! Chodzi tu o organizacje pamieci ktora jest podzielona na banki. Twoja plyta potrafi rozpoznac tylko dwa banki zamiast 4 ktore to znajduja sie na module i stad widzi tylko polowe pamieci. Ten temat juz byl walkowany nawet tu na forum. Tzw. moduly jednostronne rowniez moga miec poumieszczany kosci pamieci po obu stronach laminatu. Kurde nie moge sobie przypomniec po czym odroznic te moduly, pamietam ze jest na to metoda bez wkladania do kompa. Jak sobie przypomne to dam znac jezeli mnie ktos nie wyprzedzi :lol: Starosc nie radosc :wink: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 No fajnie by było jakbyś dał znać po czym to odróżnić - bo jutro koło 9:30 znikam do tamtego sklepu i nie chce, żeby mi jakiś lol ze sklepu z powrotem dał jakiś dwustronny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Sprobuj wydebic od gosci modul ktory NIE ma wlutowanej jednej kosci w srodku modulu. Jezeli sobie dobrze przypominam to wlasnie takie moduly sa "jednostronne" A tak w ogole to pros sprzedawce o modul jednostronny jezeli trafiles na goscia ktory sie zna to powinien wybrac CI odpowiedni. Niestety takie moduly juz ciezko dostac tak samo jak trafic na goscia ktory sie na tym zna :wink: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 No nareszcie - wkońcu mi działa Koleś w sklepie mi wymienił - miał jedną jedyną nawet o tym nie wiedział - ale odrazu sprawdził mi ją na jakimś BXie. Zara zmieniam podpis :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...