Skocz do zawartości
yogi186

Problem z Ramem HELP ME PLIZZZ

Rekomendowane odpowiedzi

No dokupiłem dzisiaj 128 MB Ramu NÓWKĘ (wczesniej 64), wkładam do płytki a tu ukazuje mi się, że mam tylko 128 :evil: :evil: . czyli wykryło tylko pół tej kostki!! Co jest grane???????????

Aha, bios mam najnowszy jaki jest dostępny. Robiłem już różne mixy z tym Ramem - zamieniałem bankami, wkładałem tylko jedną. Ale wykrywa tylko połowę :(

pomóżcie mi plizzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeshcze glupsha moshliwosc ,miales przedtem 64? dokupiles 128? moshe podczas wkladania 128 ,64ka ci lekko wyskoczyla ze slotu ? ;] ,kumpel tak raz mial ,3 miech zachodzil o so chosi??!?Jak przylazlem i dopchnalem dimma to sie o malo ze smiechu nie poplakalem ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz nowy modul dwustronny, ktory nie jest wykrywany poprawnie w starych plytach. I NIE CHODZI TU O TO CZY SA PAMIECI PO OBU STRONACH LAMINATU!! Chodzi tu o organizacje pamieci ktora jest podzielona na banki. Twoja plyta potrafi rozpoznac tylko dwa banki zamiast 4 ktore to znajduja sie na module i stad widzi tylko polowe pamieci. Ten temat juz byl walkowany nawet tu na forum. Tzw. moduly jednostronne rowniez moga miec poumieszczany kosci pamieci po obu stronach laminatu. Kurde nie moge sobie przypomniec po czym odroznic te moduly, pamietam ze jest na to metoda bez wkladania do kompa. Jak sobie przypomne to dam znac jezeli mnie ktos nie wyprzedzi :lol: Starosc nie radosc :wink:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj wydebic od gosci modul ktory NIE ma wlutowanej jednej kosci w srodku modulu. Jezeli sobie dobrze przypominam to wlasnie takie moduly sa "jednostronne" A tak w ogole to pros sprzedawce o modul jednostronny jezeli trafiles na goscia ktory sie zna to powinien wybrac CI odpowiedni. Niestety takie moduly juz ciezko dostac tak samo jak trafic na goscia ktory sie na tym zna :wink:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...