Skocz do zawartości
djtomas

Galeria spodów bloków wodnych :)

Rekomendowane odpowiedzi

ja szlifowałem bolk na lustrze :)

na lustro papier ścierny (wodny) i po tym wszystkim jeżdziłem bloczkiem :)

efekt porządany !!!

nie ma mowy o wklęsłościach i wypukłościach...

pozdr.

Zalezy jak bardzo dokladnie mierzysz te wkleslosci... i jakie ruchy robiles jezdzac tym bloczkiem. Sam robilem kiedys tak z blokiem NB (szerokie ruchy okrezne) i sila rzeczy blok byl bardziej starty na zewnatrz. Choc wygladalo to pieknie, to mysle ze nie bylo jednorodnie rowne :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja teraz walcze tak z nowymi radiatorami na SB i NB i tez rogi scieraja sie szybciej. chyba zatrudnie do tego szlifierke oscylacyjna i imadlo, bo idzie to mozolnie.

Pomysł średni. Szlifowałem tak Zalmana NB32J. Na stopę z mikrogumy proponuję przed założeniem papieru ściernego dać coś twardego (ja wrzuciłem przycięty odpowiednio prostokąt z plexi), bo bez tego za mocno zjeżdżają się rogi i papier się strasznie niszczy. Jedynym minusem takiego rozwiązania jest to, że dużo mocniej szarpie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja mam pytanie

wszyscy się tak podniecają tymi bloczkami, jakie to mają lustereczka na spodach, tylko czy ktoś wziął pod uwagę to, że blok styka się w procesorem rdzeniem? masę luda martwi się, że ma rogi nierówne, tylko co to ma się do wydajności? :wink: z tego co wiem, to w athlonkach najważniejszy jest rdzeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mitussm robota Twoja czy fabryki?

pozdr.

jeżeli Twoja podaj przepis ;)

Robota oczywiście moja, te z fabryki (nowe) tak ładnie nie wyglądają;-) ....co do przepisu to jest on niestety 'troche' tajny, to samo dotyczy moich chłodniczek z allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Wy, ale ja widze różnice:

Porównajcie sobie fotki.

Taka sama różnica będzie na blokach.

Do tego polerowanie ręczne, a o wadach tego sposobu powiedziano już dużo na forum.

Ciekawi mnie dlaczego nie pokazał drugiej strony nagrzenicy ;-), tam już pewnie nie jest tak pięknie.

www.republika.pl/kalwero9/07130014.JPG

www.republika.pl/mitusm98/ai.JPG

www.republika.pl/mitusm98/aa.JPG

wrzucam tylko linki, topic jest o blokach a nie o nagrzewnicach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm a jaka chropowatość ma jądro amd i p4? Z tego co sie przyglądałem prockom to nie jest to lustro a najlepsze przyleganie procka do jądra jest wtedy gdy obie powierzchnie mają identyczną chropowatość. Najlepiej jakby znać odpowiednik tej chropowatości w papierku ściernym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm a jaka chropowatość ma jądro amd i p4? Z tego co sie przyglądałem prockom to nie jest to lustro a najlepsze przyleganie procka do jądra jest wtedy gdy obie powierzchnie mają identyczną chropowatość. Najlepiej jakby znać odpowiednik tej chropowatości w papierku ściernym.

to poszlifuj jądro procka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą odebrałem z MCS 2 Abadony i Crystala. Crystal prawie lustro, ale Abadony calkiem matowe :-((

Acha bloki nie były zabezpieczone żadną taśmą. Jakt to jest że jedne chce im sie polerować a inne nie. Jednak zastanawiam sie czy jest sens samodzielnie je polerować. Jak konkretnie sie to przełoży na wydajność? Ktoś sprawdzał? Efekt wizualny mnie nie interesuje, Ważne, czy zyskam na tym chociaż 1*C?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi