mody Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Mam jedno szybkie pytanie... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33747195 co myslicie o tym ? :-) Prosze o pomoc, moze ktos zetknal sie z ta karta i tym allegrowiczem? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 mam takei pytanko czy po wgraniu biosu z modelu XT do radeona9600 pro rosnie jego wydajność w podkręcaniu , bo widze wiele osob ma na XT podkrecony ( czy wydajnośc jest bez zmian jedynie co to satysfakcja ze w biosie karta jest rozpoznawana jak radeonek9600XT. Ja mam tak jak w podpisie karte podkrecona niestety co mnei dziwiło pamięci wogóle sie mi nie kręca w ATI TRAY TOOL dam dla pamieci z domyslnych 594 na 595 i już artefakty !!! dziwne Czy jesli dokupie lepsze chlodzenie na karte to w pratyce jka to wyglada z podkrecaniem róznica jest niewielka ,czy jednak coś daje ? (mam tu na mysli jakies radiatorki na karte do 70 zł) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 timon .. a poczytales ten topic? zmieniels cl z 4 na 3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 pisze mi CL+3 w zakadce Timings2 (ati tray tool) niewiem czy o to chodziło ? bo zabardzo nieznam sie na pdokrecaniu grafy w ati tray tool nic nie ruszałem z timmingami jedynie co to przestawilem czestotliwości (tak aby nie bylo artefaktów) czytałem topic moze nie cały bo jest bardzo obszerny.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 timmon nie w timings2 tylko timings1 :!: Poszperaj w tym topicu kilkanaście ładnych stron wcześniej i masz tam gotowy przepis jak się przebić ponad 700MHz z pamiątkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Mam jedno szybkie pytanie... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33747195 co myslicie o tym ? :-) Prosze o pomoc, moze ktos zetknal sie z ta karta i tym allegrowiczem? :) Już było. Nie jest to żaden 9600xt ani pełny 9600pro. Może to być podkręcony 9600pro advantage albo 9550 Update : Model chipsetu: Radeon 9600 (RV 360) Taktowanie rdzenia 390MHz Taktowanie pamięci 500MHz Wielkość pamięci 128MB DDR Typ zastosowanej pamięci DDR 128bit, Samsung, Hynix (identyczna wydajność) 9550@9600XT I wszystko jasne :? :lol: Zdecydowanie lepiej dołożyć 100 zł i kupić pełnego 9600pro gigabyte lub sapphire a nawet hisa. http://www.sapphiretech.com/awards/image/media_289.jpg - 9600xt http://www.sapphiretech.com/awards/image/media_356.jpg - 9600 pro http://www.sapphiretech.com/awards/image/media_353.jpg - 9600 pro advantage (400 / 460) http://www.sapphiretech.com/awards/image/media_225.jpg - 9550 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Mam pytanko do madnesa i do chaosa??? Proc 231x8,5=1960 karta 9600 xt (604/814) stery ati (nie wiem które ale te co miały być optymalizowane pod 3dm 2k5) Win XP/SP2 bios CPC off brakuje mi do was trochę ponad 100 pkt http://service.futuremark.com/compare?3dm05=233740 jakieś pomysły: sterowniki? CPC off Timingi pamięci karty za długie? (a są, moge podać na życzenie) inna żecz którą zauważyłem nie wyświetla mi ustawień karty ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 hmm .. w 05 to ciezko ale gratuluje masz wiecej odemni ja mam jedynie 1882 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=185801 moja grafa lata ino 565/760 imho te cpc off cie gnoi .. tu zegar sie nie liczy .. tylko ostros timingow i fsb .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1984 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 małe pytanko mam zamiar w ten weekend sprawic sobie 9600 pro, i jak bym nie trafił na giełdzie na Gigabyte, to wezme Sapphire. no i teraz zależy mi żeby taktowanie było 400/600, no a według np. takiego komputronika widze 2 karty jedna 400/500 a druga 400/600 Jak mam rozpoznać karte z taktowaniem 400/600 ? Bo widze ze obie sa na czarnym laminacie Kolega wyzej zapodał screena http://www.sapphiretech.com/awards/image/media_356.jpg i wyszlo na to ze jedna ma pamieci TSOP a druga BGA (np. w komputroniku). czy karta z pamieciami TSOP ma taktowanie 600 Mhz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 moglibyście mi jednak napisac co zrobić aby lepiej wykręcic ta grafe. Czytałem topic i z tego wynika ze jakis bios fica czeba wgrać ale niewiem czy dobrze zrozumiałem ,wiem też ze duzo zalezy od szcześćia jaka karte się dostanie . Z tego co zauważyłem jak zaniże Rdzeń to moge wyzej MEMORKI podnieść ni i podkrecilem 400@420 600@650 3dmark przeszedł OK ale jak odpaliłem gre wymagającą tak jak to bylo zalecane w topicu FAR CRY to nastapiła zwiecha po 2 min grania czyli 1 .powiedzcie z tej grafy nic wiecej nie wyciagne ? 2 .czty też jak mówięł wczesniej powinienem zastanowaic sie nad chlodzeniem ? 3 jakos inaczej skonfigurowac ustawienai w ATI TRAY TOOL CL w timmings1 zmienilem jak móiłeś CHAOS na 3 ale jakos róznicy nei widze 4 skad odczytac temperaturke mam sterowniki OMEGI 2.5.9 i nie moge sie doszukać gdzie sprawdzic temperaturke karty 5 jeszcze jedno gdzie należy zmienic napięcie w BIOSIE,czy z poziomu WINDY ? mam nadzieje że pomożecie cośi i nie bedziecie znowu mówic abym ten topic czytał bo czytałem tylko mam troche watpliwosc eh moze ze niej etsm tak obeznany jak wy pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMG Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Witam. Czy ktos laczyl moze karte graf. z telewizorem za pomoca kabla dostarczonego razem z karta Gigabyte R9600Pro ? Gdy podlaczylem telewizor(philips okolo 25cali;)) pod karte graficzna, to bylem zaszokowany. Obraz fatalnej jakosci. Z trudem mozna bylo rozpoznac co jest co w Windowsie, a filmy ... Okropienstwo. Nic nie bylo widac. Wiem, ze na karcie sa 2 mikro-przelaczniki(pare cm od wyjscia TV). Czytalem, ze odpowiadaja za wyjscie sygnalu: PAL / NTSC. Wszystko ok tylko, ze mamy 4 mozliwosci ustawienia tych przelacznikow... oraz gdy probowalem regulowac obraz(na telewizorze) za ich posrednictem, to nie zauwazylem zadnych zmian ... no oprocz tego, ze przy ladowaniu (post i ekran ladujacy win.) obraz byly zmniejszony do okolo 60% oryginalu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 ja podłączałem .. i wszystko w jak najlepszy porzadku .. obraz na telewizorze byl ultra cripsy .. mimo ze telewizor dosc stary 9ale panasonik 25") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 małe pytanko czy karta z pamieciami TSOP ma taktowanie 600 Mhz ? ja bym na 99% obstawiał że ta z BGA ma 600 na pamięiach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Sapphire......no i teraz zależy mi żeby taktowanie było 400/600, no a według np. takiego komputronika widze 2 karty jedna 400/500 a druga 400/600 Jak mam rozpoznać karte z taktowaniem 400/600 ? Na 99% w komputroniku mają błąd w opisie. Obecnie sapphire ma: 9600pro advantage na tsop-ach 400 / 460 :( 9600pro na tsopach 400/600 mozna jeszcze dorwać 9600pro fireblade na bga 400 / 660 :) 9600xt - jak na razie chyba wszystkie na bga Sapphire 9600pro 400/500 to jakoś poza komputronikiem nie spotkałem... a i producent nic o nich nie pisze... A co do 9600xt to w niektórych sklepach jest zdjęcie na tsopach, ale to jest chyba jakaś stara fotka, bo i dodatkowe złącze prądowe niby ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Mam jedno szybkie pytanie... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33747195 co myslicie o tym ? :-) Prosze o pomoc, moze ktos zetknal sie z ta karta i tym allegrowiczem? :) jakiś zonk o to: 9550@9600XT 390/500 co to za XT; 500/600 nominał a w wersji fireblade masz dynamiczne oc rdzenia od 500 do 532 a pamięci 650 (taką mam na allegro kupiłem używke za 531 zł) to jakieś 9550 moze i na rdzeniu rv360 ale prawie na pewno nie dokręci sie do XT porównaj PCB http://www.modernizacje.net/index.php?page=s96xt - to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Mam jedno szybkie pytanie... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33747195 co myslicie o tym ? :-) Prosze o pomoc, moze ktos zetknal sie z ta karta i tym allegrowiczem? :) jakiś zonk o to: 9550@9600XT 390/500 co to za XT; 500/600 nominał a w wersji fireblade masz dynamiczne oc rdzenia od 500 do 532 a pamięci 650 (taką mam na allegro kupiłem używke za 531 zł) to jakieś 9550 moze i na rdzeniu rv360 ale prawie na pewno nie dokręci sie do XT porównaj PCB http://www.modernizacje.net/index.php?page=s96xt - to a ta z allegro ma pewnie podmieniony bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 Mam jedno szybkie pytanie... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33747195 co myslicie o tym ? :-) Prosze o pomoc, moze ktos zetknal sie z ta karta i tym allegrowiczem? :) to jest 9550 prawdopodobnie pewnie ma podmieniony bios http://www.overclockercafe.com/Reviews/VGA...T-256mb/pg5.htm zobacz PCB zupełnie inne więc podejzewam że nie dokręcisz jej nawet do XT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 tu masz podobną ino 256 ramu http://www.overclockercafe.com/Reviews/VGA...T-256mb/pg5.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 przecież w tej aukcji koleś napisał że to 9550@9600xt. podmieniony, podkręcony bios na pewno, ale imho nie warto sie w to pakować za tę kasę. dawca_nerek -> edytuj posty a nie wal jeden pod drugim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Witam wszystkich, przeczytałem Wasz topic od deski do deski jak sensacyjna książkę!!!trwało to 5 dni po parę godzin dziennie ale warto było!!!zupełnie byłem rozczulony jak jeden z Was oznajmił że się żeni!!!:)szacuken dla super gość(madness, chaos,crisio,wojs i wielu innych)tak jak chaos uważam że ten topic trochę w chata sie zamienił;(ale licze ze jak crisia grafa wróci z serwisu to znów bedzie walka na 3dsmarki itp..i na koniec pytanko: ze starego kompa mam radiator od porcka amd750 czy można go pociąc na wymiar(jak to najlepiej zrobić?) i zamontowac na pamiątkach??pozdrawiam bardzo serdecznie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Wielkość radiatora to taki jak na Pentium III a pamiątki na grafie masz TSOP :?: Jeśli tak to braknie go na wszystkie pamiątki. A co do marków to na chwilę wszystko przycichło bo się ekipa rozleciała za sprawą śmierci karty Crusia. Chaos z Wojsem się znudzili a ja mam obowiązki ;) . Storm ze swoimi wynikami uciekł z deka ale go jeszcze pogonię :D w 2k5 mam wynik gorszy o chyba 14pkt. Z biosów wycisnęliśmy chyba wszystko co się dało i tak cel został utracony. Na razie to się topic w chat przerodził i "okienko informacyjne" na dworcu. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 hehe .. ;] no jakos ostanio nie mam weny do krecenia :D all dziala .. nie ma czasu sie bawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Posiadam R9600xt PowerColor. Kręci się nieźle chociaż jest na starych pamięciach tzn. 500/300@620/375, bez dodatkowych coolerów, tylko na gpu zmieniłem bo fabryczny jest strasznie głośny. Mam taki problem. Nie mogę odczytać temp. jądra. Nie podaje jej atitool, aida, sisoftsandra, rivatuner. Napiszcie jakim programem odczytuje się temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 no i topc umiera a szkoda :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 jakubwi zapuść jakiegoś marka 2k3 lub 2k5 bo wg tego co podajesz powinna to być jedna z najszybszych graf w topicu. Może ktoś by się włączył do rywalizacji o max OC radka 9600 ? Może topic od tego odżyje. Ja na razie testuję wykonane przeze mnie chłodzenie. Jesto podobny w wyglądzie do silencera chlodzenie z proca od notebooka. Jak na razie radzi sobie świetnie. Nie spodziewam się jakiegoś przyrostu OC ale uciszyć grafe zawsze warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yonash Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 jakubwi zapuść jakiegoś marka 2k3 lub 2k5 bo wg tego co podajesz powinna to być jedna z najszybszych graf w topicu. Może ktoś by się włączył do rywalizacji o max OC radka 9600 ? Może topic od tego odżyje. Ja na razie testuję wykonane przeze mnie chłodzenie. Jesto podobny w wyglądzie do silencera chlodzenie z proca od notebooka. Jak na razie radzi sobie świetnie. Nie spodziewam się jakiegoś przyrostu OC ale uciszyć grafe zawsze warto. Witam! tak jak ktos juz pisal wczesniej, temat byl do pewnego momentu naprawde emocjonujacy:). Ale ogolnie to i tak jest to jeden z lepszych topicow jakie czytalem - momentami fun :D , garsc rzeczowych informacji :idea: i w ogole. 8) Ja wlasnie czekam na mojego 9600 pro, wiec moze sie wlacze w jakas zabawe w max OC. Pozyjemy - zobaczymy :wink: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Hehehe, widze że swoim postem poruszyłem parę osób:)Ja tylko w sprawie o/c radka napisze że wg mnie strasznie(!!!)dużo zależy od rdzenia karty.Mój szafir kręci sie na rdzeniu tylko do 508, zato pamiątki na rozluźnionych timingach chyba od cursia(respect) leca nawet do 750!!!ale coż z tego i tak w 2k1 marne 13k, a w 2k3 4,2k...obecnie z allegro leci do mnie silencer rev3 i dwa wicherki do obudowy i radatorek na chipset, wiec moze zmusze rdzeń do cięższej pracy!!!pozdrawiamHehehe, widze że swoim postem poruszyłem parę osób:)Ja tylko w sprawie o/c radka napisze że wg mnie strasznie(!!!)dużo zależy od rdzenia karty.Mój szafir kręci sie na rdzeniu tylko do 508, zato pamiątki na rozluźnionych timingach chyba od cursia(respect) leca nawet do 750!!!ale coż z tego i tak w 2k1 marne 13k, a w 2k3 4,2k...obecnie z allegro leci do mnie silencer rev3 i dwa wicherki do obudowy i radatorek na chipset, wiec moze zmusze rdzeń do cięższej pracy!!!pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Zrobiłem testy 3dmarkiem03. karta 500/300@620/375, procek 210*11MHz, wyniki: szybki zapis (smartgart) wyłączony, 3d zrównoważony: 4200 pkt szybki zapis (smartgart) włączony, 3d zrównoważony: 4600 pkt szybki zapis (smartgart) włączony i 3d na wydajność: 4700 pkt System xp sp2 dosyć stary, stery catalyst 4.9 Co sądzicie o takich wynikach?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 powracajac do tematu wrzycam swoje wyniki i zapraszam do walki :D 2K3 http://service.futuremark.com/compare?2k3=3337479 2K5 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=233740 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Zrobiłem testy 3dmarkiem03. karta 500/300@620/375, procek 210*11MHz, wyniki: szybki zapis (smartgart) włączony i 3d na wydajność: 4700 pkt System xp sp2 dosyć stary, stery catalyst 4.9 Co sądzicie o takich wynikach?? no imho lipa .. w 3dmarku 2003 gdzie zegar proca nie ma tak duzego znaczenia z core tak wykreconym dorownojesz dopiero mojemu 560/375 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...