Skocz do zawartości
Corso

Doom 3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, w delta labs 2, w laboratorium chyba, mam drzwi z cyfrowym zamkiem

i za szyba widze bfg

i potrzebuje kodu do tych drzwi, przejrzalem maile, cala plansze wzdluz i wszerz, i nic nie znalazlem, prosze o pomoc, w postaci podania mi tego kodu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko... Czy artefakty na tym co w podpisie to standard :?: Na początku jak zwiedzam baze wszystko robi sie białe... lub odwrotnie totalnie czarne i co chwila sie to zmieni. Czy ktoś ma podobne dolegliwości sprzętowe :?: Używam detonatorów 44.03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieliscie moze kiedys ,ze na ULTRA tekstury wam migałły??

Mialem tak kiedys, teraz nie mam i nie wiem czemu. Wczoraj sprawdzalem drivery na których to miałem w DOOMIE a tu niespodzianka , nie ma migania . Jakies sugestie dlaczego mogly mi migać teksturki??. Mialem to a teraz w ogóle nie mam.

Mogla byc przyczyna jakaś? W sumie to dalem Format dysku ale to chyba nie ma dorzeczy.

Karty nie kręciłem w ogóle. Mam RADeona 9600XT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MeHow wiesz ja mam arty w windzie po np Codecreatures Benchmark Pro a w Dooma 3 nie da się grać... Po prostu szukam jakichś argumentów co do oddania karty na gware bo mam nadzieje że wymienią za dopłatą na 5900XT, a że doom wygląda jak wygląda na tej karcie (4Ti :wink: ) to przemilcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych którzy jeszcze nie skończyli grać w Dooma (są jeszcze tacy?;) bądź zaczynają po raz wtóry polecam mod, dzięki któremu potwory i krew nie znikają po zabiciu ! - mozna wtedy podziwiać naszą upolowaną zdobycz... ;)

http://doom3.filefront.com/file/Doom_3_Ret...NitroClan;29024

po rozpakowaniu do folderu base należy zmienić nazwe pliku pak000.pk4 na taką której nie ma jeszce w tym folderze aby przypadkiem nie nadpisać istniejącego pliczku o tej samej nazwie (np zmienić na pak005.pk4 jeśli oczywiście takiego jeszcze nie ma - dziwne że o tym twórca moda nie wspomniał)

jednak coś za coś - jak ciała i krew zostają to fps siłą rzeczy w tych miejscach spada (lepsze karty pewnie sobie z tym poradzą) - ale nie ma aż tak źle

aha - usuniecie tego pliczku spowoduje powrót do stanu poprzedniego (czyli nie ma stracha że coś popsujecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wlasnie dostalem to cudo w swoje lapki i mam zonka.

Jak uruchomic doom 3 pod windows 2003?

Z gory dzieki za pomoc.

Dolaczam sie do pytania - wyskakuje mi wlasnie ze: "Doom 3 requires that your computer is running Windows 2000 or Windows XP"

UPDATE: Rozwiazanie: http://216.239.59.104/search?q=cache:4sqlL...dows+2003&hl=en

UPDATE 2: Tu mozna pobrac gotowy pliczek - gra dziala na wszystkich Windowsach: http://dl.gamecopyworld.com/?f=sf-doom3!rar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dzis dopiero zainstalowalem sobie Dooma 3 i jestem nowy w temacie. Czy cos trzeba dodatkowo poinstalowac aby Doom 3 dobrze chodzil? Tzn mi chodzi calkiem niezle na High Quality. Czasem jednak ekran drzy (miga troche przez moment), a czasem wywali mnie na pulpit. Zdarzylo mi sie to juz 3 razy. Mam Catalysty 4.8 oraz DirectX'a 9.0b. Musialem tez obnizyc taktowanie rdzenia z tego co w podpisie az do 415, bo byly biale kropeczki.

Powiedziano mi ze jest tu w tym topicu podany caly config do doom3 optymalizujacy pod radeony. Czy ktos wie na ktorej stronie, bo jest ich tyyyylee...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

//========WYDAJNOSC Gigabyte Radeon 9600pro========

probuje na rozne sposoby wydusic wiecej fps z gry i w zaden sposob nie moge...

1. chcialem zapytac o doswiadczenia ze sterownikami 4.9 beta optymalizowanymi dla dooma (podobno dodaja sporo).

wiec przesiadlem sie z omeg(najnowsze) na optynmalizwoane i roznica zadna!

2. karte podkrecam ati tray tool:

cas latency z 4 na 3

rdzen z 400 na 500

pamiec z 300 na 330

roznica: zadna!

ile Wam daje podkrecanie?

timedemo1 w 800x600 medium; cienie, synchronizacja i aa wylaczone wyciagam 34 klatki, autoexec.cfg wzialem dla karty 128 z wiadomej strony

zapytacie po co wiecej klatek? w trakcie wlaki szarpie i poza tym na moim lcd kiepsko wyglada 800x600:/

//MAM NADZIEJE ZE KOMUS KTO PRZEBRNIE PRZEZ 100 STRON postow o ronej tematyce;) przyda sie to co zostanie napsine pod tym :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sdram, ecs, malo MHz.

dokladnie

mam tego samego radzia i smiga gierka

Caty 4.8 omega

800x600 High (nic nie zmieniane "High Defaultowy" ;) ) i jest ql..

po wylaczeniu cieni praktycznie nie spada 60fps (zabloowane :( ) ... a jak juz spadnie to na chwilunie z cieniami potrafi zjechac do 30fps przy duzych ilosciach swiatła

jak gram to ustawiam 540/680 ..

zmien mobo ram i proca a wycisniesz z tej karty troche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z tą grą... mimo ze nie mam najmocniejszego sprzętu gra chodzi u mnie dosc dobrze na wysokich detalach i rozdzielczosci 1024x768... problem wygląda tak, że gra po pewnym czasie sie zawiesza (zdarza sie ze po kilkunastu sekundach gra sie "odwiesza" ale to rzadkosc). Wyłączyłem praktycznie wszystkie detale i nadal mam ten sam problem... Tyle że moge jush sluzej pograc ;] Moze wiecei co jest tego przyczyna?

Czy sa jush jakies patche do tej gry? jesli tak to prosze o linka...

PSDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z tą grą... mimo ze nie mam najmocniejszego sprzętu gra chodzi u mnie dosc dobrze na wysokich detalach i rozdzielczosci 1024x768... problem wygląda tak, że gra po pewnym czasie sie zawiesza  (zdarza sie ze po kilkunastu sekundach gra sie "odwiesza" ale to rzadkosc). Wyłączyłem praktycznie wszystkie detale i nadal mam ten sam problem... Tyle że moge jush sluzej pograc ;] Moze wiecei co jest tego przyczyna? 

Czy sa jush jakies patche do tej gry? jesli tak to prosze o linka...

PSDR

masz za bardzo podkreconą karte graficzna i przegrzewa sie GPU , odkrec 10MHz albo zamontuj lepsze chlodzenie na gpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jak otworzyc te drzwi??.

Plansza to Communications Transfer-Maintenance and transfer station.

SCREEN:

www.heros120.webpark.pl/doom.jpg

Dodam, że jest to przystanek 3. "na tej platformie"

pzdr,

ROB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jak otworzyc te drzwi??.

Plansza to Communications Transfer-Maintenance and transfer station.

SCREEN:

www.heros120.webpark.pl/doom.jpg

Dodam, że jest to przystanek 3. "na tej platformie"

pzdr,

ROB

Podej kilka jeszcze screenow aby poogladac grafe bo wydaje mi sie, ze masz kiepska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie nie robcie z siebie takich niedo....ow wystarczy troszke pogooglac zeby znalesc stronki z całymi opisami ( w tym nr do wszystkich drzwi i szafek z amo) dooma 3 wiec zamiast co strone walic posty typu jaki jest kod do blabla bla to pogooglajcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie  nie robcie z siebie takich niedo....ow  wystarczy  troszke pogooglac zeby znalesc stronki z całymi opisami ( w tym nr  do  wszystkich drzwi  i szafek z amo) dooma 3  wiec zamiast co strone walic posty typu jaki jest kod do blabla bla to  pogooglajcie

nie denerwuj sie bo cie jeszcze zbanuja ;] to zabronione i nie ludzkie :D to tylko rada :D

;)

pozdrawiam :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi