tomekk6 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Chce zmodernizować mojego kompa i zastanawiam się nad taką konfiguracją : Pentium 3,0 Ghz (Northwood) HT ASUS P4P800-E Deluxe 2 x 256 MB 400 DDR Geil DUAL CHANNEL CL 2,5 mam pare pytań co do tego - Czy dobrze zrobiłem, że wybrałem Northooda a nie Prescott'a ? Lepsza będzie płyta, którą wybrałem czy może jakaś Abita? Dobrałem dobre pamięci ? Jest znacząca różnica między CL2,5 a CL2? Lepsza jest pamięc w jednej kości 512 MB czy w dwóch na dualu? pozdrowienia i dzięki z góry za odpowiedź :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Proc jak nie do kręcenia to dobry. Płyte bym wziął Abita IC7. Pamięci jak nie do kręcenia to dobre. Powinny chodzić na CL2 bez problemu. Do P4 koniecznie dwie kości do duala, bez dwóch zdań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemota Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Nie zastanawiaj się, idź do sklepu i kup, a potem załóż post "Hej mam nowy sprzęt, jak go podkręcić?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 dzięki za odpowiedzi, w takim razie mam jeszcze pare kolejnych pytań, Czy do takiego sprzętu wystarczy zwykły zasilacz 300W ? Czy te płyty główne obsługują iwyłącznie AGP8x czy można też włożyć grafike AGP4 (GF2MX400) ? no właśnie a zasilacz Chieftec 360W (Dual Fan), dobry jest ? no a czy Intel'owski cooler z serii Northwood hałasuje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 dzięki za odpowiedzi, w takim razie mam jeszcze pare kolejnych pytań, Czy do takiego sprzętu wystarczy zwykły zasilacz 300W ? Czy te płyty główne obsługują iwyłącznie AGP8x czy można też włożyć grafike AGP4 (GF2MX400) ? no właśnie a zasilacz Chieftec 360W (Dual Fan), dobry jest ? no a czy Intel'owski cooler z serii Northwood hałasuje? :) Co do zasilacza to lepiej byłoby 360W, GF2MX400 (4x) też możesz wsadzić, Chieftec - jeżeli nie zależy Ci na lini +12V to możesz go brać, co do BOX-owego coolera - zły nie jest (cisza średnio na jeża). Propo wcześniejszego postu proc 3.0 Northwood też jest dobry (najlepiej seria sl6wu), płyta to według mnie najlepsza jest Abit IC7, pamięć Geil niech zostanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 ktore procki sie lepiej kreca prescotty czy northwoody?? te kolo 2,8 800?? i czy to prawda ze SP2 do XP ma miec optymalizacje pod SSE3??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 lepiej się kręcą Prescotty, ale za to bardziej się grzeją i są mniej wydajne od Northwood'ów Kosiarz, a o co chodzi z tą linią +12V? (zawsze mi się wydawało, że każdy zasilacz taką ma) A jeśli nie ten zasilacz to jaki byś polecił w rozsądnej cenie (przede wszystkim zależy mi na ciszy) ? :) A jaki cooler polecasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamdn Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Ja bym proponowal 2.8 HT Northwooda, Asus moze byc, ale te GeILe.... Lepiej wez Dual Channel ULD 400 CL2 (2 x 256MB) - sa duzo lepsze. Co to roznicy pomiedzy CL2 a CL2.5 to nie jest az tak duza jak pomiedzy CL2 a CL3 ale tez jest zauwwazalna i wedlug mnie jest to gra warta swieczki - dolozysz troche wiecej pieniedzy a dostaniesz lepszy zestaw ktory pozniej latwiej sprzedac :) Pozdrawiam adamdn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Chccesz powiedzieć że 3 Ghz HT Northwood jest gorszy od Northwooda 2,8 HT ? :) Te lepsze pamięci Geila o których mówisz to są te - http://allegro.pl/show_item.php?item=29100339? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 690zł Boże!!! Nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Hynixy D43??? Za 2x256MB zapłacisz najwyżej 400zł, często sie ludzie ogłaszają z tymi ramami w dziale Sprzedam, i na allegro też sie pojawiają. Norhwooda weź najniższego z dostępnych pod FSB800 i wtedy bedziesz mógł troche FSB podciągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Kosiarz, a o co chodzi z tą linią +12V? (zawsze mi się wydawało, że każdy zasilacz taką ma) A jeśli nie ten zasilacz to jaki byś polecił w rozsądnej cenie (przede wszystkim zależy mi na ciszy) ? :) A jaki cooler polecasz? Oczywiście, że każdy zasilacz ją ma ale max natężenie prądu na liniach jest różne i np. Chieftec na lini +12V może mieć max natężenie chyba 18A a to nie jest zbyt wiele (lepsze byłoby 22A), pisaliśmy już o tym na forum wcześniej. :P Zasilacz w rozsądnej cenie i cisza :?: :?: Sam takiego szukałem i znalazłem Tagana 380W TG380-U01 (cisza, spokój, stabilność, pospinane i skręcone wszystkie kabelki no i na +12V 22A), część osób po nich teraz jedzie, ale oni raczej niewiedzą co mówią (wszedł Neotec i wszystkich zamroczył a ja to nie mam zaufania do CHińskich nowości :evil: ). Tylko jak będziesz kupował Tagana to sprawdź żeby nie cykał po wył. zasilania, i kabel z uziemieniem miał okrągłą końcówkę (najnowsze modele). Propo tej ciszy to napewno jest cichszy od Chiefteca, w sumie to jak nie będziesz miał chłodzenia wodnego to go nie usłyszysz. :wink: Cooler to: 1. Zalman CNPS 7000A-AlCu lub ten sam tylko w całości z Cu (miedzi), zależy to od stanu finansowego i od tego czy chcesz mieć zwieszone na płycie 445g (max dopuszczalne) czy 774g (cena to ok 160 i 200zł.) Sam chyba kupię AlCu. I jeszczę pastę termoprzewodzącą Arctic Ceramique (tańsza od najlepszej Arctic Silver 5 o połowę i gorsza w testach o 1 stopień i na pewno nie przewodzi prądu.) 2. Pentagram QC-92 Cu 100zł 3. Jeżeli chcesz tani cooler to możesz brać Spire Quietude IV, lub Glacialtech Igloo 4350 Pro (50-55zł) osiągi bardzo zbliżone do Pentagrama. :wink: Jeżeli chodzi o ciszę to Zalmany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Kosiarz dzięki za rady :) Jeśli chodzi o Tagana, nie wiem czy dobrze doczytalem, ale czy to prawda że ma 8 kabli zasilających do HDD lub napędów CD/DVD ? Zdecydowanie wole miedź + aluminium więc albo wezme Pentagrama albo Zalmana. -- No fakt 680 zł to dużo, no ale jest też wersja tych pamięci za 480 zł (tyle, że CL2,5) a te za 680 (CL2). Więc co do pamięci jestem niezdecydowany i zaznaczam że zamierzam kupić nowe pamięci a nie używane. Procka nie zamierzam kręcić, zastanawiam się między Northwoodem 2.8 HT a 3,0 HT. Procek 2,4 Northwood wypada z gry. A jeśli chodzi o płyte główną to decyduje się między ASUS'em P4P800-E Deluxe a ABIT'em IC7-G. Która z tych płyt jest nowsza? Wiecie może gdzie znajde testy porównawcze tych dwóch płyt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 690zł Boże!!! Nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Hynixy D43??? Za 2x256MB zapłacisz najwyżej 400zł, często sie ludzie ogłaszają z tymi ramami w dziale Sprzedam, i na allegro też sie pojawiają. Norhwooda weź najniższego z dostępnych pod FSB800 i wtedy bedziesz mógł troche FSB podciągnąć. Wszystkie Hynixy sprzedawane w Polsce mają oznaczenia na kościach D43 Jedynie co można zrobić to poszukać to modułów dwustronnch nie mają oznaczeń AP (na kościach). Ale ogólnie to znakomite pamięci pewnie dojdziesz na nich do DDR500 lub 533 tylko bardzo trudno je dostać, sam je będę miał dopiero za pół miesiąca. A i jeszcze jedno najlepiej popaść na serię która nie jest low cost ale to możesz sprawdzić tylko programowo np. Aidą mają ciąg R-d43(low cost) najlepiej j-d43, ale nie te znaczki na stickerku. :wink: Trochę to zagmatwane, ale no nic. :P Co do proca to 2.8 napewno lepiej będzie nadawał się do overclockingu- uzyskasz większe FSB bo i tak utkniesz ok 3.5 -3.7. Co do serii jak 3.0 to tylko sl6wu podkręcają się przy niższym napięciu. Jak 2.8 to radziłbym sl6z5 ale tylko do ok 30 tygodnia produkcji- sam dostałem na 10 :wink: Dlaczego :?: - są to niewypały po procesorach EE w których nie wyszło L3, ta seria wydziela też trochę więcej ciepła, ale dobrze się kręci :) . Co do sl6wj to loteria-jeden osiągnie więcej drugi mniej. :P Prescotty wcale też takie extra nie są szybko trzeba im zwiększać napięcie a 1.55 dla nich to jak 1.8 dla Northwoodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Kosiarz dzięki za rady :) Jeśli chodzi o Tagana, nie wiem czy dobrze doczytalem, ale czy to prawda że ma 8 kabli zasilających do HDD lub napędów CD/DVD ? Zdecydowanie wole miedź + aluminium więc albo wezme Pentagrama albo Zalmana. Chyba tak tylko że dwa to na SerialATA razem 8, w tym jeden powlekany filtrem przeciwzakłoceniowym (dedykacja karta graficzna u mnie WinFast lub HDD) to w wer. 380W. :P A jeśli chodzi o płyte główną to decyduje się między ASUS'em P4P800-E Deluxe a ABIT'em IC7-G. Która z tych płyt jest nowsza? Wiecie może gdzie znajde testy porównawcze tych dwóch płyt?Ja bym brał Abita z tego co wiem Asus umie się restartować bez powodów. Ale Abita to tylko w REWIZJI 1.1 (z boku napisu na laminacie powinno to pisać) :wink: Testy -ja szukałem na googlach, adresów juz nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a czmu 1.1 a nie 1.0 czym sie roznia???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a czmu 1.1 a nie 1.0 czym sie roznia???? czyżby sprawa związana z kondensatorami? :wink: coś o tym słyszałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 mam 3 ghz i tez sie fajnie kreci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a czmu 1.1 a nie 1.0 czym sie roznia???? czyżby sprawa związana z kondensatorami? :wink: coś o tym słyszałem 1.Spora część płyt rev 1.0 miała poważne kłopoty ze stabilnością, (nawet podczas normalnej pracy zdarzały się notoryczne zwisy) lecz nie wszystkie jest parę choćby na tym forum parę osób z rev 1.0 i wszystko jest ok. (O kłopotach można przeczytać na zagranicznych forach), 2. Chłodzenie w 1.0 z NB odpadało, 3. Zmieniono w rev 1.1 rozmiszczenie części kondensatorów i parę też ich dodano. 4. Kilka przeróbek kosmetycznych :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamdn Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 No pewnie ze 2.8 HT Northwood (seria SL6WJ :)) jest lepszy od 3.0 Prescott. Kup Prescotta a zobaczysz :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Co do Chiefteca i lini 12V to z cała pewnoscia moge potwierdzic, ze bardzo slabo on sobie radzi :-/ U mnie przykladowo wq programow i biosu napiecie spada do 11.49V, jednak gdy zmierze miernikiem wychodzi 11,75V czyli i tak słabiutko (to oczywiscie przy stresie), w idle napiecie jest rzędu 11.98-12V, czyli satysfakcjonujące ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Co do Chiefteca i lini 12V to z cała pewnoscia moge potwierdzic, ze bardzo slabo on sobie radzi :-/ U mnie przykladowo wq programow i biosu napiecie spada do 11.49V, jednak gdy zmierze miernikiem wychodzi 11,75V czyli i tak słabiutko (to oczywiscie przy stresie), w idle napiecie jest rzędu 11.98-12V, czyli satysfakcjonujące ;) W sumie to nie tylko ta linia +12V, w ogóle w Chieftecach mocno ostatnio spadła jakość wykonania- szkoda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 ja na podkręconym kompie boje się że Chieftec wyłączy mi dyski !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a co będzie jak podłącze pod zwykły niefirmowy zasilacz 300 W cały ten sprzęt co zamierzam kupić ?? Pytam się po brakuje mi budrzetu na nowy zasilacz i nie wiem czy mam się starać o kase ;) A gdzie mógłbym dostać Abita IC7 rev.1.1 ?? Chodzi mi o konkretne namiaru np. do sklepu internetowego ?? Bo Asusa moge <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> po cenie hurtowej (mam dostęp do hurtowni), ale Abitów tam nie mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 a co będzie jak podłącze pod zwykły niefirmowy zasilacz 300 W cały ten sprzęt co zamierzam kupić ?? Pytam się po brakuje mi budrzetu na nowy zasilacz i nie wiem czy mam się starać o kase ;) A gdzie mógłbym dostać Abita IC7 rev.1.1 ?? Chodzi mi o konkretne namiaru np. do sklepu internetowego ?? Bo Asusa moge <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> po cenie hurtowej (mam dostęp do hurtowni), ale Abitów tam nie mają. 1. może nie wstać 2. może wstać i dawać extremalnie niestabilne napięcia 3. może się spalić i zabrać ze sobą płytę, procesor, dyski..... Co do Abita to ja płytę kupowałem osobiście. W większości sklepów widziałem 1.1 choć też były i 1.0 i jeszcze najgorsze jest to że próbują wcisnąć 1.0 jako 1.1 :evil: :!: :!: :!: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 no to musze skombinować 300 zeta na zasilacz :lol: niefajnie U mnie w Kołobrzegu to nieźle se kasy wezmą za tą płyte. Wziąłbym Asusa, ale boje się o te resety. I nie rozwiązana sprawa jest tych pamięci, bo Hynix'ów nigdzie nie ma, a Geil na dualu (CL2) kosztują blisko 700 zeta. Procesor 3,0 HT Northwood (postaram się załatwić z dobrej serii). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 no to musze skombinować 300 zeta na zasilacz :lol: niefajnie U mnie w Kołobrzegu to nieźle se kasy wezmą za tą płyte. Wziąłbym Asusa, ale boje się o te resety. I nie rozwiązana sprawa jest tych pamięci, bo Hynix'ów nigdzie nie ma, a Geil na dualu (CL2) kosztują blisko 700 zeta. Procesor 3,0 HT Northwood (postaram się załatwić z dobrej serii). Z Hynixami to jest problem, Ntt jest ich dystrybutorem ale też ich tam ciężko dostać . Jeżeli coś zaczynasz myśleć o overclockingu to lepiej bierz 2.8C no i już na zasilacz będziesz miał. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 ok już dobrałem : P4 2,80C HT(SL6WJ) - 700 zł od kolesia z allegro - procek używany przez 2 miesiące (http://allegro.pl/show_item.php?item=29254834) Abit IC7-G (665 zł) lub Asus P4P800-E Dlx (545zł) 2X256MB 400DDR DUAL CHANNEL GEIL CL2 (690zł) Tagan TG380-U01 (315zł) Zalman CNPS 7000A ALCU (156zł) powiedzcie czy przepłacam :) Kosiarz, Miałeś na myśli takie pamięci - http://allegro.pl/show_item.php?item=29203887 - gdybym wział takie 2 kości w dualu to bym zapłacił 400 zł, myślisz że lepiej by to chodziło niż te powyższe Geil'e? Czemu kości Hynixa wyglądają tak staro - nie są obudowane? Czy naprawde jest duża różnica między CL2 a CL2,5? bo nie wiem czy warto dopłacać te 200 zł. Czy przy OC ważna jest karta graficzna, bo u mnie z tym słabo (GF2MX400) ? dzięki za pomoc Kosiarz :wink: Zamierzam podkręcić tego 2,8 do 3,5 więc nie wiem czy wszystko dobrze wybrałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 ok już dobrałem : P4 2,80C HT(SL6WJ) - 700 zł od kolesia z allegro - procek używany przez 2 miesiące (http://allegro.pl/show_item.php?item=29254834) Abit IC7-G (665 zł) lub Asus P4P800-E Dlx (545zł) 2X256MB 400DDR DUAL CHANNEL GEIL CL2 (690zł) Tagan TG380-U01 (315zł) Zalman CNPS 7000A ALCU (156zł) powiedzcie czy przepłacam :) Kosiarz, Miałeś na myśli takie pamięci - http://allegro.pl/show_item.php?item=29203887 - gdybym wział takie 2 kości w dualu to bym zapłacił 400 zł, myślisz że lepiej by to chodziło niż te powyższe Geil'e? Czemu kości Hynixa wyglądają tak staro - nie są obudowane? Czy naprawde jest duża różnica między CL2 a CL2,5? bo nie wiem czy warto dopłacać te 200 zł. Czy przy OC ważna jest karta graficzna, bo u mnie z tym słabo (GF2MX400) ? dzięki za pomoc Kosiarz :wink: Zamierzam podkręcić tego 2,8 do 3,5 więc nie wiem czy wszystko dobrze wybrałem. Co do tego kolesia z allegro z pamięciami to te 275Mhz przy Cl 2,5 sam już nie wiem gdyby to było Cl3 to prędzej bym uwierzył, propo tych d43 to wszystkie Hynixy sprzedawane w Polsce na kościach maja oznaczenia D43, nie mogę odczytać oznaczeń na samych kościach ciekawe czy to moduły jednostronne czy dwustronne, lepiej żeby te drugie, chodzie żeby na kościach nie pisało AP Ważne żeby nie były Made in China. Ale jeżeli to prawda co on pisze to tylko brać. Kurcze można tylko odczytać stickerek. Spójrz jeszcze na mój wcześniejszy post o pamięciach. Ale jestem za Hynixami. :wink: Co do PIV 2.8 to jak już szukasz czegoś ciekawego to poszukaj sl6z5 tylko mniej więcej do 30 tyg. produkcji :wink: sl6wj szczerze mówię Ci jest w każdym sklepie i szansa że popadniesz dobry egzemplarz nie jest duża :( chociaż adamdn ma 3.5 - ma szczęście. Propo sl6z5 to już pisałem tzn. jest to Extreme Editon któremu L3 nie wyszło :twisted: i zostawili go (INtel) z L2, wydziela trochę więcej ciepła niż zwykłe 2.8 ale lepiej się kręci :twisted: (propo seria sl6z5 to stepping MO) Szwabki dojechały na nim do 3900 Mhz. :twisted: Płyta to Abit jak cierpisz na hroniczny brak pieniędzy możesz kupić IC7 bez G cena 520 zł. :wink: Hynix nie stosuje radiatorów na pamięciach w sumie nie jest to konieczne, dlatego też są tańsze. :wink: Karta ograniczać Cię nie będzie w overclockingu (zresztą i tak AGP/PCI zablokujesz) tyko w wydajności będzie wąskim gardłem. Co do Cl2 i Cl2,5 to ja bym osobiście nie dokładał zresztą przy DDR 500 raczej i tak CL2 miał nie będziesz. Propo Zalmanika sam go dziś o 20.00 zamówiłem tylko że CNPS 7000B ALCU za 165 zł.- nareszcie cisza i overcloc. :twisted: Tobie radziłbym jeszcze pastę Arctic Creamique do niego. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2004 Czy Abit IC7-G różni się od Abita IC7 tylko tym że ma sieciówke? Jeśli chodzi o procek z aukcji to już to nieaktualne, bo ktoś to przed chwilą kupił. Myślisz, że dało by się jakoś wypytać o serie procków w jakimś sklepie internetowym np. w Sklepie PCLab ? Co do Hynix'ów z aukcji odstrasza mnie CL3 ;) chyba wezme geil cl2,5 2x256 mb w dualu za 480 zł, co o tym myślisz? A gdzie zamówiłeś Zalmana? Dziś w sklepie pclab'a jest promocja dnia a w niej Zalman CNPS 7000A ALCU za 154 PLN ;) Ciekawe czym się różni wersja A od B. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Czy Abit IC7-G różni się od Abita IC7 tylko tym że ma sieciówke? Jeśli chodzi o procek z aukcji to już to nieaktualne, bo ktoś to przed chwilą kupił. Myślisz, że dało by się jakoś wypytać o serie procków w jakimś sklepie internetowym np. w Sklepie PCLab ? Co do Hynix'ów z aukcji odstrasza mnie CL3 ;) chyba wezme geil cl2,5 2x256 mb w dualu za 480 zł, co o tym myślisz? A gdzie zamówiłeś Zalmana? Dziś w sklepie pclab'a jest promocja dnia a w niej Zalman CNPS 7000A ALCU za 154 PLN ;) Ciekawe czym się różni wersja A od B. I jeszcze Abit IC7 ma 2x Serial Ata a -G 4x Serial Ata :P Co do serii proca to sam nie wiem, ale jak już to pewnie przy większym zamówieniu. Za ich cenę CL3 bym się nie bał. Geile ostatnio się komuś posypały jak trafił jakąś extra okazję. :( Ja w siriusie. Czym się różni :?: - o 7g lżejszy, dłuższy kabelek kontrolera obrotów, ma być trochę wydajniejszy, i chyba więcej dodatkowego badziewia. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...