Misiu15go Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) Takie złaczki nie wchodza w gre bo sa po 1 za drogie 2 nie da sie ich wkrecic koło siebie Mozesz sobie zainstalowac radiatorki na mamy ok 10mm wysokosci Nie wiecie czasam jakie sa otwory w kartach seri nv 66XX fi 2 czy fi 3? Jako ze nie moge dostac srub mam inny pomysł na mocowanie bloczku, przekonacie sie o ty niebawem Sruby fi 2 o długosci 6cm sa praktycznie niedostepne dlatego bloczek bedzie mocowany na opaskach zaciskowych dla kart nv 68XX Sposób mocowania dla kart ATI zostanie rowniez rozwiazany teraz czekam tylko na wiadomosc co do tego jakie fi maja otwory dla kart nv 66XX :) Edytowane 27 Czerwca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Po pierwsze jak wyobrażasz sobie wkręcisz te złączki w top? Po drugie: jesli już to obrotowe lecz występują tylko wtykowe. Po trzecie cięzko żrobic bloczek na GPU, zeby pogodzić je z radiatorami na pamięci-szczególnie tymi wysokimi ala revolteck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Mógłbyś sam zrobić takie "śrubki" z nagwintowanego metalowego pręta z obustronnie przykręconymi nakrętkami... Plastikowe opaski to lekka przesada, zwłaszcza że to fajne estetycznie wykonane bloczki a nie jakieś zalutowane ze wszystkich stron miedziane puszki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Podpisuje się z tym apelem. Idź do ślusarza i on Ci zrobi taki pręt. Obetniesz sobie to na wymiar i wyjdzie cie taniej niż śrubki pewnie. Opaski? feee Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Takie złaczki nie wchodza w gre bo sa po 1 za drogie 2 nie da sie ich wkrecic koło siebie Mozesz sobie zainstalowac radiatorki na mamy ok 10mm wysokosci Nie wiecie czasam jakie sa otwory w kartach seri nv 66XX fi 2 czy fi 3? Jako ze nie moge dostac srub mam inny pomysł na mocowanie bloczku, przekonacie sie o ty niebawemSruby fi 2 o długosci 6cm sa praktycznie niedostepne dlatego bloczek bedzie mocowany na opaskach zaciskowych dla kart nv 68XX Sposób mocowania dla kart ATI zostanie rowniez rozwiazany teraz czekam tylko na wiadomosc co do tego jakie fi maja otwory dla kart nv 66XX :) 1518582[/snapback] Nie ładnie <_< Nie przywłaszczaj sobie moich pomysłów. :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Podpisuje się z tym apelem. Idź do ślusarza i on Ci zrobi taki pręt. Obetniesz sobie to na wymiar i wyjdzie cie taniej niż śrubki pewnie. Opaski? feee Pozdrawiam 1518637[/snapback] Nawet u ślisarza nie dostaniesz preta fi2 bo tego ci nie zrobi Tak jak mówiłem pozostana opaski dzis pojade kupic i zobaczycie ze to nie bedzie takie złe bo innego wyjscia ja nie widze luks_pl-twój pomysł juz napisałem a mi chodzi o mój pomysł mocowania bloczków na karatach ATI To jakie w końcu sa te otwory na Nv 66XX fi 2 czy f3? Edytowane 28 Czerwca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Misiu wez sie w garsc i podzwon po hurtowniach srubek i zamow sobie te fi2 - jak niema w Poznaniu to szukaj w Katowicach czy gdzieś Montowanie komercyjnego bloczku na opaski jest troche niepowazne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Nawet u ślisarza nie dostaniesz preta fi2 bo tego ci nie zrobi Tak jak mówiłem pozostana opaski dzis pojade kupic i zobaczycie ze to nie bedzie takie złe bo innego wyjscia ja nie widze luks_pl-twój pomysł juz napisałem a mi chodzi o mój pomysł mocowania bloczków na karatach ATI To jakie w końcu sa te otwory na Nv 66XX fi 2 czy f3? 1518952[/snapback] Zrób takie mocowanie jak robi Zalman i będzie pasować do każdego rozstawu otworów. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Misiu wez sie w garsc i podzwon po hurtowniach srubek i zamow sobie te fi2 - jak niema w Poznaniu to szukaj w Katowicach czy gdzieś Montowanie komercyjnego bloczku na opaski jest troche niepowazne... 1519029[/snapback] Wracam własnie z LM i najmniejsze prety gwintowane to m5 :lol: tomcat pojechał do castoramy zobaczymy jakie przywiezie wiadomosci A ja tym czasem kupiłem paczke opasek zobacze jak sie to sprawdza... Mój pomysł polegał na tym ze sruby m3 sa za krótkie bo max jakie normalnie mozna kupic to cm i wymysliłem cos takiego zeby gwintowac otworki pod montaz i poprostu wkrecac srube a z tyłu karty by była sprezynka albo by jej nie było ale pewnie zaraz usłysze ze gwint sie zerwie choc wiekszosc z was tak gada a nie ma pojecia o tym ze taki gwint jest bardzo wytrzymały i trudno go zerwac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Taki gwint był by oki ale w metalu. W pleksi lub poliwęglanie to bał bym się, że się zerwie. Nie wiem jak w poliwęglanie ale w pleksi to nie zda egzaminu. Uwzględnij to, że niektórzy zakładają bloczek po klka razy dziennie tak jak np. ja. Więc mocowanie musi wytrzymać o wiele, wiele więcej niż jedno założenie. Edytowane 28 Czerwca 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Wracam własnie z LM i najmniejsze prety gwintowane to m5 :lol: tomcat pojechał do castoramy zobaczymy jakie przywiezie wiadomosci A ja tym czasem kupiłem paczke opasek zobacze jak sie to sprawdza... Mój pomysł polegał na tym ze sruby m3 sa za krótkie bo max jakie normalnie mozna kupic to cm i wymysliłem cos takiego zeby gwintowac otworki pod montaz i poprostu wkrecac srube a z tyłu karty by była sprezynka albo by jej nie było ale pewnie zaraz usłysze ze gwint sie zerwie choc wiekszosc z was tak gada a nie ma pojecia o tym ze taki gwint jest bardzo wytrzymały i trudno go zerwac 1519241[/snapback] mam pret m3... dlugosci 1m... w jakiej checsz ilosci... kwestia ceny i transportu... m2 tez pewnie do zalatwienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Wszystko da się załatwic jak sie chce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 No czekam az sie samhain odezwie BLOCZET DO JET-PC WYSŁANY To jest przełomowy moment topicu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 A jeszcze apropos topu: Jaka jest najgrubsza plexa ktora wchodzi w gre? Bo teoretycznie gdyby miec i modz obrabiac np 4cm szczescian to tez wygladaloby ciekawie (chociaz nie wiedzialem nigdy nic tak grubego na bloku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Nowa cena bloczku na CPU wszystko jest w tym linku pod zdjeciami bloczku na CPU http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=140921 Powstał cennik na poszczególne czesci zestawu po to by kazdy mógł kupic bloczek nawet jak nie ma duzo kasy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Goły bloczek na CPU kosztuje 65zł, a na VGA 95zł. Coś mi się wydaje, że trzeba obniżyć cenę na VGA bo teraz tak to nieproporcjonalnie wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Goły bloczek na CPU kosztuje 65zł, a na VGA 95zł. Coś mi się wydaje, że trzeba obniżyć cenę na VGA bo teraz tak to nieproporcjonalnie wygląda. 1520535[/snapback] No na grafe nie jest podzielony na czesci bo nie ma zapinki wiec tego nie uczyniłem ale mozna odjac cene króccy 8zł A mzoe bede sprzedawal za 30zł? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 No na grafe nie jest podzielony na czesci bo nie ma zapinki wiec tego nie uczyniłem ale mozna odjac cene króccy 8zł A mzoe bede sprzedawal za 30zł? :lol: 1520539[/snapback] 30zł było by dobrą ceną za taki bloczek :) Tylko byś wtedy zarabiał prawie nic :razz: albo i dopłacał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 ale by zdominowały/przjeły rynek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Tylko odopłacał by ok 20zl do bloczku... Raczej mało kogo stać na dumping Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Tylko odopłacał by ok 20zl do bloczku... Raczej mało kogo stać na dumping 1520574[/snapback] Bez dodatków takich jak zapinki i srubki do mocowania,krócce i inne duperele :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 > 8zł - krócce > 8zł - srubki,sprezynki,motylki Marza magicznie ukryta w duperelach ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) > 8zł - krócce > 8zł - srubki,sprezynki,motylki Marza magicznie ukryta w duperelach ? :] 1520668[/snapback] Nie za zbytnio to realne koszty jedynie polerka za 5zł duzo naciagnieta choc płyn do wytrawiania pinów do tanich nie nalezy Dzis otrzymałem paczke z Urielem którego zamierzam poiprawic jako ze mam w swoich łapkach pierwszy bloczek produkowany przez firme dlatego iz chciałbym podzielic sie moja opinia Bloczek legenda bardzo znany w swiecie wc jednak ma duzo wad - bede objasniał pod fotkami Ftotki ogólne widac ze własciciel nie miał daru do przerobienia topu tak aby nie chaczył o kondensatory na abicie nf7 Widok na mikropekniecia co swiadczy o bardzo niskiej jakosci plexi choc nawet kłucił bym sie ze to jest plexi... :blink: widok na grawerka która nie jest zła ale mogła by byc lepsza Otwór na diode jest tak fatalnie wywiercony ze szkoda słów Widok z boku na plexi która nie jest wyszlifowana Panowie kto mi powie jak zrobic takie lusterko? ;d co do spodu nie mam najmniejszych zastrzezen wykonanie wprost powala i od spodu nie jestem w stanie oderwac oczu podsumowanie top - fatalnie wykonany nadtopienia w otworkach pod sruby, mikropekniecia ogolnie nic ciekawego nie pokazuje spod - rewelacyjny inic dodac nic ujac :D Jeszcze jak jakis madry by mi powiedział jak po 2 latach ten spód sie tak błyszczy? :blink: Nawet tak gdzie było frezowane za odpowiedz bede bardzo wdzieczny ;) Edytowane 29 Czerwca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) Mitrzu to co widzisz to skutek uzytkowania - top popekal bo ktos za mocno dokrecil zlaczki lub dal za duzo teflonu... Ja mialem nowke sztuke i top byl jednym z lepszych jakie widzialem... Chemiczne wytrawianie i podejzewam ze niestety lakier bezbarwny... Edytowane 29 Czerwca 2005 przez fireblade3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) I co? Zamierzasz zrobic nowy, lepszy top do niego? Co zmienisz/ulepszysz? Edytowane 29 Czerwca 2005 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) Mitrzu to co widzisz to skutek uzytkowania - top popekal bo ktos za mocno dokrecil zlaczki lub dal za duzo teflonu... Ja mialem nowke sztuke i top byl jednym z lepszych jakie widzialem... Chemiczne wytrawianie i podejzewam ze niestety lakier bezbarwny... 1520808[/snapback] Czym sie trawi chemicznie spody? lakieru bezbarwnego tam na pewno nie ma sam umiem rozpoznacz czy jesyt czy nie bo kiedys kładałem alkier fipa-->zamiarzam tan bloczek miec jako odnosnik do moich testow domowych, zamierzam wykonac 2 topy do tego bloku 1 testowy kopie oryginalnego topu z sprejerem ze szystkim 2 do normalnego uzytkowania z 2 otworami na na krócce mam zamiar poczekac kilka dni jesli spod zasniedzieje ze do wyszlifuje pozadnie bo gora ma wyraźne slady szlifu jak by była papierem 100 szlifowana Edytowane 29 Czerwca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 (edytowane) Panowie kto mi powie jak zrobic takie lusterko? ;dbardzo prosto... szlifujesz papierem do 2000-2500 a potem filc i pasta polerska Edytowane 16 Września 2005 przez pietach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 po czym miedz po 2 tygodniach pieknie sniedzieje i cudnego lusterka zostaje matowa papka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 :) dlatego zabezpiecza sie go folia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Skad ja to znam :P btw: co zrobic jak mi bloczek w srodku zasniedzial? przepuscic przez niego cilit kamien i rdza? nie roztopi/zniszczy to plexy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...