Gość Kyniek Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 To się zgadza ale jednak zapewnienia o rzekomej wydajności jeża są nie na miejscu jeśli się nie zamierza wysłać na testy... więc gdybanie że lepszy od bloku X jest zupełnie nie na miejscu... co innego powiedzieć "tak jeż to dobry blok" a co innego "napewno jeż jest lepszy od bloku X a od Y to już w ogóle" - drugie twierdzenie jest zupełnie nie uzasadnione... tym bardziej że nie ma chęci uzasadnienia go twórca jeża... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 To się zgadza ale jednak zapewnienia o rzekomej wydajności jeża są nie na miejscu jeśli się nie zamierza wysłać na testy... więc gdybanie że lepszy od bloku X jest zupełnie nie na miejscu... co innego powiedzieć "tak jeż to dobry blok" a co innego "napewno jeż jest lepszy od bloku X a od Y to już w ogóle" - drugie twierdzenie jest zupełnie nie uzasadnione... tym bardziej że nie ma chęci uzasadnienia go twórca jeża... 1685478[/snapback] Tu sie z toba zgadzam ja nie twierdze ze jez jest wydajniejszy od czegokolwiek. To luks załatwia klientow na jeze ja o ile pamietam nie załatwiłem zadnego a jak ktos mnie pyta o wydajnosc to mowie poprostu ze niewiem bo nie bede wprowadzac klienta w bład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Tu sie z toba zgadzam ja nie twierdze ze jez jest wydajniejszy od czegokolwiek. To luks załatwia klientow na jeze ja o ile pamietam nie załatwiłem zadnego a jak ktos mnie pyta o wydajnosc to mowie poprostu ze niewiem bo nie bede wprowadzac klienta w bład. 1685545[/snapback] kolejna rzecz wyznaczania wydajnosci na podstawie wygladu/przypuszczen... coraz wiecej takich ludzi, i co smutne... coraz wiecej ludzi, ktorzy kupia jedna rzecz nie widzac na oczy drugiej mowia ze to co kupili (zrobili:mrT) jest najlepsze ich**.org !!!!!!! powiem tak: "Życie to walka, lecz walcz na dystans..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Dokladnie Sam. Wlasnie to mnie irytuje.... ze niektorzy tylko ze wzgledu na podobny projekt bloczku, twierdza, ze skoro ICE Gaz'a ma podobna konstrukcje do prisona... to musi miec identyczna wydajnosc...... a skoro Cube Misia, ma XX wiecej pinow od prisona, to w ogole juz musi byc the best. Ludzie leca na przypuszczenia o wydajnosci.... i mysla, ze wiecej = lepiej. Takim sposobem wiecej pinow w cube = wieksza wydajnosc... a prawda jest taka, ze nikt nie zna jego prawdziwej wydajnosci... moze sie okazac, ze okragle ksztalty pinow, sa gorsze od kwadratowych... nie bede juz dywagowal na temat konstrukcji tego spodu.... bo nie jest to jednolita miedz ( chyba ze sie myle ) - co tez o czyms swiadczy. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Do pewniego momentu można oszacować wydajność bloku na oko. Jednak wcale nie jest do końca tak że mniejsze piny = lepiej. Bo testuje na pompece która realnie w układzie osiąga 550-600l/h (Eheim Compact 1000). I teraz np. taki Prison ultra wg mnie nie bedzie wydajniejszy od Prisona Pro. Wzrosną opory i zawirowania wody. Zresztą jest też mniejsza powierzchnia przekazywania ciepła do pinów. I tu np jest ból PowerX'a 0,25 którego miałem okazje także testować - jeszcze wyników nie podałem ale powiem że wypadł bardzo słabo ;) A wyglądałoby że cieńsze finy i większa ich ilość to lepiej. Także nie popadajmy w skrajności a będzie ok. Co do testu bloków to gdy bloi trafiają do sklepu a sprzedaż jest opodatkowana cena za test wygląda troche inaczej - a tak serio to nie mam jej wcale - dostarczyciel ponosi tylko koszty wysyłki w obie strony. Także Panowie - chcecie testy za free płaccie podatki i wstawiajcie towar do poważnych sklepów ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Do pewniego momentu można oszacować wydajność bloku na oko. 1686521[/snapback] przypomniec Tobie Twoja pierwsza opinie nt F2s? :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Oj może lepiej nie przypominaj ;D - była jakoś mocno jękliwa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 hehe, ja z powodzeniem używam F2s rev. 2 na Bartonkach grubo powyzej 100W, tylko dorobiłem sobie Custom Springs, bo wszyscy producenci stosują lipne sprężyny, które po pewnym czasie gubią kształt i się kurczą, a wbrew pozorom od spręzyn zalezy baaardzo wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 hehe, ja z powodzeniem używam F2s rev. 2 na Bartonkach grubo powyzej 100W, tylko dorobiłem sobie Custom Springs, bo wszyscy producenci stosują lipne sprężyny, które po pewnym czasie gubią kształt i się kurczą, a wbrew pozorom od spręzyn zalezy baaardzo wiele. 1686634[/snapback] nadal czekam na te moje ktore sie wygiely... ;) bo ja nie wierze :D jak docisniesz na maxa to wygniesz mobo!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 nadal czekam na te moje ktore sie wygiely... ;) bo ja nie wierze :D jak docisniesz na maxa to wygniesz mobo!! :D 1686682[/snapback] Ja mam mobo wygiętą na maxa od mojego AC (Zalmana 7000CU) - i nie widzę w tym żadnego problemu... :lol: dalej doginam ją blokiem wodnym ;-)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Twoje sprężyny Samhain są trochę lepsze niż te z MCS/X4pro, ale i tak się chowają przy moich customach :D Chcesz dowodu, dostaniesz. Jak dam fotki na forum to zbledniesz ;) tylko dorwę cyfraka. Tak przy okazji, niedługo bedzie nowy bloczek, to i premiera sprężynek nastąpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Chcesz dowodu, dostaniesz. Jak dam fotki na forum to zbledniesz ;) tylko dorwę cyfraka. 1686722[/snapback] nie chodzi o bledniecie... (ostatnio mi w szpitalu za duzo krwi upuscili i tak jestem jak sciana ;)) tylko chce to zobaczyc... bo mam ludzi ktorzy jak kupili Frosta (1) zamontowali i maja tak do tej pory.... i nic sie nie odksztalca ani nic... wiec sie zastanawiam czym Ty do dokrecales ;) dobra koniec EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 No to jaki sens jest stosowania sprężyn?? żeby mobo powyginać?? prawda że te co dostalem ze Stormem G4 wystarczy lekko skręcić i już się mobo wygina... ale przykręciłem je na granicę wygięcia... jak chcecie by się mobo wyginało to wywalcie sprężyny i nie róbcie cyrków że sprężyny badziewne bo nie wyginają płyty - chyba wyginanie nie jest ich zadaniem.... zadaniem sprężyn jest to by obdarzony 2 lewymi rękoma człowiek przy zakładaniu bloku sobie proca nie ukruszył... jak krzywo przykręci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Nie chodzi o wyginanie płyty, wystarcz ylekko dokręcić i masz docisk z siłą i elastycznoscią jednocześnie, tak, że bloczek się równo układa na procku. A czym dokręcałem, ręką. a ręce mam mocne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 a ja dokręcam kluczem i mierzę równomierność suchmiarką ;) - jak równomierni dokręcasz śruby to ci sprężyny nie są potrzebne... co do wkręcania ręką... kiedyś stosowałe króćce własnej produkcji z gwintem 12x1 i dokręcałem ręką i miałem parę przypadków co za mocno wkręciłem i top pękł :/ naszczęście z kupnymi tak się nie da zrobić ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 ładna pogoda prawda??? :-P moze sobie porozmawiamy w topicu :lol: :lol: Panowie nie robcie oftopa załuzcie sobie topic o sprezynkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 ładna pogoda prawda??? :-P moze sobie porozmawiamy w topicu :lol: :lol: Panowie nie robcie oftopa załuzcie sobie topic o sprezynkach :D 1686838[/snapback] nie marudz! sprezyny masz wiesz od kogo wiec to takze o Twoich gadka!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Hej Ho... WC z Blokami misia zlozone... Narazie po 10 Minutach SuperPi... 48St C... Athlon Xp-M - 2,06v 2410 mhz :D niestety moj proc to porazka i nie mam co mazyc o 2600/2700 mhz... Ale ale... Bardzo zadowolony jestem :) Oczywiscie mam zamontowane... CPU GPU i NB... a Moja chlodnica... (skraplacz)... jest do pupy :) !!! Czekam na BIP 3 i bedzie Jazda... :) Narazie Full zadowolenie !!! Ps. temperaturka chyba nie ma zamiaru rosnac :P (nawiew na skraplaczu 4x 80x80 5v :) ) Dzis caly dzien testow !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lazymodder Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Hej Ho... WC z Blokami misia zlozone... Narazie po 10 Minutach SuperPi... 48St C... Athlon Xp-M - 2,06v 2410 mhz :D niestety moj proc to porazka i nie mam co mazyc o 2600/2700 mhz... Ale ale... Bardzo zadowolony jestem :) Oczywiscie mam zamontowane... CPU GPU i NB... a Moja chlodnica... (skraplacz)... jest do pupy :) !!! Czekam na BIP 3 i bedzie Jazda... :) Narazie Full zadowolenie !!! Ps. temperaturka chyba nie ma zamiaru rosnac :P (nawiew na skraplaczu 4x 80x80 5v :) ) Dzis caly dzien testow !!! 1687885[/snapback] moze jakies fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 moze jakies fotki 1689038[/snapback] Fotki beda w osobnym dziale... Niestety Zamiast Kupic Aparat cyfrowy Kupilem WC :P !!!! i musze pozyczac ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Misiu nie wiem czy nie byłoby taniej wskoczyć do hurtowni sprężynek :) jest taka w Luboniu na ul. Armi Poznań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bol3k Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Widze ze forum zamarlo.. ;) czyzby Misiek pracowal cichaczem nad czyms nowym?? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Szkola Szkola... Przez to nie ma na nic czasu... Ja tam zlozylem juz swoje wc ale nawet nie mam czasu zalozyc Topicku... To jedna Fotka... JAk znajde wolna chwile to... Dodam temat :P Fotka Wc A Tu moja piekna fotka ktora bardzo dobrze mi wyszla Polecam Ogladnac :P Tyl Edytowane 18 Października 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Szkola Szkola... Przez to nie ma na nic czasu... Ja tam zlozylem juz swoje wc ale nawet nie mam czasu zalozyc Topicku... To jedna Fotka... JAk znajde wolna chwile to... Dodam temat :P 1706036[/snapback] to moze zmien tą kretyńską nazwe i po problemie ... (zmieniam w IE i qpa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) to moze zmien tą kretyńską nazwe i po problemie ... (zmieniam w IE i qpa) 1706055[/snapback] Ok juz dorwalem Server :)... Pare Fotek :)... Tyl Cpu1 Cpu2 Nb1 Gpu1 Gpu2 Hydor Edytowane 18 Października 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Fotografem to ty nie bedziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Za duze zdjecia... zmniejsz Je do 800 x 600 i wrzuc jakas kompresje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Prezentowanie wlasnych bloczkow zajmuje sie Misiu15go, a Ty lepiej zaloz wlasny watek z WuCetem, jak chcesz prezentowac foty :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) A ja powiem,ze coś wiem ale nie powiem na temat nowych bloczków. Jak pan majster znowu nie da ciała to moze jutro bęą fotki nowych spodów. Mam też nadzieje,ze testy nieco ulepszonego cube bęą na jet-pc. Szkoda tylkoz,e poprzedni bloczek już z testów nie wrócił :? Rozumiem,zę poczta lubi gubić paczki ale przez pare miesiecy to fiero miał chyba czas zgłosić zgube-przynajmneij część kosztów by Miś odzyskał. Ale jak widze i on i testujacy to niezłe "ciapy" :lol: @Sector19 ukłasdzik nawet fajny ale troche bałaganu widze.Natomiast fotki to porazka-aparatem z telefonu robione czy co? Łapy to ci sie chyba po imprezie trzęsły :wink: Edytowane 18 Października 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 A ja powiem,ze coś wiem ale nie powiem na temat nowych bloczków. Jak pan majster znowu nie da ciała to moze jutro bęą fotki nowych spodów. Mam też nadzieje,ze testy nieco ulepszonego cube bęą na jet-pc. Szkoda tylkoz,e poprzedni bloczek już z testów nie wrócił :? Rozumiem,zę poczta lubi gubić paczki ale przez pare miesiecy to fiero miał chyba czas zgłosić zgube-przynajmneij część kosztów by Miś odzyskał. Ale jak widze i on i testujacy to niezłe "ciapy" :lol: @Sector19 ukłasdzik nawet fajny ale troche bałaganu widze.Natomiast fotki to porazka-aparatem z telefonu robione czy co? Łapy to ci sie chyba po imprezie trzęsły :wink: 1706291[/snapback] Ja jak wiesz nie miałem neta i mozliwosci powiadomienia fiero ze paczka do mnie nie doszła. Teraz sadze ze juz za puźno na jakiekolwiek odszkodowanie Jesli wszystko bedzie ok jutro fotki CUBE pro SLIM i CUBE pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...