_Greenman_ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Witam, Mam spory (jak na mnie) problem. Dzisiaj zamontowalem nowy dysk Seagate ST3200822A 200GB. Przy instalowaniu win XP, zauważylem że moja partycja może miec tylko 131 GB. Mam Athlona 2500+ na Gigabyte Ga-7N400E. Co zrobic żeby odzyskac te niwidoczne gigabajty. Prosze o pomoc!! :cry: _Greenman_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 zintegruj SP1 z instalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Greenman_ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Glory Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Aż się specjalnie zalogowałem żeby Wam pojaśnić. Otóż zdarza się niezmiernie często, że nawet wspaniała winda z jeszcze wspanialszym sp1 nadal nie widzi że dysk ma więcej niż ~130 GB. Rady: 1. Sprawdzić ustawienia LBA w biosie. 2. Skombinować z sieci programik Reg_48bit_lba.exe który dokona niezbędnych poprawek w rejestrze XPSP1 ewentualnie 2000SP3 i SP4. nie używać na gołe XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combain Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 ee temat juz stary ale robic taka duza partycja to ehem no debilizm, na takim hdd to powinno byc z 5 partycji, System, log, do tempow, przechowywania plikow-np. do muzyki ktorej sie nie przenosi non stop i na programy. Wtedy dane sa rozlozone optymalnie, system dziala duzo szybciej, mozna spokojnie kilka-kilkunastu strumieni danych odtwarzac, wydluza sie zywotnosc dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 MAjor Glory -> info abaut jest co stronę ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 ee temat juz stary ale robic taka duza partycja to ehem no debilizm A tak się zapytam - dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ależ wszakże nie wszystkie systemy plików cięrpią z powodu tych bolączek ;] PS. To było pytanie retoryczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ależ wszakże nie wszystkie systemy plików cięrpią z powodu tych bolączek ;] PS. To było pytanie retoryczne ;) Czy sugrujesz wyższosc ext2 badź 3?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Czy sugrujesz wyższosc ext2 badź 3??en te ef es Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 czy jak bym miał taki dysk (a przymierzam sie do kupna) i podzielił go na 3 partycje w nast. sposób: 20Gb - systemowa reszta na pół To miałbym problemy??? (mam system plików Fat32) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...