Pioterek Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Właśnie zakupiłem sobie Athlonka XP1800 :lol: Chcę go włożyć do mojej płyty (jak w podpisie). Zrobiłem aktualizację biosu ale nie mam pewności czy trzeba zrobić format C: Wolałbym nie bo ostatnio bardzo mi brakuje czasu. W nidalekiej przyszłości mam zamiar kupić lepszą płytę główną coś na KT333CE poczekam na szynę Vlink 533. A co wy na tą reinstalację :?: Jest potrzeba czy nie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Niejest potrzebna ja nawet po zmienie płyty głównej nie re-instalowałem winshita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Tak myślałem, szkoda bo jeszcze się łudziłem. Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zaleca sie przeinstalowanie Windows'a po zmianie BIOS'u plyty glownej, a wiec takze po zmianie plyty glownej, jednak gdy system dziala stabilnie nie jest to konieczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 A w jakiej kolejności instaluje się sterowniki i kiedy zainstalować Via4w1 :?: I czy to trzeba koniecznie instalować :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Widze że mamy napływ amatorów :) 4in1 nie trzeba instalować ale przydało by sie to zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 A w jakiej kolejności instaluje się sterowniki i kiedy zainstalować Via4w1 :?: I czy to trzeba koniecznie instalować :?: u mnie trzeba bylo bo nowo zakupiona grafa wieszala mi kompa a teraz jest 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Osobiscie, za kazdym razem kiedy instaluje Windows, lubie "clean install" Wyjmij najpierw wszystko co jest "niepotrzebne". Zostaw tylko cd rom, video kart, stiffy drive i primary hd. Kolejnosc: 1. Windows - reboot 2. 4in1 - reboot 3. video kart sterowniki - reboot 4. wloz sound kart, zainstaluj sterowiki - reboot 5. jezeli masz Creative sound kart musisz zainstalowc 4in1 drivers jeszcze raz - reboot 6. direct x - reboot 7. Windows update 8. reszta Jezeli instalujesz Win XP nie potrzebujesz 4in1. Przy "clean install" nigdy nie bedziesz mial problemow z IRQ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyrion Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Widze że mamy napływ amatorów :) 4in1 nie trzeba instalować ale przydało by sie to zrobić. Naprawdę mamy przypływ amatorów, którzy ttwierdzą, że nie trzeba instalować 4in1. pozdr tyrion Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Osobiscie, za kazdym razem kiedy instaluje Windows, lubie "clean install" Wyjmij najpierw wszystko co jest "niepotrzebne". Zostaw tylko cd rom, video kart, stiffy drive i primary hd. Kolejnosc: 1. Windows - reboot 2. 4in1 - reboot 3. video kart sterowniki - reboot 4. wloz sound kart, zainstaluj sterowiki - reboot 5. jezeli masz Creative sound kart musisz zainstalowc 4in1 drivers jeszcze raz - reboot 6. direct x - reboot 7. Windows update 8. reszta Jezeli instalujesz Win XP nie potrzebujesz 4in1. Przy "clean install" nigdy nie bedziesz mial problemow z IRQ. pomiedzy pkt 2 a 3 wstawiłbym jeszcze 2,5 o nazwie service pack(ileś tam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Osobiscie, za kazdym razem kiedy instaluje Windows, lubie "clean install" Wyjmij najpierw wszystko co jest "niepotrzebne". Zostaw tylko cd rom, video kart, stiffy drive i primary hd. Kolejnosc: 1. Windows - reboot 2. 4in1 - reboot 3. video kart sterowniki - reboot 4. wloz sound kart, zainstaluj sterowiki - reboot 5. jezeli masz Creative sound kart musisz zainstalowc 4in1 drivers jeszcze raz - reboot 6. direct x - reboot 7. Windows update 8. reszta Jezeli instalujesz Win XP nie potrzebujesz 4in1. Przy "clean install" nigdy nie bedziesz mial problemow z IRQ. Tutaj sie nie zgodze bo ja musialem zaladowac nowe 4in1 by komp z nowa karta byl stabilny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 mój komp bez 4in1 to prawie nie chodzi :) co do procka - jesli uzywasz w2k lub xp to powinieneś instalowac jeszcze raz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 eee nie wiem do xp to tez bym zainstalowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zaleca sie przeinstalowanie Windows'a po zmianie BIOS'u plyty glownej, a wiec takze po zmianie plyty glownej, jednak gdy system dziala stabilnie nie jest to konieczne.po zmianie biosu? a po co? po zmianie płyty na taką z innym chipsetem to ok / choc jak przechodziłem z bx na kt133 to tez nie reistalowałem i spoko działała i to dłuuuugi czas/ a póżniej na kt133a i kt266 i gdyby nie to że po drodze przskoczyłem na xp to i na kt266a byłby ten sam sys / historyczny bo pamietający starego dobrtgo bx'a :)/ jeśli płyta stara i nowa są na tym samym scalaku to reinstalacja jest tylko stratą czasu i nerwów ;) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 no nie wiem ja u siebie po jakiejkolwiek zmianie sprzetu musze reinstalowac np. podkrecilem/ odkrecilem proca to winda sie sypala (w2k, 98, xp) jak zmienjilem grafe owszem poszedl system zainstalowalem stery ale wydajnosc jest duzo nizsza, ja zawsze polecam reinstall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Właśnie zakupiłem sobie Athlonka XP1800 :lol: Chcę go włożyć do mojej płyty (jak w podpisie). Zrobiłem aktualizację biosu ale nie mam pewności czy trzeba zrobić format C: Wolałbym nie bo ostatnio bardzo mi brakuje czasu. W nidalekiej przyszłości mam zamiar kupić lepszą płytę główną coś na KT333CE poczekam na szynę Vlink 533. A co wy na tą reinstalację :?: Jest potrzeba czy nie :?: Reinstalacje systemu zaleca sie po zmianie plyty glownej i czasami po wgraniu nowego biosa :wink: wiec nie powinienes sie meczyc i reinstalowac bo teoretycznie nie ma po co. Wsadz proca i jak system bedzie dzialal stabilnie to zostaw jak jest :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 po co reinstalowac system po zmianie biosu przeciesh caly hardware pozostaje taki sam a bios to jakby nie bylo software to tak jakby reinstalowac winde po zmianie via 4in1 :) na nowsza Mozna reinstalowac jak sie zmieni plyte na plyte z chipsetem konkurencyjnego producenta np z viaa na intel ale i tu nie zawsze Najlepiej po prostu wsadzic wsio do kompa zlozyc do kupy odpalic i zobaczyc czy bedzie blad ochrony systemu windows czy nie bedzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 po co reinstalowac system po zmianie biosu przeciesh caly hardware pozostaje taki sam a bios to jakby nie bylo software to tak jakby reinstalowac winde po zmianie via 4in1 :) na nowsza Mozna reinstalowac jak sie zmieni plyte na plyte z chipsetem konkurencyjnego producenta np z viaa na intel ale i tu nie zawsze Najlepiej po prostu wsadzic wsio do kompa zlozyc do kupy odpalic i zobaczyc czy bedzie blad ochrony systemu windows czy nie bedzie ;) Koles dogral biosa do AUSA a7v 266 - e i mu sie winda xp sypnela :cry: powalily sie kontrolery twardych dyskow i cos tam jeszcze. Ja u siebie tylko raz biosa dogrywalem i u mnie spoko zadnych problemow to chyba zalezy od tego co bios aktualizuje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remik Opublikowano 25 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2002 reinstalowac system po zmianie biosu reinstalowac system po zmianie PROCA W zasadzie mozna niereinstalowac mi kiedys poszla winda z BX + CEL na VIA + DURON :lol: :lol: ALE : :wink: -Po zmianie biosu wydaje sie glupota lecz nieraz nowy bios wprowadza duzo zmian uaktywniaja to tamto 8) i nieraz zmienia sie config i przerwania 8O microkod dla CPU itp. ( ale to rzadko ) i moze sie sypac troszke system :cry: -Co do CPU to zalezy jaki OS i i jaka zmiana np. zmiana XP 1500+ 1800+ nic niezmienia ale juz zmiana AMD TB na AMD XP troszke tak np. instukcje SSE. Windzie 98 to rybka :wink: ale np XP juz ma optymalizacje dla SSE SSE2 ( pod XP NAWET ster do proca mozna zmienic 8) :!: :!: ) W zasadzie wszytko powinna winda wykryc ale roznie bywa Pasza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...