Gość Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) A mi wersji pecetowej nie udało się uruchomić ;] Wszystkie patche poinstalowane i nadal blackscreeny przy starcie - pozostało mi tylko zainteresowanie się wersją psx2psp ;] Crysis Core na psp wessał i po prostu muszę wiedzieć co będzie dalej ;] Edytowane 26 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Wersja psx2 ? a ona nie jest przypadkiem wersja na psone czy jak kto woli psx 1 ;) Ale szczerze mowiac to jedna z tyh gier dla ktorych wlasnie poluje na uzywanego ps2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueVanDal Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Dla mnie FF7 jest bardzo dobrą częścią. Fabuła jest naprawdę przednia, postacie dobrze zarysowane i od tej strony nie mam się do czego przyczepić ale za całokształt...za całokształt mimo wszystko wolę FF IX :P. Powiedzmy że rozwijanie Materii w ogóle do mnie nie trafiło. Ogólnie podoba mi się w FF idea podziału na "Jobs" której w FF7 nie ma. Jest za to np. w FF V, narzucone z góry w FF IX, początkowo też narzucone z góry w FF X oraz w FF X-2, Jest też w FF I i II o ile mnie pamięć nie myli (o III i IV się nie wypowiem bo nie grałem). Ale to moja taka osobista opinia (każdy ma swój gust ;)). Sam sobie przeczysz firekage, najpierw wychwalasz FF-y za klimat i fabułę , a teraz zachwycasz się nad screenami z FF XII :) ;)(dlatego narazie staram się za bardzo nie 'jechać' po X-2 - a nuż/widelec po przejściu mi się spodoba).Może Ci się spodoba ale mnie osobiście nie powaliło :(. IMO najmocniejszy punkt tego FF to system rozwoju postaci, DressSphear'y i możliwość zmiany Job'a w trakcie walki (choć i tak nie ma zbytniej potrzeby zmieniać profesji, chyba że w ekstremalnej sytuacji). Podział gry na Misje zamiast dodać uroku tylko rozwalił całą konstrukcję (tak uważam), gra jest infantylna ale też zabawna (momentami) więc to minusem nie jest. System walki oparty o ATB jest bardziej "Real Time" niż wcześniej (nadal FFXII to nie jest :P) ale jest zdecydowanie dynamiczniej (in plus). IMO sporym bólem tej części jest to, że jest ona strasznie ŁATWA!! Bossowie nie stanowią jakiegoś wyzwania, zwykli przeciwnicy padają jak muchy po "Muchozolu". Trudno to jest dopiero w Via Infinito ale to jest opcjonalny dungeon. Sama końcówka gry jest niezła. Sam nie oczekiwałem po X-2 cudów i ich nie dostałem. Square-Enix chciało chyba na szybko wydać jakiegoś zapychacza więc wykorzystali FFX, dla mnie to takie trochę żerowanie na graczach, którzy chcieliby zobaczyć dalsze losy starych znajomych, ale jeżeli developerzy nie zrobią tego naprawdę dobrze to tylko stworzą niesmak. W końcu takie niedopowiedziane zakończenia nie powstają tylko po to żeby dać graczowi do zrozumienia że "będzie sequel"... IMO niewykorzystany potencjał bo FFX też uważam za naprawdę porządną część. Sorka za ot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Wersja psx2 ? a ona nie jest przypadkiem wersja na psone czy jak kto woli psx 1 psx2psp czyli "psx to psp" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Final fantasy VII crisis core ending. Ostatni filmik, który nie zawiera żadnych spoilerów gdyż...jest intrem VII ;] Ahhh, mogliby stworzyć remake, bo wersją psx odpycha swoją oprawą video ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ahhh, mogliby stworzyć remake, bo wersją psx odpycha swoją oprawą video ;/ Oj tak nawet jakies demo technologiczne bylo z kawalkiem FFVII przerobionym w HD na PS3 - ale potem wszystko ucichlo. No moze jak wydadza XIII to sie ktos tym zajmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 pozwolę sobie odkopać temat, gdyż mam jedno zapytanie korzystając z uroków emulacji przypominam sobie stare, dobre czasy :) i mnie męczy jedna kwestia: kiedy jest losowane, jaki chocobos się wykluje? - chodzi o hodowlę bo dzięki epsxe mogę zapisać grę w każdym momencie więc zapisałem przed rozmową z choco billem (mamy wybrać okazy do "parzenia") i za każdym razem wykluwał mi się zwykły chocobos... (jestem cierpliwy ale wszystko ma swoje granice) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Tutaj masz odpowiedz na swoje pytanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Tutaj masz odpowiedz na swoje pytanie :P akurat znam tą stronę :) dzisiaj się wszystko wyjaśniło, otóż wystarczyło być odpowiednio cierpliwym... ale po kilkudziesięciu próbach można mieć dość, dziś w trzecim podejściu wykluł się zielony, tzn. górski chocos :) strach pomyśleć kiedy zdobędę złotego... dla grających na emu: płeć złapanego chocobosa jest oceniana dopiero przy przenoszeniu do stajni więc wystarczy zapisać grę (F1) przed i czekać na łut szczęścia, podobnie jak z parzeniem, po prostu potrzeba cierpliwości (benedyktyńskiej chyba...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Plec zalezy od tego w jakiej kolejnosci polaczysz pare z tego co zauwazylem grajac w wersje PC :P No chyba ze czystym przypadkiem na 10 prob 10 razy otrzymalem zamierzona plec ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMS Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 zainstalowałem grę, odpala się menu, wybieram NEW GAME i dalej mam black screen i nic poza tym, pomaga tylko alt + f4. Co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) Polecam wszystkim pograć w oryginalną wersję z szaraka na ePSXe. IMO naj-naj-naj ustawienia (+ shader 'Natural Vision'): Mam nadzieję, że chociaż zauważycie różnicę (ja tak zacząłem od grać od razu) ;] Dla uzależnionych od HDR, 16x CSAA i AK47 dodam, że pograłem raptem 7h (przynajmniej tyle wskazuje licznik gry) i póki co - jest to najlepsza gra w jaką grałem dotychczas, a grafika i tak jest na swój sposób ładna. Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez vENiZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) Oj tak gierka miecie. Ja wszystkie postacie wyciągłem na max level 99. Przeszedłem ją chyba z 9 razy. Po prostu magiczna. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Spojler" A takie sceny jak np śmierć Aeris to po prostu kunszt sam w sobie To była jedna z tych gier która potrafiła mnie wzruszyć To było daaawno na psxie bo z bodaj 9-10 lat temu ;P Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 [...] A takie sceny jak np śmierć Aeris [...]Spojlera użyć nie łaska <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Sorry za to. Zedytowałem już posta jakby co... Fajnie by było jakby zrobili remake i to jeszcze na pc ;) Ach marzenia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 (edytowane) Mam nadzieje, ze nie dostane za ten odkop zlotej lopaty ;) Jakis czas temu w necie chodzily ploty, jakoby ponownie mielibysmy ujrzec Final Fantasy VII na PC, ale w cyfrowej dystrybucji i z kilkoma dodatkami czy tez usprawnieniami - zapisy w chmurze, osiagniecia, dopakowanie postaci na zawolanie... Wszystko to okazalo sie prawda i juz niedlugo bedzie mozna zakupic FF7 w sklepie Square Enix. Gra ma byc dostosowana do dzialania na nowych sprzetach i systemach (XP/Vista/Win7), bo leciwa juz edycja miala z tym ogromne problemy i bez nieoficjalnych patchy nie szlo sie obyc. Nie wiadomo jednak, czy gra zostanie choc troche usprawniona jezeli chodzi o oprawe graficzna i muzyczna - podobno nie ma co sie na to nastawiac. Oficjalna strona - http://finalfantasyviipc.com/ Zwiastun: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=qr4TgU4SKLc Poki co nie ma tez co liczyc na dystrybucje za pomoca Steama, o czym sugeruje wiadomosc na oficjalnej stronie - "Available Exclusively on the SQUARE ENIX Store" - a takze wiadomosc na tweeterze SE - https://twitter.com/...502564075094016 - a szkoda, bo nie usmiecha mi sie zakladac kolejnego konta na kolejnym tego typu sklepie z cyfrowa dystrybucja. Ostatnio sporo gier z SE pojawia sie na Steamie, wiec moze kiedys trafi tam FF7. Ogolnie jestem pozytywnie nastawiony do powrotu tej gry. Kiedys, dawno, dawno temu w nia gralem, na PC rzecz jasna, ale nie dane mi bylo ja ukonczyc. Teraz bedzie mozna ponownie do niej przysiasc bez obaw, ze gra jest niekompatybilna z obecnym sprzetem. Edytowane 5 Lipca 2012 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Szczerze? Wolałbym żeby dystrybucja ograniczyła się do platformy Google bo tak wygląda ta grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Ta wiadomość wygląda mi kiepski dowcip - na emulatorze gra chodzi ładnie, specjalnie dokupiłem używki z PS1 na allegro w celu uzupełnienia kolekcji. No chyba że wyrenderują od nowa FMV w podbitej rozdziałce (marzenie ściętej głowy). Ciekawe jaka cena będzie - oryginały z 98 chodzą dobrze ponad 100 funtów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 Jak nie zmienia grafiki to dzieki, wole dalej grac na telefonie na emulatorze. Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...