Skocz do zawartości
Włodi

Myszki radiowe, a zdrowie

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiałem kiedyś, jak mocno myszki bezprzewodowe promieniują. Bo przecież jest to rzecz z którą mamy kontakt praktycznie non stop podczas używania kompa i mam wątpliwości czy taka mysz-nadajnik nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie.

Macie może jakieś artykuły na ten temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z tych lepszych tematow ostatnio ;]

A tak serio to nie sadze by taki nadajnik mial jakikolwiek znaczacy wplyw na twoje zdrowko. No i zawsze mozna wrocic do kabelka ;]

Tak w 100% serio nie traktujcie tego tematu :lol: - bo ja też jeszcze żyje. A kabelka nie lubie bo się PLąta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z tych lepszych tematow ostatnio ;]

A tak serio to nie sadze by taki nadajnik mial jakikolwiek znaczacy wplyw na twoje zdrowko. No i zawsze mozna wrocic do kabelka ;]

Tak w 100% serio nie traktujcie tego tematu :lol: - bo ja też jeszcze żyje. A kabelka nie lubie bo się PLąta.

niemozliwe :D

mysle ze bardziej szkodliwy jest tel kom niz taka myszka ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niewiem, ja mam ostatnio problemy w łózku.

3 godziny moją kobietą a potem on musi mieć dłuższą chwilę przerwy.

Do tego problemy z koncentracją, rozdwojenie jaźni, grzybica, jąkanie się, bóle menstruacyjne i okres 2 razy w miesiącu chociaż jestem facetem, łysienie i duży zarost na tylniej części ciała, wypadanie paznokci, oostro posunięta pruchnica w sztucznej szczęce, wypadanie dysków i ogólne skrzywienie kręgosłupa, ślepota, głuchota, rozdwojenie języka, dziwne reakcje na świtło, strach przed wodą, krwawienie z uszu, i ogólny pociąg do owiec płci męskiej.

Chociaż czy to może być od myszki ?

Niewiem, bo mam kablową, ale przeważnie są robione takie które działają tylko do 2-3 metrów - co jest bardzo słabą falą i niewpływa negatywnie na zdrowie. Ale mój sąsiad pewnie ma jakąś modyfikowaną i z tąd u mnie te wszystkie objawy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niewiem, ja mam ostatnio problemy w łózku.

3 godziny moją kobietą a potem on musi mieć dłuższą chwilę przerwy.

Do tego problemy z koncentracją, rozdwojenie jaźni, grzybica, jąkanie się, bóle menstruacyjne i okres 2 razy w miesiącu chociaż jestem facetem, łysienie i duży zarost na tylniej części ciała, wypadanie paznokci, oostro posunięta pruchnica w sztucznej szczęce, wypadanie dysków i ogólne skrzywienie kręgosłupa, ślepota, głuchota, rozdwojenie języka, dziwne reakcje na świtło, strach przed wodą, krwawienie z uszu, i ogólny pociąg do owiec płci męskiej.  

Chociaż czy to może być od myszki ?  

Niewiem, bo mam kablową, ale przeważnie są robione takie które działają tylko do 2-3 metrów - co jest bardzo słabą falą i niewpływa negatywnie na zdrowie. Ale mój sąsiad pewnie ma jakąś modyfikowaną i z tąd u mnie te wszystkie objawy....

Może Twoja mysza jest przy okazji optyczna ??

Chodzą słuchy że z tymi ofcami i zarost na plecach (schodzący często dużo niżej) to włąśnie efekty diody laserowej w myszkach, zwłaszcza firmy Manta, bo te mają nieznormalizowane promieniowanie :?

Na problemy w łózku ponoć znakomicie robią podkładki pod mysz z tym żelowym cycem, ale koniecznie w kolorze zielonym, w najgorszym wypadku czerwony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzieeee myszki pracuja w pasmie 27 MHz tak jak samochodziki RC.

A na dodatek moc tam wynasi max 100mW :).

Uzywaliscie kiedys Wolkie-tolkie od ruskich ?? :P To to samo :)

No tak, to teraz się wreszcie wyjaśniło dlaczego tak młodo wyłysiałem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. taka myszka robi pewnie tyle szkod w organizmie co odbiornik radiowy i sluchanie na nim radia maryja :lol:

Jeśli tyle co słuchanie TEGO radia.. to powinni zakazać tych myszek :)

wogole powinni zamknac fabryki tych myszek, a prezesom zabrac te 'niedrogie' fury ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To macie ludzie wybór: być bezpłodnym lub być łysym...

Wybierzcie mniejsze zło...  ;)

reed dobrze wybrałeś ;)

:lol:

.... hmmm ...................

Ciekawe co na to moje wszystkie 3 ...ekhm... utrzymanki, że tak to nazwę :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed co do problemów w łóżku to wynika z tego że mam podkładkę żelową z tym "cycem" - tylko że niebieską. No ale moja myszka jest kulkowa więc podejrzewam że kulka jest radioaktywna.

Tylko zastanawia mnie sens tej dyskusji. Bo pytanie było czy myszka radiowa szkodzi na zdrowie.

Jak wszyscy wiemy w eterze mamy fale radiowe, telewizyjne, gsm, CB i co tam jeszcze niewiadomo. Do tego wszędzie pola magnetyczne, spaliny, choroby, wirusy i zarazki. Jak doliczymy do tego jeszcze dziórę ozonową i wszystkie anomalia to rzeczywiśćie należało by się przejmować tą cholerną myszką.

No chyba że ktoś woli całe życie wcinać kiełki, żyć gdzieś na wsi z dala od cywilizacji, zero alkoholu, papierosów, panienek i innych używek. Do tego brak rozrywek - tylko pełna kontemplacja - życie w ubustwie aż w wieku 24 lat zabije nas przejerzadzający raz na miesiąc przez wieś samochód z pocztą lub w wieku 90 lat rozypią nam się kości bo całe zycie wcinaliśmy tylko te cholerne kiełki.reed co do problemów w łóżku to wynika z tego że mam podkładkę żelową z tym "cycem" - tylko że niebieską. No ale moja myszka jest kulkowa więc podejrzewam że kulka jest radioaktywna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed co do problemów w łóżku to wynika z tego że mam podkładkę żelową z tym "cycem" - tylko że niebieską. No ale moja myszka jest kulkowa więc podejrzewam że kulka jest radioaktywna.

Tylko zastanawia mnie sens tej dyskusji. Bo pytanie było czy myszka radiowa szkodzi na zdrowie.

Jak wszyscy wiemy w eterze mamy fale radiowe, telewizyjne, gsm, CB i co tam jeszcze niewiadomo. Do tego wszędzie pola magnetyczne, spaliny, choroby, wirusy i zarazki. Jak doliczymy do tego jeszcze dziórę się przejmować tą cholerną myszką.

No chyba że ktoś woli całe życie wcinać kiełki, żyć gdzieś na wsi z dala od cywilizacji, zero alkoholu, papierosów, panienek i innych używek. Do tego brak rozrywek - tylko pełna kontemplacja - życie w ubustwie

=mis=, wyedytuj swego posta i popraw błędy. Popracuj też nad interpunkcją. Przed że, bo, ale, czy i wstawia się przecinek.

W pewnych sytuacjach przecinek umieszcza się też przed to.

I nie wyjeżdżaj mi, że masz dyslekcję, dysortografię, czy jakąś inną dysfrancę. Tu nie szkoła, że pokazujesz glejt i masz święty spokój. :evil:

Możesz użyć Word'a, a jeżeli nie posiadasz, to proszę: Słownik ortograficzny.

Warrning :!: Będę Cię obserwował.

BTW, też się zastanawiam nad sensem istnienia tego topic'u w formie otwartej. Dojrzewam powoli do Dołączona grafika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sikor przepraszam za błędy.

Jak widać do dolegliwości wypisanych wcześniej trzeba doliczyć jeszcze "dyslekcję, dysortografię, czy jakąś inną dysfrancę".

Jednak sądzę że wynika to z tego że od bardzo dawna nieużywam języka polskiego. Jedynie gdzie pisze po Polsku to na kilku forach, a jeżeli chodzi o mowe to już zupełnie.

No i niestety w Szweckim pakiecie offica niema słownika ortograficznego języka polskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wszyscy wiemy w eterze mamy fale radiowe, telewizyjne, gsm, CB i co tam jeszcze niewiadomo. Do tego wszędzie pola magnetyczne, spaliny, choroby, wirusy i zarazki. Jak doliczymy do tego jeszcze dziórę się przejmować tą cholerną myszką.

No chyba że ktoś woli całe życie wcinać kiełki, żyć gdzieś na wsi z dala od cywilizacji, zero alkoholu, papierosów, panienek i innych używek. Do tego brak rozrywek - tylko pełna kontemplacja - życie w ubustwie

=mis=, wyedytuj swego posta i popraw błędy. Popracuj też nad interpunkcją. Przed że, bo, ale, czy i wstawia się przecinek.

W pewnych sytuacjach przecinek umieszcza się też przed to.

I nie wyjeżdżaj mi, że masz dyslekcję, dysortografię, czy jakąś inną dysfrancę. Tu nie szkoła, że pokazujesz glejt i masz święty spokój. :evil:

Możesz użyć Word'a, a jeżeli nie posiadasz, to proszę: Słownik ortograficzny.

Warrning :!: Będę Cię obserwował.

BTW, też się zastanawiam nad sensem istnienia tego topic'u w formie otwartej. Dojrzewam powoli do Dołączona grafika.

No, no, no... Sikor jako moder jak sie rozbujał... Szkoli jak nauczyciel... I jeszcze obserwować będzie. Zgroza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój język jest całkiem w porządku. Wypowiadasz się poprawnie językowo, tylko te błędy. Domyśliłem się po opisie miejscowości (chociaż to, co czasami wypisują w tym miejscu użytkownicy nijak się ma do rzezczywistości), że możesz nie mieć dostępu do "właściwego" Worda". Dlatego podałem Ci też link do internetowego słownika. Jednocześnie, aby Ci ułatwić reedycję posta trochę "popracowałem" nad Twoim tekstem. Zmień go, masz teraz łatwiej. :P

Pozdro

Sikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi