AndyN Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Panowie takie pytanko czy jeśli wymienie płyte główna i proca (patrz konfiguracja niżej) na Athlona 64 3000+ wydajność jakoś znacznie się poprawi ??Plus ewentualne OC tego nowego zestawu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 U mnie bynajmniej proc jak w podpisie , ustawiony na 2200MHz i 2520MHz w samej grze róznic nie zauważyłem :/ dziwne ,widać wszystkie nowe gry główny nacisk kładą na GPU karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 U mnie bynajmniej proc jak w podpisie , ustawiony na 2200MHz i 2520MHz w samej grze róznic nie zauważyłem :/ dziwne ,widać wszystkie nowe gry główny nacisk kładą na GPU karty graficznej. 1617032[/snapback] a jaka masz grafe ?:D moze twoja grafa nie potrzebuje takiego procka ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zaktualizowałem podpis , Moja grafa to dość ostro podkręcony Radek gram w ustawieniach High/Medium/Low UPDATE: przyznam sie bez bicia że po obniżeniu taktowania CPU nieodczuwałem prawie żadnej różnicy , jednak spadek był jakieś 4-5 FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A na jakich serwerach gracie ?? Sa jakies polskie dobre i nie zapchane do tego serwy ?? bo mi w liscie z serwerami w grze nie pokazuje zadnego polskiego... pozdro 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Kto i gdzie gra dzisiaj w fulla? Już teraz mogę zagrać! Narazie jestem starszy szeregowy i się uczę... Mój nick to FROSTIPL kto z was ma najwięcej medali i odznaczeń? raz dostałem odznakę dla komandosów jak gościu wysiadł z pojazdu ja wsiadłem i rozwaliłem go.. i opowiedżcie z doświadczenia za co można jeszcze dostać. mam już cgyba 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Co do serverów to Ja gram na tych które mają aktualnie najniższy ping 80% z nich to servery Niemieckie , 10% U.K około 10% to polskie Ogólnie brak polskich serverów z mapami 64 :/ bida widać takie mamy kulawe łącza , dodatkowo dziwi mnie fakt że sama gra nie widzi polskich serverów ??? bynajmniej u mnie jeszcze takowego w grze w menu Servers nie widziałem ??? kolejną dziwna rzeczą jest fakt że niektóre polskie servery stoja odłogiem : 193.26.215.26:16567 217.149.249.70:16567 Benchmark .pl Za to ten cały czas nabity Full 213.218.117.244:16567 Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez BenQ2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Nawiązując do wychodzenia gry na pulpit zaobserwowałem, że w moim wypadku spowodowane jest to przez ustawienie tekstur na wysokie, na średnich teksturach jest wszystko ok ! - reszta ustawień na max. Sprawdzone na catalyst’ach 5.7 i 5.8 w obu przypadkach objawy te same. Mam jeszcze pytanie co do uzyskania rozdzielczości 1280x1024 przez uruchomienie gry "+menu 1 +fullscreen 1 +szx1280 +szy1024" - czy po uruchomieniu gry w opcjach grafiki nie powinno pokazywać rozdzielczości 1280x1024? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Co do serverów to Ja gram na tych które mają aktualnie najniższy ping 80% z nich to servery Niemieckie , 10% U.K około 10% to polskie Ogólnie brak polskich serverów z mapami 64 :/ bida widać takie mamy kulawe łącza , dodatkowo dziwi mnie fakt że sama gra nie widzi polskich serverów ??? bynajmniej u mnie jeszcze takowego w grze w menu Servers nie widziałem ??? Jeśli chodzi o rankingowe, to są TRZY polskie serwery rankingowe, dwa 16 osobowe i jeden 32 osobowy :? kolejną dziwna rzeczą jest fakt że niektóre polskie servery stoja odłogiem : 193.26.215.26:16567 217.149.249.70:16567 Benchmark .pl Bo te są nierankingowe i najprawdopodobniej dlatego Za to ten cały czas nabity Full 213.218.117.244:16567 Bo ten jest rankingowy i często jest okupowany przez kolesi z polskich klanów skupionych wokół Battlefield.pl Polską nyndzę po prostu widać i tyle ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Co do moich osiagniec.... Nie mam zbytnio czasu wiec i wyniki slabe ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ale sie juz zacofałem w temacie :/ mam nadzieje ze demo nie umarło. Od jutra jestem zdatny do grania :] Wymiana podłogi zakonczona! 1615136[/snapback] Nie umarlo ale wiekszosc na Full juz jest sam zobacz na naszej stronie . Klan S.O.F. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) A może ktoś z was mi wytłumaczy jak to możliwe że mnóstwo ludzi ma Score ponad 75 000 ! ! ! ??? ile oni godzin by musieli grać ?? 300-400 ??? czy tu nie śmierdzi włamaniami do bazy E.A i przerabianiem logów ??? sam gram prawie co dzień 1-2 godziny i mam dopiero 3200pkt :/ mój kumpel w kafeji gra 2-3 x tyle co ja i ma jakieś 10 000 pkt po miesiącu grania Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez BenQ2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zakladali swoje serwery. Strzelali do siebie i reanimowali. Nabijali fikcyjnie ptsy. Ale nie wiem jaki widza w tym cel. trzeba byc jakims zjebem aby w ten sposob zablysnac :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Co do wypowiedzi Jonathana - ta, wiele takich osob jest. Np. w gunz to chyba wiecej tak nabija sobie pkt'y, niz gra normalnie. I pozniej ciesza sie ze maja wiecej czegos tam -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Ale nie wiem jaki widza w tym cel. Odblokowują sobie bronie, to chyba główny powód mi się wydaje trzeba byc jakims zjebem aby w ten sposob zablysnac :| 1620574[/snapback] True true :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Dawajcie swoje wyniki. Chce zobaczyc czy tylko ja taka lama jestem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Ja to mam koło 430pkt narazie bo mało gram i cienki w to jestem :D Także narazie jedynie szeregowiec :) W ogóle tak jak mi bardzo dobrze szło w CoD czy MoH to w BF2 lamie straszliwie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Elbios[PL] w bf2stats retrieverze (wszystkie tracker site'y chyba nie działają...), dałem sobie siana z hardcore'owym graniem od kiedy jestem corporalem, teraz gram rekreacyjnie :razz: http://www.bf2sr.com/ - stats retriever http://www.republika.pl/elbios2/stats.htm - stan na dzień dzisiejszy Goldstars:8 silver:22 bronze:12 Najlepiej sie je zdobywa na niemieckich serwerach, straszne lamy tam grają :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Sam juz nie wiem co z ta gra. 1024x768@60Hz, wszystkie opcje na high i anti-aliasing wylaczony i gra co jakis czas dosc ostro przycina. Gram na mapach 32 osobowych. Ostatnio lecialem helikopterem, gra mi przyciela no i wynik oczywisty. Sam juz nie wiem o co tutaj chodzi. Kupilem nowego proca, plyte i wiecej pamieci i oprocz tego ze nie wywala mnie juz na pulpit nie widze zbyt duzej roznicy. Chyba pozostaje tylko czekac na na nowego patcha, moze to cos zmieni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 (edytowane) Ghost Konfig bardzo mocny. A jakie masz łącze netowe? Może byłeś podłączony do serwera z wysokimi pingami? -------------------------- EDIT: Grałem na serwerze rankingowym a nie doliczyło mi punktów. Dlaczego? Po uruchomieniu BT2 wejdź do zakładki ze swoimi statystykami. Jesli zamiast swoich wyników zobaczysz jakieś kosmiczne liczby wyjdź z gry i uruchom ją ponownie. Rób tak do skutku aż zobaczysz swoje statystyki. Jeśli zaczniesz grać z tymi kosmicznymi wynikami najprawdopodobniej system nie doliczy Ci punktów za rozgrywkę :? Edytowane 30 Sierpnia 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Lacze mam 10Mbps kablowe, a przycina mi na kazdym serwerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 To lipa - ustaw na medium moze opcje, i sprawdz czy sie tnie. Jezeli bedzie sie cielo, to cos z netem chyba, a jezeli bedzie chodzic dobrze (nie ciac sie na nizszej konfiguracji) to znaczy ze cos ze sprzetem (nie ze za slaby, moze syf w windzie [przeinstauj najlepiej]). Aha - i dobrze by bylo, jakbys odpalil gre w singlu, jezeli tam nie bedzie sie cielo, to znaczy ze net... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ghost coś masz skopane ... ja jak wcześniej wspominałem gram na 1280x960 full detale 4xaa+8xanizo i nie tnie na 16graczy. na 32 muszę tylko aa wyłączyć i nie ma przycinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Po zmianie na 1024x768@60Hz, wszystkie opcje na medium i anti-aliasing 6x gra chodzi bez najmniejszych problemow. Mam swiezo zainstalowanego Windowsa XP Pro SP2 i sterowniki ATI 5.8. Mysle ze moj komputer nie powiniem miec problemow z ustawieniami na high w rozdzielczosci 1024x768@60Hz. AndyN na jakich ustawieniach grasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Po zmianie na 1024x768@60Hz, wszystkie opcje na medium i anti-aliasing 6x gra chodzi bez najmniejszych problemow. Mam swiezo zainstalowanego Windowsa XP Pro SP2 i sterowniki ATI 5.8. Mysle ze moj komputer nie powiniem miec problemow z ustawieniami na high w rozdzielczosci 1024x768@60Hz. AndyN na jakich ustawieniach grasz? 1623931[/snapback] 1280*1024 (jak ustawić było), wszystkie opcje wysoka jakość, antyaliasing x4. Wiekszość czasu grm czołgiem więc perspektywa ograniczona->nie przycina. Gdy latam jako copilot (wielkie perspektywy) wtedy trochę przycina (liczba klatek spada poniżej 20) -> mowa o ustawieniach default kompa, bez OC. Z OC jeszcze nie sprawdzałem :oops: Liczba klatek mierzona poleceniem: renderer.drawfps 1 Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 No to skoro na srednich ci nie przycina, moze masz jakiegos innego kompa niz w podpisie? Moze ktos ci wsadzil jakas karte/procka innego... moze zainstaluj stery omegi, i podkrec lekko karte. W sumie na medium gra tez niezle wyglada... hm... zrob screenshota z nazwami twojego sprzetu (sa takie programy co wyswietla ci wszystko co masz w kompie), nigdy nie wiadomo co tam jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Witam Qrde nartostrada mi lacze obciela i nie moge pykac ;/ ale za to mam pytanko/a Jak mozna sprawdzic czy dany serwer jest rankingowy czy nie - przed wejsciem na niego... wam tez zaraz po wejsciu do gry lazy sie automatucznie z jakims serwerem ?? i ostatnie pytanie :) czy jak wyjdzie nowa lata do gry to sama sie zainstaluje czy jakos tam powiadomi czy nie bardzo i trzeba co jakis czas zagladac na stronke EA ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam Qrde nartostrada mi lacze obciela i nie moge pykac ;/ ale za to mam pytanko/a Jak mozna sprawdzic czy dany serwer jest rankingowy czy nie - przed wejsciem na niego... wam tez zaraz po wejsciu do gry lazy sie automatucznie z jakims serwerem ?? i ostatnie pytanie :) czy jak wyjdzie nowa lata do gry to sama sie zainstaluje czy jakos tam powiadomi czy nie bardzo i trzeba co jakis czas zagladac na stronke EA ?? Jutro nowy limit dla neo się zaczyna ;) ad.1. W filtrach przeglądarki ustawiasz żeby wyświetlała tylko rankingowe. Na liście serwerów serwer rankingowy obok nazwy ma te żółte "baretki"/"trójkąty"(?) ad.2. Nie, sam wybieram serwer i się z nim łączę ad.3. Z patchem 1.01 i 1.02 było tak, że uaktualnić trzeba było ręcznie znajdując wcześniej o nich info. Z 1.03 pewnie będzie podobnie. Ale pewnie w zainteresowanych kręgach o nowym patchu będzie głośno;) To nie HL2 i jego Steam ;) Edytowane 31 Sierpnia 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 No to skoro na srednich ci nie przycina, moze masz jakiegos innego kompa niz w podpisie? Moze ktos ci wsadzil jakas karte/procka innego... moze zainstaluj stery omegi, i podkrec lekko karte. W sumie na medium gra tez niezle wyglada... hm... zrob screenshota z nazwami twojego sprzetu (sa takie programy co wyswietla ci wszystko co masz w kompie), nigdy nie wiadomo co tam jest ;) 1624368[/snapback] Kompa skladalem sam wiec wiem dokladnie co w nim jest ale jesli ktos by mial watpliwosci co do mojego podpisu to podaje screena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 . Mysle ze moj komputer nie powiniem miec problemow z ustawieniami na high w rozdzielczosci 1024x768@60Hz. 1623931[/snapback] Jak mozna grac przy 60 Hz? hehe przeciez to normalnie łzy leca po 20 minutach patrzenia na ekran w 60Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...