Skocz do zawartości
Allch

Programy podkręcające grafikę.

Rekomendowane odpowiedzi

te coolbitsy i tak maja mniejsze skale niz rivatuner wiec po co. ja robie tak. podkrecasz rivatunerem o 50mhz i rdzen i pamiec. wylaczasz rt odinstalowywujesz rivatunera. instalujesz go od nowa i wlaczajac dajesz mu detect now bez zadnego uruchamiania ponownego. i bedzie myslal ze te wartosci+50mhz sa domyslne dla twojej karty.

pozatym cale forum jest ci strasznie wdzieczne ze zadajesz swoje 1linijkowe pytania w 6 topicach zamiast zrobic to w 1 topicu lub uzyc szukajki ale nieee to by bylo za prooooste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Właśnie zainstalowałem Riva Tuner. Nigdy wcześniej nie podkręcałem grafiki. Mam kartę FX 5500. Fabryczne ustawienia taktowania to 270 dla Core i 400 dla pamięci. Prosze o podpowiedz, jakie parametry i jak powinienem zmienic, aby niczego nie uszkodzic i nie doprowadzic do zawieszenia systemu. Chce poprawic szybkosc grafiki w grach DirectX.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Właśnie zainstalowałem Riva Tuner. Nigdy wcześniej nie podkręcałem grafiki. Mam kartę FX 5500. Fabryczne ustawienia taktowania to 270 dla Core i 400 dla pamięci. Prosze o podpowiedz, jakie parametry i jak powinienem zmienic, aby niczego nie uszkodzic i nie doprowadzic do zawieszenia systemu. Chce poprawic szybkosc grafiki w grach DirectX.

Pozdrawiam

Ustaw zegary na 300/500 powinno wszystko bez najmniejszego problemu chodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi