Skocz do zawartości
j@k@ł@

szkolny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim czytałem właśnie strone internetową szkoły do której chodze , lecz niezrozumiałem pewnego zdania przytocze fragment :

zakupiliśmy komputer z dużą pamięcią stałą, z trzema kieszeniami, z 256 MB na RAM-ie, z kilkoma wejściami USB itp. (Komputer ten ma być pewnego rodzaju serwerem),

Moim pytaniem jest ile pamięci w MB można max mieć na ramie (chyba chodzi o tą od okien :lol: Dla chętnych poczytania więcej takich textów zamieszczam linka oczekuje na odpowiedzi !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe... co to za komp? jakos nie rozumiem tej konfiguracji...

duza pamiec stala = ?? chyba o duza pojemnosc hdd chodzi

3 kieszenie = ?? moze 3 hdd i kazdy w kieszonce ;?

'256 MB na RAM-ie' = a tutaj to nie wiem czy jest 256 MB pamieci RAM czy jest kilka kosci pamieci RAM, a kazda po 256 MB ;/

'z kilkoma wejściami USB ' = WoW :o nawt USB jest :o no nie mozliwe, przeciez to nowa technologia... ;/

a tak wogole to daj linka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupienie odpowiedniego sprzętu komputerowego

a) komputer (z dużą pamięcią stałą i operacyjną, dobrym procesorem, z kieszeniami, z CD ROM, z kilkoma wejściami USB itp.)

:lol: :lol: :lol: :lol: hehehehehe ciekawe co to za procesor...czyżby Celeron 1,7 z sali inf? :lol: albo p2 266 :twisted:

WOW! 8O mają nawet CD-ROM...i kilka wejsc USB! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakladka "co zaplonowalismy" na samym dole:

Opracowanie: Stanisław Niedbalski

No ja bym napewno sie pod takim czyms nie podpisal :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: to jest mój nauczyciel od Fizyki.. :lol: heheheheh zapytam sie jutro na lekcji go o tą strone i o to co on napisał :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwała nie .Sorki że wczoraj zapomiałem dać linka.

cały czas jednak niedostałem odpowiedzi ile MB pamięci mieści się na ramie !!!! :) spytam się jutro pana niedbalskiego z grzesiem w szkole hehehe

Szkoda że niemamy dyktafonu hehehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acha co to takiego rozdzielacz wizji

niewiecie że nasza szkoła nr8 w toruniu (lubie rozsławiać moją szkołę :lol: ) wyróżnia się z pośród innych tym że zdobyła technologie ,,sajens fikszyn" od naszego kolegi ruska (grzesiu wie o kogo chodzi) :D :D :D :D :D :D

A wracając do kieszeni to sądze że to takie od spodni i pełnią rolę serwera :D jak i schowka na płyty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie cię to zdziwi ( a może nie :)) że np w poprzednim roku informatyki uczył Grzesia gosciu który kiedyś uczył plastyki są też inni tacy ale ogólnie w szkole jest kilku ,,prawdziwych informatyków " fajnie by było jak by każdy miał naszywki lób coś takiego z napisem ,, u mnie w szkole nauczyciele to lole" hehehehe

Pamiętacie aby opublikować tutaj treść waszych emailów!!!!!!

Hehhehe jak w szkole będzie niedługo znów gazetka to damy do działu z humorem propozycje Nasza szkoła na forum komputerowym

hehehhehehehe :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j@k@ł@ - spoko masz opis, skąd masz takie cudo A 64 300+? Dopisz chyba "0". A co do www to spoko masz szkółke jak kolo od fizy robi www szkoły, a gdzie informatycy?

informatycy?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: buhehehehehehhehehehe jeden kolo uczył plastyki, a nagle stał sie "inforlametykiem" :D niestety, taki z niego zajebisty informatyk ze nie umie sterow do grafy installnac i cała klasa przez rok miała zajecia przy kompach bez sterow = 640x480@60hz...tylko ja nie:D a gdy sie facia zapytałem czemu nie instalował sterownikow to cos sciemnial...tacy to sa informatycy...

teraz mam z p. Krepperem (pozdro :lol: :lol: ) koleś jest ostro pojechany, buheheehheehhe chyba ma cos z głowa...zreszta tego sie nie da opisac...jaka szkoda ze nie mam dyktafonu hehe...ale moze zalatwie :D

hehe kolo od fizy (stasiu :twisted: ) tez jest takim znafffcą, ale juz sie wymąrdzył i w gablotce przed sala od fizy nie ma napisane 256 na RAM-ie tylko: " z duza iloscia pamieci" 8O 8O jednym słowem: LOL :lol:

aha zapomniałem dodac wspaniały config maszyn z pracowni:

Celeron 1,7GHz :twisted: 8O :lol: :lol: grafa zintegrowana, chipset to jakis SiS, i kompy pracuja na porazajacej ilosci ramu...96mb :lol: w WinXP... :lol:

to jest pracownia lepsza, hehhehe maja nawet monitory hiundai czy cos takiego i myszki tak zwane "na laser"(stwierdzenie koleżanki z klasy :lol:)

a w sali nr 70...ahh ten sprzet....p2 266 lub celek 300 :twisted: 8O 8O

spróbuje zapamietac co lepsze sytuacje z infy i zapodam je tutaj...bo czasem to sa lole z tych debili ze 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To gdzie wy chodzicie do szkoły? Czyżby u was była Anarchia w szkole? :twisted:

Tak jak juz wspomniał J@k@ł@ szkoła nr 8 w Toruniu :lol: szkoła uchodzi za jedna z lepszych, ale jak jest...kazdy widzi:D :twisted: heheheh anarchia?? LOL. nie...ale z facetki od reli...bądz księdza :lol: :twisted: można sie pozbijac i to ostro hehehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PRZECZYTAJCIE KONIECZNIE

U nas są takie kompy:

wersja lepsza-Celek 600,64MBram(SIC :!: ),grafa zintegrowana :lol: ,monitorek to taka migajaca 15calowa skrzynka Hyuindaia@60Hz(czy jak sie to pisze :lol: ),

wersja słabsza różni sie prockiem (celek 300 :lol: :lol: ) i uwaga nasze demony szybkosci :lol: pracuja na win2k--RZEŹNIA po prostu,plik wymiany non stop w uzyciu,odpal mp3 i www jednocześnie uuuułaaaaa :lol: :lol: łacze DSL 1 na 9 kompów- nie jest źle

aacha kilka słów o kadrze belfrowej :lol: nas uczyła (na humanie w 2kl nie ma infy :( :( :( ) babka od fizy, której jedynym zajęciem było zadawanie banalnych prac do worda i czasem excela (wersja 2000 - zamula jak nic :lol: :lol: ) prace powtarzały sie i wszystko było juz gotowe na dysku wiec tylko po pewnym czasie trza było zgłosic gotowosc pracy do oceny i zainkasować 5 :lol: :lol: . Na 70% lekcjach tylko i wyłacznie net badź gierki (pani zajmowała sie drukowaniem wzorków haftów polskich -SICx2 :!: :!: ), zwykły emulator pegasusa przycinał :lol:

No i kto to nazwie INFORMATYKĄ (UWAGA w jednym z najlepszych LO w Olsztynie- zadupiu) :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie tylko że podałem przykład z informatyką.:) ( bo na stronce 8 najwięcej o tym pisze :)) co do fachowej obsługi zgadnijcie co rok temu w naszej szole określało najlepszego informatyka klasy hehehehe lol jak rysował w paincie mówie wam w mojej szkole nauczyciele to lole !!!!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe w gimnazjum to bielismy babke z infy poprostu debest. Jakies tam painty, wordzik, do czego sluza klawisze(SIC :!: ). Najlepsze ze ja z kumplem to bylismy guru z infy, ale i tak dostalismy tylko 5 :? tak samo jak taka laska co niewiedziala jak kompa sie wylacza :!:

Teraz w liceum mamy goscia co sie zna na roli i jest spox :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi