nazir_black Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 chcialbym, aby nikt bez mojej wiedzy nie mogl nic nagrac na cd przy uzyciu nero. mam win xp pro i nero 6. mozna jakies haslo ustawic bez ktorego nero sie nie odpali, albo zablokowac aplikacje w jakis inny sposob, przez co tylko ja bede mogl nagrywac. na moje nieszczescie z mojego kompa czasem w mojej nieobecnosci korzysta dwoch 14-to latkow i zauwazylem ze nagrywaja sobie co popadnie i wynosza to niewiadomo gdzie, a mam na dysku sporo prywatnych danych, ktore nie sa dla uzytku publicznego. chcialbym to ukrucic. mysle ze mnie rozumiecie (zwlaszcza osoby majace mlodsze rodzenstwo :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Nero powinien nie działać na kontach bez uprawnien administratora. A o blokowaniu dostępu do programów poczytaj sobie w przyklejonym temacie w Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 a czy nie dało by rady zrobic to bez tworzenia dodatkowych uzytkwnikow. w sumie to ma im przeszkadzac, a nie mi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 No niestety, bez założenia użytkowników (lub przynajmniej jednego dodatkowego dla owych czternastolatków) w prosty sposób się nie da. Proponuję założyć wspólnego użytkownika o ograniczonym dostępie (np. użytkownik zaawansowany). Ściągnij NeroBurnRightsInstaller.exe , zainstaluj i ogranicz możliwość nagrywania tylko dla administratorów (zakładam, że Twój user będzie administratorem). Chociaż w przypadku pracy na kilku użytkownikach w zasadzie nie ma potrzeby ograniczania praw do nagrywania. Wystarczy "tajne" dokumenty trzymać w swoim profilu i już jest spokój. Inni użytkownicy (pomijając administratorów) nie będą mieli do tych dokumentów dostępu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Hm ... zmieniasz uprawnienia swojego profilu na użytkownika z ograniczonymi prawami a nero uruchamiasz prawym i uruchom jako administrator ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 ok, thx za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...