Skocz do zawartości
nazir_black

jak zablokowac dostep do nero

Rekomendowane odpowiedzi

chcialbym, aby nikt bez mojej wiedzy nie mogl nic nagrac na cd przy uzyciu nero. mam win xp pro i nero 6. mozna jakies haslo ustawic bez ktorego nero sie nie odpali, albo zablokowac aplikacje w jakis inny sposob, przez co tylko ja bede mogl nagrywac. na moje nieszczescie z mojego kompa czasem w mojej nieobecnosci korzysta dwoch 14-to latkow i zauwazylem ze nagrywaja sobie co popadnie i wynosza to niewiadomo gdzie, a mam na dysku sporo prywatnych danych, ktore nie sa dla uzytku publicznego. chcialbym to ukrucic. mysle ze mnie rozumiecie (zwlaszcza osoby majace mlodsze rodzenstwo :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, bez założenia użytkowników (lub przynajmniej jednego dodatkowego dla owych czternastolatków) w prosty sposób się nie da.

Proponuję założyć wspólnego użytkownika o ograniczonym dostępie (np. użytkownik zaawansowany). Ściągnij NeroBurnRightsInstaller.exe , zainstaluj i ogranicz możliwość nagrywania tylko dla administratorów (zakładam, że Twój user będzie administratorem).

Chociaż w przypadku pracy na kilku użytkownikach w zasadzie nie ma potrzeby ograniczania praw do nagrywania. Wystarczy "tajne" dokumenty trzymać w swoim profilu i już jest spokój. Inni użytkownicy (pomijając administratorów) nie będą mieli do tych dokumentów dostępu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi