szpak Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 CPU AMD B2500+ 10,5*243, 11-2-2-2 dual, 356/730 1,98V/3,15V, WC cooled, Volt modded, drivers @ performace opis z linku do compare kolegi yotomeczek chyba widac roznice co do twoich ustawien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Chętnie dałbym komuś swoją kartę żeby mi ją tak zmodował aby mi wyciągnęła chociaż 14000 tyś. , bo sam za bardzo nie mam pojęcia jak to zrobić a z lutownicą w wózku jak byłem mały raczej nie jeździłem :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 tak wyglada karta Power By Amd http://pc-com.pl/content.php?article.14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 spokojnie panowie ja nie wymiekam mam mało czasu ale zawsze znajde czas aby se porywalizować a szególnie w 3dm od kiedy kupiłem tą 4ti 4200 to czekam godnego rywala jak widać teraz sie tradił i teraz zaczyna sie zabawa. Jutro ostatnie szlify i postaram sie pokazać coś wiecej niz to co teraz widzicie w podpisie. Niestety na dwoze jest jeszce dość ciepło :P ale to nie przeszkadzało aby wczoraj gpu wykrecic na 357 ale coś tak po mału mam wrazenie ze pora na v mody :P :D :D:D:D:D nie mam czasu sobie latac po necie i szukać ale jutro chyba bende zmuszony jak byscie gdzies widzieli v modizkii do mojej to zućcielinki opis moejej karty znajdziecie w linku post wyzej :P aha co do kłopotó hk dzisiaj udało mi sie os z tym zrobić zasiłka zaczełą sobie radzic najwidoczniej sie zaaklimatyzowała teraz 2,1v jest dal niej jak tako stabilne :P :D jutro złoze jeszcze raz blok i powalcze o jakis ładny wyniczek >17000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 ... jutro złoze jeszcze raz blok i powalcze o jakis ładny wyniczek >17000 Chyba >17250 :lol: Ja dzisiaj wypróbuje windy 98 (2k nie mam zainstalowanych :cry: ) a tam czasem było parę punktów więcej 8) może jeszcze pobawię się tym programikiem do zmiany timingów 8) Bo na razie z grafy więcej nie wycisnę ... ale zdradzę że czekam na miedziane radiatorki na ramy - teraz lecę na aluminiowych przyklejonych niezbyt ciekawą taśmą z allegro (mam pewne wątpliwości co do jej skuteczności) ... Czy taśma Rosia jest sprawdzona ?? Jaką polecacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 POWER BY AMD czekamy na odpowiedz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 no ja mam taśme rosia tyle ze akurat nie na mem nie wiem jak okreslić jej wydajnosc ale przewodzi ciepło i dobrze trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 POWER BY AMD czekamy na odpowiedz:) Czekamy i czekamy ... i nic :lol: W windzie 98 jakoś wyniki mnie nie zachwyciły (stery te same) :cry: NIc to - jak w końcu dojdą miedziane radiatorki na ram to może coś się poprawię :lol: , chyba że POWER BY AMD mnie zmotywuje i zrobię próby z wodą o temperaturze ok 14 stopni ( na razie około 28 :? )... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 NCastle 512cache 3200+ (11X200) BIOS : 1,55 vol. do 2400Mhz 1,60 vol. do 2530Mhz 1,65 vol. do 2600Mhz jest to step. CG czyli kręci się w normie choć z wybikow jakie mam to jet z nie głupi,Ogranicza go troszkę bios w Epoxsie 8KDA3J max.1,7. vol.Przy 2,5 Ghz Super PI 1M 36 sec.Potencjał jest ,na standardowych zegarach 9800Pro jest OK. 20800Pkt.Z Twoją grafą to 25 koła pewnie by pękło.Przy 390/690 mam już 21450 ,taki chyba rekordzik Polski ;-) http://service.futuremark.com/compare?2k1=8081281 Ogolnie stabilnie choć musiałem wypier.....ić 2 pliki z SP2 ,mialem dziwne zwiechy i restarty od tej pory jak skała. eee. to ten Twoj nie jest lepszy od jednego takiego 3000+ co testowalem w pracy... a jakie t ote 2 pliki co powoduja zamiane windy w [brzydkie określenie na linuksa]a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 NCastle 512cache 3200+ (11X200) BIOS : 1,55 vol. do 2400Mhz 1,60 vol. do 2530Mhz 1,65 vol. do 2600Mhz jest to step. CG czyli kręci się w normie choć z wybikow jakie mam to jet z nie głupi,Ogranicza go troszkę bios w Epoxsie 8KDA3J max.1,7. vol.Przy 2,5 Ghz Super PI 1M 36 sec.Potencjał jest ,na standardowych zegarach 9800Pro jest OK. 20800Pkt.Z Twoją grafą to 25 koła pewnie by pękło.Przy 390/690 mam już 21450 ,taki chyba rekordzik Polski ;-) http://service.futuremark.com/compare?2k1=8081281 Ogolnie stabilnie choć musiałem wypier.....ić 2 pliki z SP2 ,mialem dziwne zwiechy i restarty od tej pory jak skała. eee. to ten Twoj nie jest lepszy od jednego takiego 3000+ co testowalem w pracy... a jakie t ote 2 pliki co powoduja zamiane windy w [brzydkie określenie na linuksa]a? a jakie t ote 2 pliki co powoduja zamiane windy w [brzydkie określenie na linuksa]? -coś nie teges z oczkami ?? p.s. ech masz tego na pęczki co Bys nie napisał to ja Tobie wierzę rapra tak przy okazji w w olnej chwili cyknij test na Swoim(wykreconym) konfigu z zegarami 9800 pro czyli 378/680 ,obadamy jaka jest w końcu ta roznica m-dzy NF2+Barton i NF3+A64 ,a propos zrob testy fillrate zeby nie było ten teges ;-) no i compare zapodaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 co to za "brzydkie okreslenie linuksa" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Niemiec: to zakazane slowo to l.i.n.u.c.h. - prawda, ze okropne? Racuch: sorry ale wlasnie goscia wyjalem z kompa - sprzedany. Ale w rankingu FSB masz moj wynik w 3dm2001se z niepodkrecona grafa (czyli @XT - 412/365 chyba dasz rade). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Niemiec: to zakazane slowo to l.i.n.u.c.h. - prawda, ze okropne? Racuch: sorry ale wlasnie goscia wyjalem z kompa - sprzedany. Ale w rankingu FSB masz moj wynik w 3dm2001se z niepodkrecona grafa (czyli @XT - 412/365 chyba dasz rade). OK czyli podobne wyniki porownajmy : ( NF2) ,,,, (NF3) 3DM2K1 ( 21176) ,,,, ( 21450) magistrala (246MHz) ,,,, (235 MHz) zegar proca (2716MHz) ,,,, (2596MHz) timingi ram-u (11-2-2-2) ,,,, (10-4-4-2,5) zegar Radka (412/730) ,,,, (390/690) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 no jest widoczna roznica nf2 a nf3! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 no jest widoczna roznica nf2 a nf3!ŁAŁ ale Ameryki nie odkryłeś :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 pavełek no ale przcez rzonica mhz byla spora! tak wiec! rzonica nie byla strasznie widoczna! gdyz jescze moga sie roznic wynikami karty! zasmiecenie systemu! to ne jest tylko wynik proca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 No i Coś AMD przycichł :lol: Ja dobiłem do 17450 ... jak zrobie 17,5 to dam orba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Na razie wynik roboczy - na Zmotywowanie Powered By AMD (bo Vmody już ma 8) ) http://service.futuremark.com/compare?2k1=8124230 17,4k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 wlasnie widzialem, ze naskrobane ma jakies gpu 1.9V i mem 3.33V. ja to sie ma do Twoich napiec i do std?? zjechales z taktowaniem grafy czy co, bo procek duzo wyzej taktowany a wynik nie duzo wyzszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 niektórzy mają obowiązki. A v modów nie miałem czasu potestówać bo od 23 mogłem odpiero sie zaczac bawić o 2 poszedłem spać i wiele jeszce sie nie dowiedziałem, ale na pewo sie nie poddam i dalej będize tylko ciekawiej :P :D jak bym miał wiecej czasu na tego typu zabawy to na pewno szybciej pokazał bym cos ciekawego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 wlasnie widzialem, ze naskrobane ma jakies gpu 1.9V i mem 3.33V. ja to sie ma do Twoich napiec i do std?? zjechales z taktowaniem grafy czy co, bo procek duzo wyzej taktowany a wynik nie duzo wyzszy. Heheh no właśnie coś nie zaklapiło :lol: dlatego chciałem chociaż 17,5k pyknąć ... ale na obecnym biosie 3D kulej (TicTac d26 XT) - winę zwalam na bałagan w windach i inny bios ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 No wyniczki... :twisted: I mała rada dla PBA ;) Nie dawaj więcej niż 3.6V na ramsy, moja Ti4200 na Samsungach 4ns przy 3.7V poszła się paść :( a co najlepsze dało mi to tylko ok 10MHz więcj (bez artów) :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 No wyniczki... :twisted: I mała rada dla PBA ;) Nie dawaj więcej niż 3.6V na ramsy, moja Ti4200 na Samsungach 4ns przy 3.7V poszła się paść :( a co najlepsze dało mi to tylko ok 10MHz więcj (bez artów) :evil: za pózno juz im dawałeem 3.9 ale przezyły :P tyle ze było jeszce gorzej :( na razie musze kupić miernik bo ten pozyczony oddałem i teraz zbytnio se nie potestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 POWER BY AMD ja juz sie nie moge doczekac Twojego wyniku!:) moze ktos bedzie mial tai temat dotyczace radeonow 9500 to moze zmotywuje mnie to do modow:) bo jak narazie z tego co wiem bez modow mam najlepszy wynik choc NIemiec i kolega z GG depcza mi po pietach!:) (HQ12 jest nieosiagalny) POWER BY AMD 3,9V szalenstwo!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 To moze ja teraz dam jakis swój roboczy wynik :P http://service.futuremark.com/compare?2k1=8161477 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 wlacz Yoto ;] nie dawaj sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 wlacz Yoto ;] nie dawaj sie. Jasne :lol: mój roboczy 8) http://service.futuremark.com/compare?2k1=8161813 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 co tu sie nie dzieje! inedlugo bedzie record swiataq!:) hehe tak dalej teraz POWER BY AMD Twoja kolej powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 na k7 nie podskoczy zabardzo do k8 zwlaszcza, ze widzialem, ze Yoto ma jeszcze 150mhz zapasu na procku albo i wiecej ;] a Adam juz raczej za wysoko nie podskoczy z prockiem no chyba, ze freon mu cos pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 na k7 nie podskoczy zabardzo do k8 zwlaszcza, ze widzialem, ze Yoto ma jeszcze 150mhz zapasu na procku albo i wiecej ;] a Adam juz raczej za wysoko nie podskoczy z prockiem no chyba, ze freon mu cos pomoze. No chyba już mu troche water chill procentuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...