yotomeczek Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Przed szlifem max 340 mialem z zima mode. A wam karty to od szlifu czy od modów padły ? EDIT: (skleroza nie boli :) ) uruchomiłem wczoraj na a64 9x275 pierwszy 3d mark - 17611 - 340 / 655, nie bylo wiecej czasu na zabawe Moja od AGP 1,8V Już drugą grafę tak załatwiłem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 byłem u El Gato i 3dmarkiem sie bawiłęm - 17768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 ..ja cos czuje ze jak juz przyjda godziny smierci dla mojej to trez umze przez szlif .. no chyba ze umze z przedowvoltowania :P ..jak by przypadkiem przezyła szlif :P znaczy szlif u mnie juz jest ale teraz to bedzie hardcore szlif :P a yotom co jak tam twoja grafa ? Moja działa z godzinke - potem zwiększają się arty i winda się wywala !! u mnie szlif był do momentu jak całe kółko było już z miedzią na wierzchu i zaczęło brać narożniki ... >> HQ12 - linek do orba nie działa ... Niewiem o co chodzi dokładnie tobie z tymi narożnikami, ale mi się na rogach gpu pokazały właśnie jakieś metalowe "cuś" wtedy przestałem szlifować, jak dopaliłe kompa chodził troche na tyle że 3DMark 1 raz przeszedł puźniej wywaliły arty no i po resecie już nie wstała..... Nie podszlifowałeś przypadkiem jakiegoś wystającego smd tak jak ja to spierniczyłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 ..ja cos czuje ze jak juz przyjda godziny smierci dla mojej to trez umze przez szlif .. no chyba ze umze z przedowvoltowania :P ..jak by przypadkiem przezyła szlif :P znaczy szlif u mnie juz jest ale teraz to bedzie hardcore szlif :P a yotom co jak tam twoja grafa ? Moja działa z godzinke - potem zwiększają się arty i winda się wywala !! u mnie szlif był do momentu jak całe kółko było już z miedzią na wierzchu i zaczęło brać narożniki ... >> HQ12 - linek do orba nie działa ... Niewiem o co chodzi dokładnie tobie z tymi narożnikami, ale mi się na rogach gpu pokazały właśnie jakieś metalowe "cuś" wtedy przestałem szlifować, jak dopaliłe kompa chodził troche na tyle że 3DMark 1 raz przeszedł puźniej wywaliły arty no i po resecie już nie wstała..... Nie podszlifowałeś przypadkiem jakiegoś wystającego smd tak jak ja to spierniczyłem ? GPU nie jest okrągłe - tylko kwadratowe z kółkiem metalowym w środku ... więc poza kółkiem są narożniki - zgadza sie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Panowie czy chodzi może o to :D Fota by mechl!n, moja obróbka graficzna :lol: [wiem, że jestem w tym dobry :D ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 w tych nmiejscach jak na tym screnie zaznaczonych na czerwono miałem włśnie odsłonięty metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 No to faktycznie hardcore szlif :veryevil: Oj HQ12... szkoda karty.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 ja nie mam tego bielszego w srodku :P u mnie cały srodek to miedziane kułeczko .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Na moim śp ;] Titanumie też było tylko miedziane kułeczko bez żadnych gratisów... ;] Karta było nawet normalnie myta w umywalce... i działała... tylko mod memki zabił... ale i tak kiepsko się kręciła... 285MHz na Gpu [A2] po szlifie i FalconRocku2... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 zeby ci sie gpu chociaz kreciło ... jak by memki tylko padły to HQ12 juz by tam ci cos wlutował :D ale jak tak cienko gpu to nie ma sensu sie bawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 No spoko... ale leży u mnie drugi Ti4200 od prolinka... także artefakty... memki... lub ten mosfet... mosfeta wylutowałem... tylko teraz jakiego przylotować... ma ktoś pomysł... oznaczenia z niego 3055 A 2F... PCB jak tutaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=974...ghlight=vmod+ti Na drugim zdjęciu jest ten mosfet... w rogu karty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 A może ktoś był by tak dobry i podał linka do schematu V-mod_a na gpu i memkach do takiego pcb jak ja mam ? Będe ogromnie wdzięczny. No spoko... ale leży u mnie drugi Ti4200 od prolinka... także artefakty... memki... lub ten mosfet... mosfeta wylutowałem... tylko teraz jakiego przylotować... ma ktoś pomysł... oznaczenia z niego 3055 A 2F... PCB jak tutaj http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=974...ghlight=vmod+ti Na drugim zdjęciu jest ten mosfet... w rogu karty ;] Umnie na mosfetach - ani zepsutym ani nowym takich oznaczeń niestety niema. Natomiast proponuje ci wząść tego mosfeta i skoczyć do jakiesgo dobrego sklepu i im go pokazać oni muszą mieć katalogi i według tych cyferek dać ci odpowiedni zamiennik. U mnie własnie na tej zasadzie został dobrany nowy tylko ze zamiast sklepu był serwis sony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Wiem właśnie... ale niestety u mnie takiego mosfeta jakoś nie ma... szukam zamiennika... dokładnie jest to APM 3055L GEB71 (z karty Keponsa) i jego pdf http://www.anpec.com.tw/products/download/.../APM3055La7.pdf Może będzie się dało coś ze zjaranego abita przelutować :> EDIT: Ja już przelutowałem mosfeta, ze starej NF7... ale niestety nic to nie dało... dalej arty... chyba poszły jednak pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Ja już przelutowałem mosfeta, ze starej NF7... ale niestety nic to nie dało... dalej arty... chyba poszły jednak pamięci... eeee przylutowałes identyczny mosfet ? skąd wiesz ze taki miał być ? i czy tez z zjaranego abita nie jest do duszy ? dokładnie jest to APM 3055L GEB71 (z karty Keponsa)strasznie dziwne napisy on ma, chyba ze napisałes te z karty (niemam pojęcia co to za karta :) ) a prawdziwe z mosfeta są inne. Jak do rana odpiszesz to zobacze co moge zrobic w tej sprawie. Bo coś mi sie zdaje ze ten mit (NO) o pamięciach jest nie trafiony..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Mosfet porównywany [pdf] ten z karty i Abita... powinien spokojnie wystarczyć... oby dwa N-channel... a karta wcześniej miała arty... teraz nic się nie zmiwniło... pozatym jedna z memek wygląda na lekko ukrusząna w jednym rogu :/ ale wcześniej karta działała... A oznaczenie jest z karty Keponsa... idento PCB do tej mojej... PDF znalazłem... dałem linka.... Karta siadła podczas 3dmarka01... lekko podkręcone memki ~600MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) Nowy wynik 18504 @ 370- (Pencil V-mod @ 1,87v) / 660 i need v-mod for mem Darcon Edytowane 20 Stycznia 2005 przez Darcon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Nowy wynik 1227088[/snapback]próbowałeś na 40.72? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Jako ze zaniedlugo pozbywam sie mojego Gf4 Ti 4200 :)... To postanowilem sobie... ze tez postaram sie wycisnac ostatnie soki z niego... Hmm niestety mnie proc berdzo ogranicza (Max oc 2400mhz) Athlon Xp-M 2000+, ale mam nadzieje ze dobije jakos do Fsb 260 (narazie mam 242 i za chooja wiecej sie nie da... no ale obradiatoruje cala plyte :)). Grafe mam Albatrona Gf4 Ti4200 Turbo1 (128Mb Bga pamieci 3,3ns). (Zbudowana na Pcb od Ti 4600) Rdzen mam A3 Max 300mhz :sad: ...(ale siedzi tam pasywny zalman narazie, nie szlifowany :) ) Pamieci 648Mhz nic niemodowane... nic nawet nei nie nie wieje jeszcze :). No i teraz mam pytanie... Szukam jakiegos v-moda do memek i nie potrafie znales... no a tak wogoel to nie wiecie potrem jakie napiecie dac na nie max (w miare bezpiecznie :P). Rdzen to poradze sobie :). Narazie wynik ustalilem slabo... bo 14200markow ... ale spoko to rozgrzewka :)... mysle ze do 16000 dojde przy dobrych wiatrach :). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Czlowieku z tego Albratrona to zrobilbys ti5000 :D Mysle, ze na rdzeniu spokojnie z 330MHz bez Vmoda tylko go porzadnie schodz. Pamieci z Vmodem i porzadnym chlodzeniem z 700MHz to nie jest dla nich problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 jaki jest lepszy rdzen do krecenia A2 czy A3 ?? bo mam A2 i nie wiem czy duzo z niego wyciagne .. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 kolejnosc od najlepszego A1, A3, A2 A2 to ogólna kupa to kręcenia, wiem bo mam:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Czlowieku z tego Albratrona to zrobilbys ti5000 :D Mysle, ze na rdzeniu spokojnie z 330MHz bez Vmoda tylko go porzadnie schodz. Pamieci z Vmodem i porzadnym chlodzeniem z 700MHz to nie jest dla nich problem. 1227587[/snapback] Wlasnie wiem... pelno ludzi uzyskuje np. 735 mhz na pamieciach... a rdzen to tez spokojnie idzie na 315 na passive (ale arty leca juz :P) 3dmarka 2000 przechodzi bez problemu ale w dx8 juz sie sypei... ale wlasnie... TRZEBA COS Z TYM ZORBIC :). Dzis bawie sie nadal Gf2 GTs Bo chcemy nabic 1 wynik w 3dmarku 2003 :P... z kolega, a potem Gf4 sie zabieram :). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 moze ktos by mi pomogl zrobic tego moda olowkiem ?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 próbowałeś na 40.72? 1227132[/snapback] nie... pamiętam ze próbowałem na 42,84 (albo cos takiego) i wynik był gorszy, zauważyłem ze power by amd potem jak powiedziałem ze umnie najwydajniej jest na 42.51 to tez zaczął ich używać. A dla ludzi którzy myślą ze vmod dał mi niewiadomo ile to niestety przykra niespodzianka bo tlko 15mhz bez vmoda mam 355 mhz na GPU B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) moze ktos by mi pomogl zrobic tego moda olowkiem ?? :( 1227826[/snapback] vmod tu jest wszystko napisane, bierzesz ołówek i dajesz kreske na rezystor, mierzysz opór ( czy nie jest za mały) :) ; [ mnie opór ok 7kohm daje 1,87v], odpalaszkompa i mierzysz napięcie :-P -> Darcon : dobre i te 15mhz, z dobrym chłodzeniem ( druga strona ) możesz jescze ciut więcej v dać :) Edytowane 23 Stycznia 2005 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 1230917[/snapback] Dziwne jest to ze na 1,8V (7,07kohm) gpu idzie ma 370mhz a podnisienie napięcia do 1,9v (6,65kohm) nie daje nawet 5mhz dodatkowych , chłodzenie będzie inne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 zauważyłem ze power by amd potem jak powiedziałem ze umnie najwydajniej jest na 42.51 to tez zaczął ich używać. 1227871[/snapback] szkoda ze mi nic o tym nie wiadomo.... gratuluje wyniq ale pamietajcie ze moja grafa jeszcze nie padła :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 szkoda ze mi nic o tym nie wiadomo.... gratuluje wyniq ale pamietajcie ze moja grafa jeszcze nie padła :rolleyes: 1231259[/snapback] ja właśnie na 40.72 mam najwyższe wyniki, dlatego radze spróbować:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 daj sobie Mipmap LOD na 3 w riva tunner i troche podskoczy ci wynik:PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 szkoda ze mi nic o tym nie wiadomo.... gratuluje wyniq ale pamietajcie ze moja grafa jeszcze nie padła :rolleyes: 1231259[/snapback] No dobra sorry, gdzieś w orbach widziałem ze przeskoczyłes na 42,51 - moze tylko to był jeden orb dla sprawdzenia (ja to zauważyłem i zapamiętałem) sorka za nadszarpnięcie autorytetu :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...