MeHow Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 jak chcesz masy szybko nabrac to jedz duzo weglowodanow (chlebek, ryż, ziemniaczki, makaron) w polaczeniu z tłuszczami a jak trenujesz to po treningu porcja białka (najwięcej wśród produktów spożywczych ma serek wiejski) reed --> co ty gadasz? rowerek? kajak? l-karnityna? Od tego masy nie przybedzie, od tego sie chudnie oj oj... jesli reed chcial schudnac ;] a mu tak wyszlo, to ja juz w nic nie wierze ;] ;] ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Polecam kreatyne ale w proszku bo w pigulkach to male efekty daje. Do tego silownia czy pompki/brzuszki no i do tego duuuuzo zarcia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 lol kreatyna w pigulkach to to samo co w proszku, tylko porcjowane, wiec jak moze dawac gorsze efekty? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 MeHow --> nie rob sobie jaj, wszystko zalezy od organizmu A propos diety tłuszczowej to byłem na niej 10 dni i ledwo wytrzymalem. Polega ona na całkowitym wykluczeniu węglowodanów z jadłospisu (żadnego chlebka, owoców, warzyw, słodzonej herbatki, napojów, prawie nic, samo mięcho, sery i jajka) Tylko, ze to jest dieta odchudzajaca i nie ma mowy o przybraniu na masie Slavok --> radze Ci zajrzec na inne forum, bo tu sie niczego nie dowiesz, jak co to wal na prv Ja juz 2 lata na silce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 lol kreatyna w pigulkach to to samo co w proszku, tylko porcjowane, wiec jak moze dawac gorsze efekty? 8O A zebys wiedzial, ze gorsze :D W proszku sie szybciej wchlania 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 No dobra nie pomyslalem o tym, ale bez przesady, napewno nie o wiele gorzej jak pisze qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Jin* ---> poczytaj sobie na forach o tej tematyce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Trzeba duzo wpier..... lub kupic sobie jakie bialko! Byl nieanwo podobny topic :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 ok, pokoleji: myśle że chodzi ci o to aby troche podbudować swoją tkankę mięśniową, czyli jednym słowe "przypakować troche" wymienie kilka zasad których trzeba się trzymać: mięśnie (komórki i inne) są budowane na białku, jeśli jest go brak, białko jest pobierane z mięśni, ćwicząc kulturystyke trzeba jeść 2-4grama białka na każdy kilogram wagi ciała, dobrym źródłem białka jest pierś ( :) ) kurczaka unikać tłuszczu, tłuszcz odkłada się jeśli nie został skalony(zużyty), pozatym jeśli chcesz dożyć sędziwej starości to lepiej go unikać jeśli zaczniesz trenować to twój organizm będzie potrzebował dużo energii, podstawowym źródłem energii są węglowodany trzeba robić takzwane ćwiczenia areobowe, czyli takie które poprawiają metabolizm, zaliczają się do nich biegi, rowerek, wiosłowanie, i tym podobne które używają dużej ilości mięśni a nie trenują ich tak mocno co do treningu to poszukaj treningu na mase, dopiero jak uzyskasz odpowiednią mase to weźniesz trening na rzeźbe czyli oddzielenie i wyprofilowanie mięśni po około pół roku ćwiczeń możesz zastosować odżywki lecz bez fazy takzwanego doładowania, ale musisz ciągle zwiększać swój trening bardzo ważny jest posiłek po treningu, musisz go sporzyć do 45min po treningu, przynosi on wiele korzyści i odbudowuje szybko straconą energię jedź około 6 małych posiłków dziennie, oczywiście nie muszą to być dokładnie 6, może być przynajmniej 5, ważne żeby były nie za dużo, nie wolno się przejadać, ma to z wchłanianiem i metabolizmem nawet nie myśl o strydach, jedyna ich zaleta to że można się w bardzo krótkim czasie rozbudować, a ich wady to: - łysienie - pryszcze - kobiece piersi u menszczyzn - większe owłosienie, np. pleców - twoja wątroba będzie flakiem - rezultaty często znikają po zaprzestaniu stosowania - to tylko jedne z niewielu wad, w wieku 35 lat będziesz 60 latkiem myśle że to wszysko, jeśli masz jakieś pytania to wal na GG, numer masz na dole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Chryste... "menszczyzn"... załamałem się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Chryste... "menszczyzn"... załamałem się. ojeny nie czepiaj się :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Wejdz sobie na www.sfd.pl i tam sie popytaj co dobre na mase 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 no panowie jestem miło zaskoczony :) dzięki za wszystkie rady :) tera trza te co bardziej normalne wprowadzić w życie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 no panowie jestem miło zaskoczony :) dzięki za wszystkie rady :) tera trza te co bardziej normalne wprowadzić w życietylko wprowadz, bo szkoda byloby 3 stron topicu na marne ;] . No i podaj efekty za 2 miesiace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 A jestj eszcze jeden ciekawy sposob, ja od jakiegos czasu chce zgrubnac i co ? i kurde ot tak przytylem 5 kg (choc nadal mam dobrych kilkanascie kilo niedowagi) :) Tak wiec mysl codziennie o tym, ze chcesz byc grubas i moze to tez da efekty. Jedz te 5 razy dziennie, rob pompki, podciagaj sie na drazku jak mozesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 znam pana który dzieki taki cudom choruje na toczenia... to mi wystarczy...- rozwiń swoją wypowiedź... A propos diety tłuszczowej to byłem na niej 10 dni i ledwo wytrzymalem. Polega ona na całkowitym wykluczeniu węglowodanów z jadłospisu (żadnego chlebka, owoców, warzyw, słodzonej herbatki, napojów, prawie nic, samo mięcho, sery i jajka) Tylko, ze to jest dieta odchudzajaca i nie ma mowy o przybraniu na masie - boże... z tym całkowitym wukluczeniem węglowodanów to dałeś plame na maxa, juz pisałem ze je sie w odpowiednich proporcajach B:T:W 1:2,5~3:0,8, ja np, przybyłem 2kg na DO... w tej kwesti wierze bardziej prof niz tobie:) pis and low - no właśnie - wierzysz, a co to on bóg jest??? nie musisz nikomu wierzyć, jeśli chcesz to poprostu zdobądź podstawowe informacje z dziedziny biochemii oraz o DO i po przeczytaniu tego będziesz wiedział jakie to głupoty dziś pieprzą wszędzie dookoła o "zdrowym odżywianiu", niestety ale większość ludzi z marszu odżuca DO, posiłkując się przy tym zasłyszanymi niewiadomo gdzie textami jakiś profesorków którzy też niewiele się orientują w temacie i dlatego coraz więcej osób choruje mając rozwiązanie pod nosem pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...