wadim Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) a ja tez mam pytanko, przejzałem jeszcze inne topiki na temat Hynixów wiec chce zakupic ale w sklepie wiec w PC Projekt sa o kodzie produktu HYMD264646B8R-D43 za 320 zł a seria na kosciach to i wiem ze to pewne kosci co jeszcze swiadcza opinie nastepnie w ESC jest model: HYMD264646B8J-D43 za 290 zł ale nic nie wiem o serii na kosciach, czy to czasem nie sa te lipne CT pozatym cos mi sie zdaje ze raczej tak, skoro róznica w cenie to 30 zeta, a z drugiej strony jak to także BT lub DT to kupując dwie to juz zysk 60 zł, a drogą one nie chodzą :? wiec pytanko które wziaść, i czy ktoś kupywał te z ESC? 1231229[/snapback] B8j były sprzedawane przez gutexa na allegro, wcale nie sa złe a raczej powiem bardzo dobre malo ktore pamieci smigaja w dualu przy fsb 250 :) ja posiadam 1 Gb B8J i jestm bardzo zadowolony, Seria CT to tylko w sklepie neobit.pl wystepuje i wlasnie tamtych trzeba sie wystrzegac, popsuły cała opinie HYNIXOm ktre sa jak najbardziej jednymi z najlepiej podkrecajacych sie pamieci na swiecie :) no oczywiscie sa lepsze Mushiny czy OCZe ale cenowo te są najlepsze a najwzniejsze jest to ze dzieki hynixom moge osiagnac przyzwoite wyniki jak na asrocka Edytowane 23 Stycznia 2005 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimny1 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 witam przymierzam się do zmainy moich twinmosów, które mnie ograniczją w oc,(węcej jak 225 na nich nie wyciagne ) i tu mam do was pytanie gdzie najlepiej kupic te hyniksy d-43. Zdecydowałem sie na nie ze względu na cenę na inne nie mam poprostu tyle pieniędzy :-| czytałem w tym topicku że nie opłaca się kupować w areścies z powodu kiepskiej seri tych d43 przeglądałem troche stron sklepow internetowych i natrafiłem na ofertę w sklepie esc.pl, są tam do kupienia hyniksy w pięniądzach które by mi odpowiadają ale chcę się was zapytac czy opłaca się jej tam kupować. widziałem także aukcje na allegro jednak które tam kupic nie mam bladego pojęcia. zapomniał bym interesuje mnie kośc wielkości 512mb pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 polecam http://www.sirius.pl/news.php?id=4405 cena mila seria rowniez , zaskoczyli mnie sirius mnie do jednak cen wysokich przyzwyczail Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 polecam 1234083[/snapback]Poczekaj aż coś się zepsuje, to przyzwyczają Cie do czegoś innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 :-) no dobra ale nie debatujmy tu o nich tylko o heniusiach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Mam na Ram 750 zł - musi to być 2x 512 MB -> co kupić ? Hynixy są troche tańsza - jest coś jeszcze do tej granicy lepszego i wartego polecenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 strasznie sie napalacie na te J-D43 ,ale chyba zapomnieliscie ociupinke o fakcie ze wazny jest tez tydzien produkcji takich memek i naprawde malo ktore aktualnie sprzedawane hynixy lataja tak jak wczesne tygodnie z rocznika 03 1225428[/snapback] Hmm moje bardzo stare kości, D8J 22DT bo z początku 2004 roku działają sobie z CL2-3-3-11 na 227 MHz 2.8v... :) Lub 2.5-3-2-11 przy 2.6v :) Bios by Abit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) moja przy 2,8 na 250 smigały i mogly wiecej ale nie mialem czasu anwet nic ustawic bo bylem u kumpla na DFI infinity :) B8j z 40 tygodnia 04 roku :) oczywiscie w dualu :) Edytowane 26 Stycznia 2005 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) dobra kupilem wczoraj jeszcze jedna kosc 512 w arescie (seria taka jak maja podana na stronie) poki co zaladowalem do kompa brata na k7s8x bo nie chce mi sie mojego abita skladac. no i soibe zajrzalem do everestu i cos dziwnego zauwazylem: co to jest to cholerstwo? to dorbze czy zle? na razie pamiec smiga na 133 bo mi sie nie chce krecic na tym asrocku. Edytowane 26 Stycznia 2005 przez [hS.4f] Logan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 jakies brednie EVERESTA, aczkolwiek mogles trafic na kostke, ktora po przybraniu w Heatspreadery sprzedaje Corsair... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 a jaki stosunek FSB:DDR, nie powiesz chyba ze 1:1 i d43 wytrzymaly 540 mhz efektywnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) jakos nie zabardzo moge odszyfrowac Twoja wypowiedz w kontekscie mojego pytania. Mimo wszystko napisales 1:1, czyli hymki chodza Ci z czestotliwoscia 540 mhz??? Zrob screena zakladki memory w CPUZ i zapodaj. btw. spoko, ze przykleili ten topic :D Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Raul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Raul mowisz tak, jakby hynix mial jakies klopoty z platforma A64, te pamieci chodza na niej ok 300 mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) nie no, chodzi mi tylko o to, bo wiedzialem ze te serie sa zaqrwicha, ale nie wiedzialem ze do tego stopnia 400 @ 540 :D btw. Taipan v. nice FSB ;o Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Raul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 oj jednak jak dłużej potestowałem to na 270 w memteście zaczyna sypać błędami :( Całkowicie bez błędów jest na 260.Cały czas jade na timingach 3-4-4-11 może tu robię błąd??.A może zamałe napięcie (2.7)wyżej nie dawałem bo według mojej MSI wyższe wartości są niebezpieczne i zaznaczone na czerwono (ten kolorek dał mi trochę do myślenia i się powstrzymałem) no ale może nie słusznie??Do ile według was mogę podbić napięcie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Do 3v spokojnie, puszczalem na noc memtesta nawet na 3.3v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scythe23 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 A może ktoś mi powie czy te hynixy bez oc są lepsze w swojej cenie od innych ramów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) A może ktoś mi powie czy te hynixy bez oc są lepsze w swojej cenie od innych ramów??bez oc nie sa takie super, w koncu to cl 3.0, ale za to po drobnych dostrojeniach to prawdziwe monstra :D edit: zastanawiam sie nad zaqpieniem jakis radiatorkow na moje cudowne kosteczki, moze to zwiekszy ich potencjal :D co o tym sadzicie? Edytowane 29 Stycznia 2005 przez Raul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 jak nie masz wc to przeciez nawet przy 3V sa letnie to co im dadza radiatorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 ludzie pomocy -mobo jak w podpisie i vddr tylko do 2.85 a to niestety za nisko żeby na 270 było całkowicie bez błędów (memtest) aktualka biosa coś da??HELP!!Muszę z nich wycisnąć ostatnie soki a na takim napięciu nie dam rady.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 A może ktoś mi powie czy te hynixy bez oc są lepsze w swojej cenie od innych ramów?? 1244409[/snapback] inni pisza ze wcale nie takie dobre, a ja pisze ze sa najlepsze w tym przedzialem cenowym, pisałem to juz 10000 razy ze miałem twinmosy cl.2.5 i kinstony i zadne nie działay mi tak jak te hynixy ,mam asrocka wiec wiadomo z fsb nie pojade ale wydajnosciowo są extra. Wczesniej nie mogłem odpalić opcji w biosie PERFROMACNE nawet na fsb 166 a teraz po zmianie na hyny jest zarąbiscie :) Hynixy smigaja bardzo często na cl 2 przy fsb 200 wiec nie ma co sie zastnawiać :) @wróbel tobie chyba radziłem zebys kupił hynixy w arescie :) i chyba nie załujesz :) fsb 260 poprostu miodzik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scythe23 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) Słyszałem że Geile sa robione na kosciach hynixa. I mają cl2.5. Czy nie będzie to taka sama czy nawet większa wydajność jak Hynixy ale pamięci nie mają być do OC. Nie chcę niczego podkręcać w moim kompie !! Chcę 2x256 i czy te z Arestu to te lepsze bo są dwa rodzje d43. Edytowane 31 Stycznia 2005 przez Scythe23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 wreszcie kupiłem 2x512.Jest good!!!!Narazie na ustawieniach 2,5-4-4-11 chodzą na 250-więcej 1241929[/snapback] ale gdzie kupiles??? i za ile 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Słyszałem że Geile sa robione na kosciach hynixa. I mają cl2.5. Czy nie będzie to taka sama czy nawet większa wydajność jak Hynixy ale pamięci nie mają być do OC. Nie chcę niczego podkręcać w moim kompie !! Chcę 2x256 i czy te z Arestu to te lepsze bo są dwa rodzje d43. 1248077[/snapback] Tak są robione na kostkach Hiniola... i tez fakt mniejszy czas dostepu maja, ale po co przepłacać, kupuj Hynixy i troszku mozesz je podkrecic :-P a jak zdecydowanie nie chcesz to kup cos o ostrzejszych timingach, np nasze GoodRam'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 akurat hynixy maja timingi 3-3-3-8 chyba wiec najgorsze mozliwe wiec nawet jak trafisz na te podrobki to gorzej byc nie moze. a bedzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Słyszałem że Geile sa robione na kosciach hynixa. I mają cl2.5. Czy nie będzie to taka sama czy nawet większa wydajność jak Hynixy ale pamięci nie mają być do OC. Nie chcę niczego podkręcać w moim kompie !! Chcę 2x256 i czy te z Arestu to te lepsze bo są dwa rodzje d43. 1248077[/snapback] Jak niechcesz podkręcać to poco ci Hynixy ? Kup normalną kość 512 twinmosa i będzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 bez oc nie sa takie super, w koncu to cl 3.0, ale za to po drobnych dostrojeniach to prawdziwe monstra :D edit: zastanawiam sie nad zaqpieniem jakis radiatorkow na moje cudowne kosteczki, moze to zwiekszy ich potencjal :D co o tym sadzicie? 1244435[/snapback] Zakładnie radiatorów nic nie da :D jedynie odprowadzi trochę ciepła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 spoko, bo prawde mowiac nie sprawdzalem czy kochy sie wogole nagrzewaja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ta moja b8j corsair expert poszla stabilnie w goldmemory na 258 3-4-4-11-2T jak cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) moje hynixy ida STABLE na 260mhz (520mhz efektywnie) na 2.5-4-3-8-2T czyli chyba nie najgorzej .... :> :] => aj low dys bones :] Edytowane 1 Lutego 2005 przez qb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...