RaVeN155 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 45 chyba, ale nie pamietam dokladnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chuckie Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 a jaka dlugosc ssacej ? mam fi6mm 3m, myslalem zeby uzyc ok 2,4m 1324863[/snapback] Nie bardzo rozmumiem? :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) chodzi o to ze kupilem 3 metry rurki fi6mm, pytanie ile jej uzyc ? bo gdzie nie spojrze to pisze inaczej ;) Edytowane 13 Marca 2005 przez astray Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 tyle ile potrzebujesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chuckie Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Aaaa aha myślałem że o coś ci innego chodzi. To jest banalne pytanie. Tak jak poprzednik mówił wg własnego uznania ile chcesz, ile ci tam potrzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Wentylatory sa przykrecone na dole, druciki to amortyzacja wiec nimi sie nie sugerujcie :wink: . Pierwsze odpalenie elektroniki i juz widze ze instrukcja termometru klamie, musze skalibrowac go sam bo zawyza o 3C. Tutaj caly projekt powstaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 tak wogóle ile to kosztuje bo nie chce mi sie czytać 123 stron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) zalezy, od 400 za agregaty z odzysku przez 1600-2000 za profesionalne agregaty do XXXXXzl za kaskady itp, bardzo slabo sprecyzowane pytanie BTW mam zapinki z cadzie zrobione z otworami do parownika do grafy i parownika do cpu. ten od cpu pasuje do soca/478/lga775/a64 a od grafy do wiekszosci graf. jesli to kogos interesuje to moge przeslac, zrobione w autocadzie wiec takowego tez trzeba posiadac ...kilka dni pozniej... foty parownika, spod wygladal gorzej niz gora wiec duuuuzo szlifowania bylo :( przenioslem tez fc na biurko zeby miec latwiejszy dostep widac co2 w tle ;) Edytowane 19 Marca 2005 przez RaVeN155 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astray Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) siemka, mam juz prawie wszystko tylko plaskownika miedzianego brak ale to dzis powinno sie wyjasnic ;D mam jeden klopot gdyz mam kapilarke o srednicy 1mm, pytanie takie, jaka dlugosc dla takiej srednicy na powiedzmy 150-200W ? Update: Plaskownikow jak nie bylo tak nie ma. ale zalatwilem sprawe inaczej, wyjalem miedziany rdzen z x-dreama - nada sie idealnie ;D tylko ta dlugosc kapilary mnie meczy, litosci, podpowiedzcie cos ;D a w sprawie parownika - mam redukcje na rurke 28mm i to ma byc uzyte do budowy parownika, pytanie takie - oplaca sie kupic wieksza redukcje (35mm) ? warto zaplacic 15zl za 7mm ? :) Edytowane 25 Marca 2005 przez astray Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 czesc 1mm kapilarka sie nada raczej ale wg kalkulacji to bys jej musial dac bardzo dlugi odcinek :blink: Lepiej poszukaj 0.7 mm :? Jak mam parownik z zaslepki na rure 28mm i jest OK, wg mnie nie warto doplacac tych 15 zl . pozdrawiam piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 :-P Ktoś mi powie czy to się do czegoś nada: LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 malutki kompresorek z lodówki ale w bardzo dobrym stanie sam mam identyczny tylko ze pordzewiały i on sie chyba nadaje tylko na kompresor serwisowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 Nada się na małe fc, popo zrobił właśnie na takim kompresorze, tylko pewnie innej mocy (są różne modele kompresorów Minsk, 150-200W..) BTW, też używam takiego kompresora jako serwisowego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 taki kopresor to tylko na r134a bo inaczej np na r290 bedzie sie strasznie grzal i dlugo nie pociagnie... witam Jesli kogos ineresowalby sprzet od klimy taki jak kompresor czy skraplacz to piszcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 malutki kompresorek z lodówki ale w bardzo dobrym stanie sam mam identyczny tylko ze pordzewiały i on sie chyba nadaje tylko na kompresor serwisowy 1355812[/snapback] Fajnie by było gdybym coś o nim wiedział bo jest bardzo, bardzo cichy :D Przynajmniej jaka jest jego moc, na jaki gaz i jaki olej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zapewnie na R12 to jest, Mińsk był produkowany w czasach ZSRR i lodówki w Europie były głównie z takim gazem O mocy raczej nie powiem, bo nic nie wiem właściwie o tym kompresorze, a rosyjskie znaczki mi nie za bardzo coś mówią. Informacja o tym zwykle znajduje się na nalepce/tabliczce na lodówce od tyłu Olej jest zależny od tego, jakiego gazu masz zamiar użyć, dam małą pomoc : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 W tej tabelce sa bledy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 temp parowania sa smieszne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 mam pytanie co do prometeia mach II. czy ona chodzi przez caly czas jak jest komp wlaczony, czy np jak ustawie zeby mi trzymalo 10C to bedzie sie co jakis czas wlaczac i znizac mi do tej temp.? bo jak chodzi caly czas na full to troche bez sensu... :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 chodzi caly czas na full, to lepiej bo dluzej pozyje, jakby sie wlaczala co kilka min to kompresor by dlugo nie pozyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) oto jaki kwiatek wyrzucil mi dzisiaj termometr po zbyt szybkim przelaczaniu :P normalnie jestem taki szybki ze moj termometr nie nadaza z wykonywaniem komend ;) a tak na serio to bawie sie autokaskada, max co widzialem to bylo -84C przez chwile, pozniej sie zatkala kapilara. Po przeladowaniu -72c max i ok -60c stale. Nie jest to sprawny uklad a tylko wyprubowanie idei nowego wymiennika, wniosek = dziala :P nastepny wniosek, nie mozna schlodzic co2 za bardzo (ponizej tych -60c moze juz skrzepnac) bo zamarznie biedak. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez RaVeN155 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 a niemozesz uzyć leszego gazu ?? czy już one są bardzo drogie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 chcialbym, problem w tym ze za cala butle co2 z reduktorem itp dalem 200zl z przesykla a za np etylen musialbym juz wyskoczyc z 1000zl, to za duzo do zabawy, jak bede mial zamowienie na kaskade to tak ale sam do siebie nie dam rady, jeszcze cyfrak mi padl i musze zakupic nowego wiec moge zapomniec o tego typu rozkoszach :) Gdybym tylko mial kase to bym kupil troche sprzettu no ale coz, moze jak bym zaczal zarabiac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 chodzi caly czas na full, to lepiej bo dluzej pozyje, jakby sie wlaczala co kilka min to kompresor by dlugo nie pozyl. 1379201[/snapback] leee to bez sensu, a chcialem sobie kupic:/ a tu sie okazuje ze caly czas bedzie mi jechac -40C troszke bez sensu :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 a niby po co więcej ?? przy 10 stopniach też woda sie bedzie skraplac a przy minus 40 zamarxni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ale chodzi o zuzycie pradu.... prometeia zre pewnie z 800W jak tak caly czas na full chodzi :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 nie zezre wiecej niz 200W to raz a 2 nic sie ani nie skropli ani nie zamarznie bo prometeia ma w miare dobra izolacje i grzalke do mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 prometeia ma bardzo dobre zabezpieczenie przed skraplaniem sie wody i pobiera DO 200W, zwykle mniej nie wiem kto ci takich bajek naopowiadal o 800W, tyle to moze pobierac moja kaskada jak startuje czy jak chodzi z jakims ogromnym obicazeniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 :) a to lajtownie, no to zbieram na prometeie, kto sie dorzuci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Dalsze postępy z moimi agregatami. Oba są całkowicie zespawane i szczelne, a czy wytrzymają, to się okaże :D Brakuje mi również oleju do obu agregatów i kompresora serwisowego, może mi się uda go zakupić raze z stacją manometrową w poniedziałek w berlingu Gaz mam, będzie to propan + ew. resztki butanu z ochłodzonej butli z gazem do palnika Ogólnie mówiąc, niewiele brakuje do końca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...