Skocz do zawartości
dysan

syfrowanie danych windows xp sp2

Rekomendowane odpowiedzi

co ty gadasz ze wszystkim da sie cos zrobic pytanie tylko co

cytat:

''jesli ustawiles w folderze atrybut 'private' to nawet jak zainstalujesz tego samego windowsa i tego samego usera to nic nie da bo nowa instalka bedzie miala inne 'szyfry' kodowania folderu. mozna to obejsc 'backupujac' foldery wewnetrzynm programem (backup) i rozpakowujac do innej lokalizacji bez atrybutu 'private'. wtedy pobiera odpowiednie szyfry z internetu - warunkiem jest stale podlaczenie do sieci podczas calej procedury. mozna znalezc o tym w helpie windowsa. mi udalo sie w ten sposob odzyskac dane dlatego teraz ostroznie podchodze to funkcji 'private' ''

tylko ze ja z tego malo co rozumiem prubowalem to robic zrobilem kopie zapasowa i nic nic sie nie laczy z netem niesciaga zadnych szyfrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! To jest mój pierwszy post. Ale mam nadzieję, że będzie pomocny :)

Otóż miałem ten sam problem co Ty.

Udało mi się to obejść. W tej chwili nie pamiętam dokładnie jak to zrobiłem, ale wiem, że bawiłem się w narzędziach administracyjnych. Znalazłem gdzieś takie opcje, co rozszerzają "uprawnienia" administratora.

W każdym bądź razie gdy wziąłem właściwości zablokowanego folderu pojawiło mi się coś w rodzaju uprawnień, które mogłem ustawić. Coś tego typu: "Tylko do odczytu itd, pełna kontrola, tylko zapis, itp.

Miałem możliwość przypisania praw konkretnym użytkownikom. Krótko mówiąc przejąłem własność i pozwoliło mi to na otworzenie folderu i odzyskałem dane 8)

Ps. Teraz mam ten sam problem 8) i próbuję sobie przypomnieć gdzie to ja grzebałem dokladnie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

jesli faktycznie zaszyfrowales pliki ( amoze tylko sam folder )

to masz problem

jest troche softu do "zabawy" w odzyskanie zaszyfrowanych plikow ( ze skutecznoscia jest roznie )

tu masz jednego linka ( wiecej sam znajdz :P )

-->> http://www.softkey.pl/catalog/program.php?ID=11765

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi