Skocz do zawartości
zieluch22

DFI LANParty UT nF3 250Gb

Rekomendowane odpowiedzi

siemka :) mam pytanko "_

ile celcjuszów :) osiąga u was mobo ?? podajcie mi tak w stresie ile macie :)

1408801[/snapback]

no właśnie- a czujnik "plyta główna" to czujnik NB czy jak ?? Bo w sumie nie wydaje mi sie...

mam na nim zawsze powyżej 40*

Edit: a dokładniej 45* stress

ale dziwna sprawa jest z temp CPU, bo mam 36* idle, a 37-38* stress - niezależnie czy 1800MHz czy 2400MHz :blink: to chyba błąd odczytu...

na abicie KV8 miałem 40* idle i 53-58* stress a tu takie cyrki. Co prawda od czasów Abita znaaaacznie poprawiłem przepływ w WC i mam nowy shrooud, ale śmiem wątpić w aż taką wydajność X3Ma :blink:

Edit: idle jednak 31-32* (2400MHz) , ale i tak nie przywykłem że proc jest chłodniejszy niż NB :mur:

cuda no :lol:

BTW: a gdzie sie znajduje czujnik AUX ?? Na abicie miałem temp. CPU, NB, i PSU a tu ni ciach!a :lol:

Edit: idle jednak 31-32*, ale i tak nie przywykłem że proc jest chłodniejszy niż NB :mur:

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak działa Firewall wbudowany w NF3 ??

Odkąd mam tą mobo to mi blokuje odbieranie poczty przez outlook express'a (Neostrada) na jednym koncie email się rozłącza połączenie a na drugim nie chce się ściągać pczta

wcześniej nie było takich problemów

a na innych kompach spoko się odbiera :? co jest ? :mur:

POMOCY !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak działa Firewall wbudowany w NF3 ??

Odkąd mam tą mobo to mi blokuje odbieranie poczty przez outlook express'a (Neostrada) na jednym koncie email się rozłącza połączenie a na drugim nie chce się ściągać pczta

wcześniej nie było takich problemów

a na innych kompach spoko się odbiera  :? co jest ? :mur:

POMOCY !!

1410624[/snapback]

a skad mam wiedziec :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze te wszystkie topicy o socket 754 umieraja - nic sie w nich nie dzieje ..

1421061[/snapback]

Zacznie sie dziac jak biedak Sector dorwie wkoncu tropszke kaski zeby przejsc na "nowa" platforme... niestety na 939 mnie nie stac :/...

Narzie jeszcze na Socket A :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale na to naprawde kasy nie trzeba , ja przeszedlem z tego co w podpisie na sempa 2600 i dfi - i doplata mnei wyszla jakies 30zl . A teraz na allegro aukcje gdzie ludzie 2500mobile kupuja za ponad 400zl i gdzie tu rozum

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z dzwiekiem na tej plycie , podlaczam dwa glosniki - daje w nvidia mikser konfiguracje zeby z 2 gralo a tu nic...jak dam na 4 i wiecej to dzwiek jest - przy automatycznej konfiguracji szum jest z kadego wyjscia wiec naprawde nia mam pojecia o co chodzic moze ..

EDIT - juz zorbione - trzeba bylo jakias zwrke na plycie zmienic - tylko ze nie tak jak bylo w manlualu ....... szkoda slow na nich

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz sie zdenerwuje :( u mnie jak usatwie TAKTOWANIE MAGISTRALI PROCKA NA 230MHz i HTTx4 (razem920MHz HTT) to wyskakuje DETTECTING ARRAY :( a tu co : popatrzcie

Zaczerpane z TOMS HARDWARE PL

Sempron 3100+, po podkręceniu do 2,16 GHz (HT960) dobrze wypada w porównaniu z zestawem z Pentium 4 540 (3,2 GHz) w testach opartych na grach 3D. Nasz system testowy wypada lepiej także od Athlona 64 3000+. Jednak po podkręceniu zegara w komputerze z gniazdem Socket 939 nasz Sempron zostaje w tyle.

co to ma byc ?? grrrrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez htt i tak nie wplywa w duzym stopniu na wydajnosc wiec daj lepiej na 3x i wykluczysz przynajmniej jedna przyczyne.

1426102[/snapback]

ale nie rozumiem czemu mi to go*** wyskakuje a Im nie :( grr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo za wysoko krecone. Jedno z dwoch. Kiedys tez pojawial mi sie ten komunikat, ale od dwoch miesiecy mam spokoj.

1426752[/snapback]

i co ram zmieniles /?? a jakie miales wczesniej ze ci ten kompunikat wyskakiwal ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagnelem sobie MOTHER BOARD MONITOR :) I pokazuje mi dla 12v - 11.31 ;o

:) omg :) ale kicha ten program :)  nie obsluguje wiodcznie DFI mojej bo nawet na liscie jej nie bylo :D

1426905[/snapback]

Ten program jest super. Fakt nie ma zdefiniowanych ustawien pod DFI, ale ja recznie je sobie ustawilem, wzorujac sie na odczytach ze SmartGuardian i teraz sie ciesze temperaturkami w tray'u ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie kur.... wkurzylem dlaczego ?? tak jak w podpisie i dzisiaj po calym dniu pracy zaczely mi aplikacje zwalniac (DIABLO 2 momentami jakby mial 20 klatek )

UT 99 PAUZA (zwiech) i klikam restart a komp nie zalacza monitora i tak CD-rom caly czas odwala kaszane to musze pyknac zasilka i odpala n

ie wiem co sie dzieje pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez restart nic nie daje - trzeba wylaczyc komp i ponownie wlaczyc - testowalem juz z 3 biosy i na kazdym to samo - ale juz sie do tego przyzwyczailem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi