KUBA TM Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 siemka :) mam pytanko "_ ile celcjuszów :) osiąga u was mobo ?? podajcie mi tak w stresie ile macie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 (edytowane) siemka :) mam pytanko "_ ile celcjuszów :) osiąga u was mobo ?? podajcie mi tak w stresie ile macie :) 1408801[/snapback] no właśnie- a czujnik "plyta główna" to czujnik NB czy jak ?? Bo w sumie nie wydaje mi sie... mam na nim zawsze powyżej 40* Edit: a dokładniej 45* stress ale dziwna sprawa jest z temp CPU, bo mam 36* idle, a 37-38* stress - niezależnie czy 1800MHz czy 2400MHz :blink: to chyba błąd odczytu... na abicie KV8 miałem 40* idle i 53-58* stress a tu takie cyrki. Co prawda od czasów Abita znaaaacznie poprawiłem przepływ w WC i mam nowy shrooud, ale śmiem wątpić w aż taką wydajność X3Ma :blink: Edit: idle jednak 31-32* (2400MHz) , ale i tak nie przywykłem że proc jest chłodniejszy niż NB :mur: cuda no :lol: BTW: a gdzie sie znajduje czujnik AUX ?? Na abicie miałem temp. CPU, NB, i PSU a tu ni ciach!a :lol: Edit: idle jednak 31-32*, ale i tak nie przywykłem że proc jest chłodniejszy niż NB :mur: Edytowane 25 Kwietnia 2005 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ja mam 34 stopnie, napiecie chipsetu 1,7v. htt 300mhz, chlodzenie pasywne zlotym zalmankiem, buda jest dobrze wentylowana. Na standardowym radiatorku mialem do 45-46 stopni w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 a jak działa Firewall wbudowany w NF3 ?? Odkąd mam tą mobo to mi blokuje odbieranie poczty przez outlook express'a (Neostrada) na jednym koncie email się rozłącza połączenie a na drugim nie chce się ściągać pczta wcześniej nie było takich problemów a na innych kompach spoko się odbiera :? co jest ? :mur: POMOCY !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 a jak działa Firewall wbudowany w NF3 ?? Odkąd mam tą mobo to mi blokuje odbieranie poczty przez outlook express'a (Neostrada) na jednym koncie email się rozłącza połączenie a na drugim nie chce się ściągać pczta wcześniej nie było takich problemów a na innych kompach spoko się odbiera :? co jest ? :mur: POMOCY !! 1410624[/snapback] a skad mam wiedziec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ten kto wie jaki jest najlepszy bios do OC do DFI niech zapoda LINKA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Ja generalnie nie zauwazylem roznic miedzy biosami. Uzywam najnowszego: 4/15 LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Szkoda ze te wszystkie topicy o socket 754 umieraja - nic sie w nich nie dzieje .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Szkoda ze te wszystkie topicy o socket 754 umieraja - nic sie w nich nie dzieje .. 1421061[/snapback] Zacznie sie dziac jak biedak Sector dorwie wkoncu tropszke kaski zeby przejsc na "nowa" platforme... niestety na 939 mnie nie stac :/... Narzie jeszcze na Socket A :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) ale na to naprawde kasy nie trzeba , ja przeszedlem z tego co w podpisie na sempa 2600 i dfi - i doplata mnei wyszla jakies 30zl . A teraz na allegro aukcje gdzie ludzie 2500mobile kupuja za ponad 400zl i gdzie tu rozum Edytowane 1 Maja 2005 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 a ja bym byl w czerwcu chetny na przesiadke na 939 z pci-e i do ttego venice.zobaczymy jak to bedzie jeszcze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ja nie bede zmienial nic dopoki 64 bity nie zagoszcza na dobre - czyli pewnie tak jeszcze pol roku minimum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) mam problem z dzwiekiem na tej plycie , podlaczam dwa glosniki - daje w nvidia mikser konfiguracje zeby z 2 gralo a tu nic...jak dam na 4 i wiecej to dzwiek jest - przy automatycznej konfiguracji szum jest z kadego wyjscia wiec naprawde nia mam pojecia o co chodzic moze .. EDIT - juz zorbione - trzeba bylo jakias zwrke na plycie zmienic - tylko ze nie tak jak bylo w manlualu ....... szkoda slow na nich Edytowane 3 Maja 2005 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Zaraz sie zdenerwuje :( u mnie jak usatwie TAKTOWANIE MAGISTRALI PROCKA NA 230MHz i HTTx4 (razem920MHz HTT) to wyskakuje DETTECTING ARRAY :( a tu co : popatrzcie Zaczerpane z TOMS HARDWARE PL Sempron 3100+, po podkręceniu do 2,16 GHz (HT960) dobrze wypada w porównaniu z zestawem z Pentium 4 540 (3,2 GHz) w testach opartych na grach 3D. Nasz system testowy wypada lepiej także od Athlona 64 3000+. Jednak po podkręceniu zegara w komputerze z gniazdem Socket 939 nasz Sempron zostaje w tyle. co to ma byc ?? grrrrrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 przeciez htt i tak nie wplywa w duzym stopniu na wydajnosc wiec daj lepiej na 3x i wykluczysz przynajmniej jedna przyczyne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 przeciez htt i tak nie wplywa w duzym stopniu na wydajnosc wiec daj lepiej na 3x i wykluczysz przynajmniej jedna przyczyne. 1426102[/snapback] ale nie rozumiem czemu mi to go*** wyskakuje a Im nie :( grr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 a jaki masz bios ?? mi te detting wyskakuje na fsb 300 na standardowym biosie a po zmianie biosu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 a jaki masz bios ?? mi te detting wyskakuje na fsb 300 na standardowym biosie a po zmianie biosu nie. 1426142[/snapback] 4/15/2005 :) i co ?? :) gucio pewnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 HTTx3 i wszystko bedzie pieknie chodzilo. Poza tym Detecting Array, to blad pamieci, bardzo zadko procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 to co mam przez ten blad pamieci rozumiec ?? ze zwalone ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Za ostre timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 LOL 2 :( nie no nie mozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Albo za wysoko krecone. Jedno z dwoch. Kiedys tez pojawial mi sie ten komunikat, ale od dwoch miesiecy mam spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Albo za wysoko krecone. Jedno z dwoch. Kiedys tez pojawial mi sie ten komunikat, ale od dwoch miesiecy mam spokoj. 1426752[/snapback] i co ram zmieniles /?? a jakie miales wczesniej ze ci ten kompunikat wyskakiwal ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Moj RAM, to kupa jest. Na 180MHz chodzi. Wiecej nie ma co pisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Sciagnelem sobie MOTHER BOARD MONITOR :) I pokazuje mi dla 12v - 11.31 ;o :) omg :) ale kicha ten program :) nie obsluguje wiodcznie DFI mojej bo nawet na liscie jej nie bylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Sciagnelem sobie MOTHER BOARD MONITOR :) I pokazuje mi dla 12v - 11.31 ;o :) omg :) ale kicha ten program :) nie obsluguje wiodcznie DFI mojej bo nawet na liscie jej nie bylo :D 1426905[/snapback] Ten program jest super. Fakt nie ma zdefiniowanych ustawien pod DFI, ale ja recznie je sobie ustawilem, wzorujac sie na odczytach ze SmartGuardian i teraz sie ciesze temperaturkami w tray'u ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 a ja sie kur.... wkurzylem dlaczego ?? tak jak w podpisie i dzisiaj po calym dniu pracy zaczely mi aplikacje zwalniac (DIABLO 2 momentami jakby mial 20 klatek ) UT 99 PAUZA (zwiech) i klikam restart a komp nie zalacza monitora i tak CD-rom caly czas odwala kaszane to musze pyknac zasilka i odpala n ie wiem co sie dzieje pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 To ja sie pomalu zegnam z tym topicem. DFI NF4 w drodze. Jakby ktos byl chetny na stare graty, to wszystko jest w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 u mnie tez restart nic nie daje - trzeba wylaczyc komp i ponownie wlaczyc - testowalem juz z 3 biosy i na kazdym to samo - ale juz sie do tego przyzwyczailem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...