_Vip_ Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 tak z nudow wrzucilem seria mojego procka do gugla :] - SL7KB Patrzcie co mi wyskoczylo :]]] http://www.vr-zone.com/ocdb/data.php?id=22...el_or_amd=intel http://www.overclockers.at/attachment.php?...4473&fullpage=1 procka bralem calkowicie w ciemno :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Cooling details: prometeia r404 chyba @3.75GHz bedzie optymalne dla Prescott'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 no pocichutku licze na 15x250 :] czyli 3750MHz :] dzis ma przyjsc ostatnia paczyszka z prezentami,wiec wieczorkiem sie pobawie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 ja mam tak samo @ FSB 250 :) nonstop chodzi @3.5GHz(default VCore) ;) nie zostawilem na @3.85GHz bo sie pamieci sypały, pewnie poszedłby dalej, ale nie chce mi sie bawic w ustawianie pamieci w singlu i krecenie z dzielnikiem 3:2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Ja dziś byłem w sklepie i zostałem ostatni SL7KB, już go zarezerwowałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 (edytowane) syci :]]] Edytowane 19 Stycznia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Vip kurde masz identycznego kompa jak ja praktycznie :P Te radiatory revolteca na pamięci są wypasione. Też mam czarne ale Nexusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Vip szaleje na całego - czekam kiedy stwierdzi że musi wc założyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 (edytowane) raczej nie musze :] 15x250 na defaultowym Vcore (1.38V) wlasnie leci :]]] wieczorem postaram sie zapodac jakies wyniczki Edytowane 19 Stycznia 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 ladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 grafa bez OC :] http://service.futuremark.com/compare?2k1=8174058 jak naprawie stacje dyskietek to podmienie sobie bioska z timingami od XT BTW :] ten procek mnie zadziwia normalnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Kurde, a tu na forum wszedzie pisza ze Revolteci BGA RAM Freezer nie wchodza pod Arctic Silencera 8O Ja juz glupi jestem, albo ty je szlifowales :) A wynik OC byl jak dla mnie do przewidzenia - D0 kreci sie nieziemsko, a po za tym widze, ze nie oszczedzales na chlodzeniu, takze spodziewaj sie FSB 265-270MHz - synchro raczej nie, o ile twoje D43 na to pozwalaja. Moje wykladaja sie przy FSB261MHz, a asynchro wyniki nie sa juz tak spektakularne, dlatego na co dzien smigam FSB255-260 (~3.6GHz). Jak starczy czasu i checi to zrobie 2 mody - VDD, Vmem i pokusze sie o wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 na codzien roczej zostawie 15x250 i to jak najbardziej mnie syci.procek tyle robi stabilnie bez zmiany napiecia i moge wentylka na CPU zwolnic i jest ciiiichutenko :] dwa revolteci musialem troszeczke podszlifowac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Kurde Vip, wypas procek idzie :) Mam nadzieje że u mnie będzie podobnie :) Czy wszystkie SL7KB są napewno D0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 :] wracam do 15x250 i tak zostawiam.na fsb260 musze odpalac wentyla na 100% czyli ok.3400rpm.Przy 15x250 moge szalec na 2700rpm i jest cacy :] najpierw cisza,pozniej wydajnosc :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Witam. Przeczytałem ten wątek i bardzo sie rozochociłem zmiana platforym za AMD K7 na P4. Mam dośc niestabilnej i niekompatybilnej platformy jaka jest AMD. Miałem zmieniac na A64 ale sie popytałem paru osob i odradzaja argumentując to nikłym przyrostem mocy i stabnilnoscia pracy [niemal takiej jak K7]. P4 ma bardzo dobra obsługe ramow oraz IDE. Ktos rzucił takie stwierdzenie ze na tej platformioe sie "płynie" [nie ma zadnych przeskoków]. Zamierzam kupic najlepsza płyte gł na P4 ktora wg. mnie i nietylko jest ABIT IC7-G [drozasza wersja bo ma sieciowke a tansza nie :(]. Do tego bedzie procek taki jak ma VIP [mam nadzieje ze tak samo dobrze sie krecacy]. Chłodziwo jakie zamiezam satosowac bedzie formy thermalright XP-120 [za jakis czas]. Mam nadzieje ze to bedzie szalencza platforma;) PS: [ZA CO MAM PUNKTY KARNE :evil: ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Witam. Przeczytałem ten wątek i bardzo sie rozochociłem zmiana platforym za AMD K7 na P4. Mam dośc niestabilnej i niekompatybilnej platformy jaka jest AMD. Miałem zmieniac na A64 ale sie popytałem paru osob i odradzaja argumentując to nikłym przyrostem mocy i stabnilnoscia pracy [niemal takiej jak K7]. P4 ma bardzo dobra obsługe ramow oraz IDE. Ktos rzucił takie stwierdzenie ze na tej platformioe sie "płynie" [nie ma zadnych przeskoków]. OMG nie moge tego czytac. Zmien doradcow bo pitola od rzeczy :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Witam. Przeczytałem ten wątek i bardzo sie rozochociłem zmiana platforym za AMD K7 na P4. Mam dośc niestabilnej i niekompatybilnej platformy jaka jest AMD. Miałem zmieniac na A64 ale sie popytałem paru osob i odradzaja argumentując to nikłym przyrostem mocy i stabnilnoscia pracy [niemal takiej jak K7]. P4 ma bardzo dobra obsługe ramow oraz IDE. Ktos rzucił takie stwierdzenie ze na tej platformioe sie "płynie" [nie ma zadnych przeskoków]. OMG nie moge tego czytac. Zmien doradcow bo pitola od rzeczy :evil: Dobra niech nikt sie nie rozpędza z argumentami bo jak to zwykle bywa zaraz będzie walka AMD vs. INTEL. Każdy ma swoje powody dla których zmienia platforme z jednej na drugą, inni nie muszą sie z tym zgadzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 SuperPi :] http://www.1000lecie.pl/~vip/superpi1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 SuperPi :]http://www.1000lecie.pl/~vip/superpi1.jpg Nice. Ja tez mam zamiar powalczyc o czas <14m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 tylko jest jeden problem...zasilka mi sie skonczyla i nie moge krecic grafy :( jak splace dlugi to czeka mnie zakup czegos mocniejszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Bardzo dobry wynik krecenia tego proca na AC. Z Prescotta 3.0E polecam rowniez serie: SL7E4 rownie dobra do OC. Pozdro Przemo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Z Prescotta 3.0E polecam rowniez serie: SL7E4 rownie dobra do OC.pewnie bedzie mi to dane sprawdzic bo takowego nabylem ale chwilowo nie mam dobrego chlodzenia bo musze inwestowac w samochod ale jak tylko sie znajda pieniazki na XP-120 to zacznie sie zabawa :wink: ps. co to sie dzieje - wszyscy kupuja p4 3.0E :lol: :wink: i do tego abity :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Panocki 3.9GHz jak najbardziej stabilne :twisted: http://www.1000lecie.pl/~vip/superpi2.jpg No to jeszcze tylko zalatwic Lancer'a i jestem pierwszy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Panocki 3.9GHz jak najbardziej stabilne :twisted: http://www.1000lecie.pl/~vip/superpi2.jpg No to jeszcze tylko zalatwic Lancer'a i jestem pierwszy :lol: Zapusc DualPrime na kilka godzin to porozmawiamy 8) Chyba ze juz to zrobiles. Ja tez robie SuperPI 16M na 3.85GHz ale DualPrime kladzie proca (lub zasilke - Enermax 353W) na lopatki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 pokarz SuperPI 16M ponizej 13:21 to porozmawiamy 8) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 pokarz SuperPI 16M ponizej 13:21 to porozmawiamy 8) :lol: Hehe Daj mi Ramsy, ktore poleca FSB>270 synchro to porozmawiamy o wynikach w SuperPI 8) W weekend powalcze o <14min Tak na powaznie to myle nad modami - w sumie warunki chlodzenia spelniam - radiatory na Ramsach, mofsetach, pll, generatorze zegara, SB. Teraz tylko znalezc czas zeby skompletowac oprorniki, pozyczyc dobry miernik i mozna dzialac :D Vip - ten twoj Presc to Costa Rica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 u mnie problemem jest zasilka :( czeka mnie wydatek na enermax'a 465,bo na tym chieftecu to jest ciezko moj procek to SK7Kb MALAY :] ja nie mam zamiaru modowac plytki (no moze kiedys Vdimm mod :]]]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Vip marnujesz te pamięci ;) - tyle to lecą moje R-D43 :D chyba ci je zabiore :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Vip tu szaleje a ja nadal nie moge odpalić mojego kompa bo wszystkie paki jeszcze nie doszły :x Póki co tez mam pentiawke tylko ze 2 350MHZ 8) Ja chyba też zasilacz bede musiał zmienic bo moj tagan 380W chyba nie da rady. Dopłace ze 150-200 i dorwe enermaxsia :) Ciekawe jak moje hynixy idą bo na AMD szły 530 na 3,2V, dalej nie próbowałem :wink: Ma ktoś jakies linki do vdimm? Podobno jest jakis prostszy sposób niz ten co jakis kolo pokazuje na xtremesystems. Turzol - to ja mam Costa Rica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...