Skocz do zawartości
yakoob

ASUS vs EPOX vs ABIT co jest grane ???!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

tera ja

nie rozumiem po co wkladacie koledze do glowy, ze grafa jest do pupy, ze pamieci sie w ogole nie podkrecaja itp. co za bzdury!

przeciez on nie musi miec rekordu w 3DMarku zeby powiedziec, ze grafika jest doba - jemu wystarczy ze spokojnie bez zaciec sobie pogra; nie musi miec 250MHz FSB zeby powiedziec ze pamieci sie podkrecaja - jemu wystarczy 200-210MHz (swoja droga polecacie Hynixy ktore nie lubia niskich timingow a tylko na takich mozna sie cieszyc duza wydajnoscia na AMD).

co do awaryjnosci plyt: wypowiadaja sie ludzie ktorzy skladali 3 kompy na takiej plycie :)) no ja Cie krece jaka reprezentatywna probka. Zeby sie o awaryjnosci wypowaidac nalezy sie postarac o kilkadziesiat-kilkaset przypadkow.

Ja na podstawie duzej serii (skladam dziennie 5-10 kompow) moge powiedziec, ze najlepszy do OC a przy tym najbardziej niezawodny jest Abit. A kupowanie NF7-S jest bezsensem - jest przeciez NF7-SL tansza i bez niepotrzebnego gadzetu.

Asusy sa owszem stabilne i malo awaryjne, ale bios maja debilny - sam sie przestawia. Do tego nie wroze na Asusie wiekszej zabawy z OC (male zakresy napiec, slabo z wyzszymi FSB).

EPoXy: byly dobre z jedna wada (czasem wlaczala sie bez powodu syrenka), ale rzeczywiscie ostatnie rewizje sa slabsze (chociaz syrenki juz nie slysze). EPoX postanowil 'zoptymalizowac' zasilanie. To samo dotyczy EPoXa pod AMD64 - napiecie bardzo sie zmienia pod obciazeniem.

DFI - nie dla lamerow. Typowa plyta dla twardzieli. Mozna na niej zrobic rekordy FSB i wydajnosci, ale bardzo lubi sie zablokowac. Do tego nie dziala Insert przy starcie, reset BIOSu wcale go nei resetuje, wyjecie bateryjki czesto konczy sie utrupieniem BIOSu. A kupowanie Lanparty uwazam za wiekszy bezsens niz NF7-S - Infinity jest identyczna plyta bez tego mnostwa swiecidelek i gadzetow, a kosztuje 360zl.

Podsumowujac: dla snoba-lamera Asus, dla podkrecacza-nie eksperta Abit i ew. EPoX, dla podkrecacza-twardziela DFI.

uhuhu.. widze ze Pan "guru o/c" sie odezwal ktory sklada najwiecej kompow i nikt nie jest tak dobry jak on... Sorry rapra ale to wlasnie mozna odczytac z Twojego postu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego rapra, to czy ktoś jest twardym o/c czy miekkim jak to nazywasz wcale zalezy mysle od doswiadczenia!!!!!a nie od razu rzym zbudowano!!!ja juz jakies tam postepy poczynilem bo sadze ze podkrecenie athlona 2000@1667MHz na 2600@2350Mhz na plycie msi k7n2 delta ilsr oraz zrobienie ze zwyklego radzia 9500 non pro wersji pro o taktowaniu odpowiedznio 405 rdzeń i 650 pamięci to nie jest takie lamerstwo znowu!!!fakt faktem ze przy tym sie sporo naklalem i dwa razy usmazylem plyte ale jak juz wspomniaklem nikt nie jest doskonaly!!!!moje ambicje sa jednak wieksze i dla tego pytam przesympatycznych :) forumowiczów co bu jeszcze i gdzie pozmieniac!!!wiem ze plyte mam denna do o/c bo dwa razy sie bios wysypali to na cacy raz przy kreceniu proca a drogi raz prz zwyklej zmianie timingow pamieci. dlatego tez pytam co i gdzie kupic zeby zabawa byla lepsza!!!

Za kazde podpowiedzi serdeczne dzieki!!!!

Czekam na jeszcze!!!!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dobra wiemy już ze albo ABIT nf7sl albo DFI lanparty II i że hynix 512 zamiast 2 razy kingston 256. Ale teraz pozostaje kwestia czy warto wydawac 530 zlotych na DFI czy bedzie widac ta roznice w cenie w stosunku do abita nf7sl ktory kosztuje niecale 400zl??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do pytania kolegi-jak to jest z tymi Abitami (jakie czy to nForce 2 czy nForce 2 ultra 400 i inne rzeczy jakie je różnią bo kurcze w każdym sklepie inaczej piszą a Abitów NF7 znalazłem tyle: NF7,NF7-S,NF7-S2,NF7-S2G,NF7-SL.Kurcze w tych sklepach to też takie brednie nForce 2 i FSB 400 (może się myle ale nForce 2 max FSB 333 a Ultra 400 400Mhz).Jakby ktoś mógł dokładnie wypisać ich różnice to byłbym wdzięczny.

P.S. Na stronie Abita o SL nie ma ani słowa,hmm dziwne?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do pytania kolegi-jak to jest z tymi Abitami (jakie czy to nForce 2 czy nForce 2 ultra 400 i inne rzeczy jakie je różnią bo kurcze w każdym sklepie inaczej piszą a Abitów NF7 znalazłem tyle: NF7,NF7-S,NF7-S2,NF7-S2G,NF7-SL.Kurcze w tych sklepach to też takie brednie nForce 2 i FSB 400 (może się myle ale nForce 2 max FSB 333 a Ultra 400 400Mhz).Jakby ktoś mógł dokładnie wypisać ich różnice to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

NF7-S mostek MCP2-T (dawniej MCP-T) SoundStorm, SATA, przelotka IDE>>SATA, LAN 10/100

NF7-SL j.w. procz przelotki SATA

NF7 mostek MCP2 (Realtek ALC650), brak SATA, brak przelotki, LAN 10/100 najbardziej okrojona ver

NF7-S2 mostek MCP-S, wbudowany oddzielny kontroler SATA (nie tak jak w wypadklu NF7-S(L) "podpiety" pod szyne PCI z max wydajnoscia 133 mb/s) LAN 10/100

NF7-S2G j.w. + 1Gbit LAN

wszystkie w/w mobos oparte sa o chipset nf2U400

chyba niczego nie pominalem :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lagier

czyli reasumując jeśli dobrze rozumiem -S2 od -SL różni się tylko SATA jeśli np. nie mają w sklepie w tym w którym mam rabat :) i róznica jest 50 zeta to śmiało można brać -SL :D za 380PLN po katalogu

a jeszcze może, jak z serwisem, które bardzej podatne na awarie Abity czy Epoxy??

pozdr

dzięki za opd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lagier

czyli reasumując jeśli dobrze rozumiem -S2 od -SL różni się tylko SATA jeśli np. nie mają w sklepie w tym w którym mam rabat :) i róznica jest 50 zeta to śmiało można brać -SL :D za 380PLN po katalogu

a jeszcze może, jak z serwisem, które bardzej podatne na awarie Abity czy Epoxy??

pozdr

dzięki za opd

nie :!: NF7-S wersja z przelotka SATA NF7-SL wersja bez przelotki SATA

S2 to jedna z najnowszych konstrukcji abita jesli chodzi o NF2 jak juz powiedzialem oparta jest o mostek MCP-S (MCP-Raid) tzn ma oddzielny kontroler SATA, nie tak jak w przypadku NF7-S które kontroler Seriall ATA mialo zintegrowane z szyna PCI przez co wydajnosc ograniczona do 133 mb/s (standard SATA 150 mb/s) dodatkowo NF7-S2 nie posiada dzwieku SoundStorm oraz ma w pewien sposob ograniczone mozliwosci o/c np.: brak mozliwosci zmiany mnoznika z poziomu BIOS :/

Podejrzewam ze pomyliles oznaczenia i chodzilo Ci o roznice pomiedzy NF7-S a NF7-SL te dwie plyty roznia sie tylko i wylacznie tym ze Ska posiada przelotke IDE>> SATA a SLka jej nie posiada przez co jest tansza ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie porobilo - wlozylem zdaje sie kijek w mrowisko.

Lagier: a gdzie ja pisze, ze jestes cieniasem? czy w ogole odnosilem sie do kogokolwiek? jesli ktos ma kompleksy to prosze bardzo - obrazajcie sie.

kto jest dla mnie twardzielem? ten kto po zablokowaniu sie biosu nie rozplacze sie i nie rozpocznie biadolenia w 10 topicach tylko wezmie sie za proby odblokowania, ktore moga zajac i godzine. a DFI potrafi robic takie numery, abit nigdy (wciskasz INSERT i masz z powrotem swoja plyte). mialem jedno i drugie, bawilem sie troche i wiem co mowie.

a jesli dla kogos jest to wazniakowanie to sorry - mozecie moich pyszalkowatych wypowiedzi nie czytac.

to co zrobiles na czerwono: smiesza mnie takie teksty 'zmontowalem 3 kompy na plycie x i 2 sie zepsuly czyli awaryjnosc tego modelu to 66%' - jak dla mnie takie rozumowanie to dziecinada - takim ludziom polecam jakies korepetycje ze statystyki przed wypowiadaniem sie w takich tematach.

jacoob: jesli ichcesz oszczedzac kase i nie chcesz swiecidelek to polecam DFI Infinity zamiast Lanparty. Infinity kosztuje 360zl (tyle co Abit NF7-SL), w stosunku do Lanparty nie jest swiecaca w UV, nie ma jednej z sieciowek i paru dupereli w wyposazeniu. ale pamietaj, ze kupujac DFI i podkrecajac ostrzej mozesz potrzebowac wizyty w serwisie jesli nie jestes doswiadczony w odzyskiwaniu zablokowanego biosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rapra

nie o to mi chodzilo... po prostu Twoj post zabrzmial bardzo egoistycznie...

Co do tego co zaznaczylem na czerwono zlookaj dokladnie to zdanie i to co w nim napisales... Zwrociles sie do userow tak jakbys tylko Ty mial do czynienia ze sprzetem a kazdy inny to lamer...

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

NF7-S mostek MCP2-T (dawniej MCP-T) SoundStorm, SATA, przelotka IDE>>SATA, LAN 10/100

NF7-SL j.w. procz przelotki SATA

NF7 mostek MCP2 (Realtek ALC650), brak SATA, brak przelotki, LAN 10/100 najbardziej okrojona ver

NF7-S2 mostek MCP-S, wbudowany oddzielny kontroler SATA (nie tak jak w wypadklu NF7-S(L) "podpiety" pod szyne PCI z max wydajnoscia 133 mb/s) LAN 10/100

NF7-S2G j.w. + 1Gbit LAN

wszystkie w/w mobos oparte sa o chipset nf2U400

chyba niczego nie pominalem :) :D

Czyli prosty wniosek i brać SL (no chyba,że komuś bardzo zależy na tym aby do wejścia na dysk SATA podpiąć PATA a nie chce mu się osobno przeplotki kupować) :)

Mam nadzieję,że dobrze rozumuję.

Dzięki za wyjaśnienie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rapra widzisz zwyzywałeś mnie od lamerów nie pytając nawet oto jakie mam doświadczenia w tej kwestii!!!!Mówisz że twradziel dla Ciebie to gość który potrafi siedzieć godzinę i bios ratować....no widzisz zdażyło mi się kilka razy siedzieć kilkukrotnie nad moją nieszczęsną MSI K7n2 delta ILSR żeby ją wskszesić!!!! Z różnym skutkiem bo kilka razy się udało a dwa razy niestety po całonocnych próbach trzeba było jechać na serwis!!!I siedząc nad tym grzebałem sam począwszy od zwyklego resetowania biosu przez zworke przez proste wyciąganie baterii i zmuszanie plyty do pracy z magistrala fsb=100....

Na drógi raz polecam szersze zapoznanie się z tematem!!!!

Pozdro.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zupelnie nie wiem o czym piszesz - w moich wypowiedziach w tym topicu slowa lamer uzylem tylko raz w zdaniu 'dfi - nie dla lamerow'. reszte bajeczki sam sobie dopowiedziales. jelsi uwazasz ze wszystkie posty kierowalem w Twoim kierunku to wybacz ale to nieprawda. ja zazwyczaj pisze ogolnie a jesli pisze do konkretnej osoby to to zaznaczam. a to, ze sie obrazasz czytajac moje posty swiadczy tylko o jakichs kompleksach - skoro jestes juz doswiadczony to nie przestraszysz sie moich ostrzezen, a jesli sie obrazasz to znaczy ze cos jest nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coraz wiecej ludzi ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem

ja nie widze w wypowidzi RAPRY zadnych podtekstow

ale wiadomo - uderz w stol,a nozyce same sie odezwa

ma tez racje co do okreslania awaryjnosci - siedzi sobie w sklepie to ma obraz tego zjawiska liczony po kilkadziesiat sztuk danego modelu - siedzi na forum to tez zauwaza kto z czym ma problemy

dla mnie najlepsza plyta jest DFI LanParty - moze i Infinity oferuje praktycznie to samo ,ale LanParty bardziej mi sie podoba - czemu juz nie robia zwyklych czarnych plyt :(

rozwijam haslo - "VIA - nie dla lamerow" bo nie ma blokady pci/agp

albo "VIA - dla lamerow" bo jakosc biosy sie tam nie wysypuja

niepotrzebne skreslic ,zeby nikt sie nie obrazil :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panocki,zluzujcie troche bo to sie robi nudne

Popieram. Dodatkowo powiem, że Wasze spory niczego nie wnoszą.

Umówmy sie wspólnie, że nawet jeśli zajmujecie się zawodowo skladaniem kompów to i tak będziecie mieli inne doświadzenia i preferencje.

Nie jesteście w stanie wykazać obiektywnej wyzszości jednego płyty nad druga innej marki bo taka obiektywna ocena po prostu nie istnieje.

Co nie znaczy, że nie możecie proponować modelu, który subiektywnie uznajecie za najlepszy. Trzeba przyjąć, że coś co dla jednych jest wadą (np. skarzył się ktoś na BIOS Asusa) to dla innych sprawa bez znaczenia (mnie ten BIOS odpowiada).

A załozyciel topic'u niech się martwi co wybrać.

Pozdrawiam rozpalonych dyskutantów i zalecam dużo zimnego piwa w celu schłodzenia emocji.

P.S. A ja i tak lubię i polecam mojego lamersko snobistycznego Asusa, choć fakt, że nie jest on do maxymalnego oveclockingu. Za bardzo inżynierom Asusa zależało na niskim współczynniku reklamacji w sprzedaży :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tera ja

nie rozumiem po co wkladacie koledze do glowy, ze grafa jest do pupy, ze pamieci sie w ogole nie podkrecaja itp. co za bzdury!

przeciez on nie musi miec rekordu w 3DMarku zeby powiedziec, ze grafika jest doba - jemu wystarczy ze spokojnie bez zaciec sobie pogra; nie musi miec 250MHz FSB zeby powiedziec ze pamieci sie podkrecaja - jemu wystarczy 200-210MHz (swoja droga polecacie Hynixy ktore nie lubia niskich timingow a tylko na takich mozna sie cieszyc duza wydajnoscia na AMD).

co do awaryjnosci plyt: wypowiadaja sie ludzie ktorzy skladali 3 kompy na takiej plycie ) no ja Cie krece jaka reprezentatywna probka. Zeby sie o awaryjnosci wypowaidac nalezy sie postarac o kilkadziesiat-kilkaset przypadkow.

Ja na podstawie duzej serii (skladam dziennie 5-10 kompow) moge powiedziec, ze najlepszy do OC a przy tym najbardziej niezawodny jest Abit. A kupowanie NF7-S jest bezsensem - jest przeciez NF7-SL tansza i bez niepotrzebnego gadzetu.

Asusy sa owszem stabilne i malo awaryjne, ale bios maja debilny - sam sie przestawia. Do tego nie wroze na Asusie wiekszej zabawy z OC (male zakresy napiec, slabo z wyzszymi FSB).

EPoXy: byly dobre z jedna wada (czasem wlaczala sie bez powodu syrenka), ale rzeczywiscie ostatnie rewizje sa slabsze (chociaz syrenki juz nie slysze). EPoX postanowil 'zoptymalizowac' zasilanie. To samo dotyczy EPoXa pod AMD64 - napiecie bardzo sie zmienia pod obciazeniem.

DFI - nie dla lamerow. Typowa plyta dla twardzieli. Mozna na niej zrobic rekordy FSB i wydajnosci, ale bardzo lubi sie zablokowac. Do tego nie dziala Insert przy starcie, reset BIOSu wcale go nei resetuje, wyjecie bateryjki czesto konczy sie utrupieniem BIOSu. A kupowanie Lanparty uwazam za wiekszy bezsens niz NF7-S - Infinity jest identyczna plyta bez tego mnostwa swiecidelek i gadzetow, a kosztuje 360zl.

Podsumowujac: dla snoba-lamera Asus, dla podkrecacza-nie eksperta Abit i ew. EPoX, dla podkrecacza-twardziela DFI.

no zupelnie nie wiem o czym piszesz - w moich wypowiedziach w tym topicu slowa lamer uzylem tylko raz w zdaniu 'dfi - nie dla lamerow'. reszte bajeczki sam sobie dopowiedziales. jelsi uwazasz ze wszystkie posty kierowalem w Twoim kierunku to wybacz ale to nieprawda. ja zazwyczaj pisze ogolnie a jesli pisze do konkretnej osoby to to zaznaczam. a to, ze sie obrazasz czytajac moje posty swiadczy tylko o jakichs kompleksach - skoro jestes juz doswiadczony to nie przestraszysz sie moich ostrzezen, a jesli sie obrazasz to znaczy ze cos jest nie tak.

2 razy...

Pozatym już kilka razy rapra nazwałeś jakiś użytkowników lamerami zobacz np tutaj:

http://forum.purepc.pl/about86169.html&hig...hlight=gigabyte

Gigabyte to kicz dla lamerow - nie wpomagaj finansowo tej firmy.

Wiem rapra że chcesz dobrze i znasz się na sprawie za to dlaciebie szacun, tylko nie mów że jak ktoś ma mobo XY firmy to lamer...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy wheelerfan i Spookie wprowadzili trochę ładu w nasze rozważania bo rzeczywiście robiło się nerwowo. A tak na boczku to rapra ja się wcale nie obrażam daleko mi to tego!!:D Lubię konstruktywną krytykę.... Ale fakt faktem że mógłbyś troszkę delikatniej przekazywać swoje uwagi bo wiesz nie wszyscy muszą być tak zaawansowani jak Ty :wink: Pewnie że będę musiał sam wybrać jakie mobo kupić ale napewno będzie mi łatwiej jak sie podzielicie ze mną waszymi doświadczeniami z wyżej wymienionymi płytami ABITA EPOXA i DFI dlatego prosze wszystkich użytkowników tych płyt o wtrącenie swoich trzech groszy!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( chlip chlip chlip buuuuuuu :wink:

Na marginesie> lameriade to ja widze czasem w sklepie robiona przez sprzedawcow (tylko nie wiem czy udaja ze wcisnac chłam , czy naprawde nie wiedza gdzie sa i co robia )

Ps. Żrecie sie o glupoty, _Vip co do ego to masz troszku racji :)

Sorki za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie poczułem się urażony i też lubię konkretne wypowiedzi. Czasem trzeba coś dobitnie przekazać. W końcu "spotykamy się" tu żeby sobie pomóc.

A wracając bliżej tematu ja jestem zadowolony z mojego AN7 i zawsze go polecam i nigdy nie mam żadnych problemów opisywanych na forach. Bios Asusa jest dla mnie "udziwniony" a w Abicie jest typowo przejżysty co na pewno nie jest bez znaczenia.

Pokój bracia... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podzielicie ze mną waszymi doświadczeniami z wyżej wymienionymi płytami ABITA EPOXA i DFI dlatego prosze wszystkich użytkowników tych płyt o wtrącenie swoich trzech groszy!! :D

DFI (Infinity)- Płytka rzeczywiście nie dla każdego, moja podziałała dwa dni i padła, żadne "rytuały" ani kombinacje nie pomogły, jeden zły ruch i po zabawie. Na tej płytce procek mi się jakoś lepiej krecił niz na Abicie.

Bardzo przydatny jest CMOS reloaded, pozwala oszczędzić troche czasu na ustawieniach. Konstrukcja płyty, jeśli posiada się spore chłodzenie karty graficznej, jest koszmarna :/ U mnie SB grzał niemiłosiernie i dotykał radiatorem chłodzeniem karty, a zworki resetu cmosu musiałem przekładać na ślepo, tez z powodu tamtego chłodzenia.

Abit (NF7-SL)- Jakoś przyjemniej umieszczone elementy płyty, SB nie robi małego piekła (jest zimniejszy mimo braku radiatora od SB na DFI), ale już jak trzeba podłączyć FDD w ciasnych obudowach to robi się bardzo nieprzyjemnie...

Kręcenie - FSB 254-255 w single i 253 w dualu (nie sprawdzona stabilność) przy odpowiednim biosie. Jednak procek nie chce u mnie przekroczyć, a na niektórych mnożnikach nawet dojść do 2100 Mhz.

Psioczy się często na wyższe napięcia (na ogół 1,8V / realne 1,78 jest nieprzekraczalną granicą) oraz zdaje się wymagać większych napięć niż na poprzedniej płycie (może to z powodu ich zaniżania).

Co do napieć, jeśli ktoś jeszcze nie napisał - na DFI jest regulacja VDIMM chyba aż do 3,2V, na Abicie 2,9V nie przekroczysz bez modów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coraz wiecej ludzi ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem

ja nie widze w wypowidzi RAPRY zadnych podtekstow

ale wiadomo - uderz w stol,a nozyce same sie odezwa

ma tez racje co do okreslania awaryjnosci - siedzi sobie w sklepie to ma obraz tego zjawiska liczony po kilkadziesiat sztuk danego modelu - siedzi na forum to tez zauwaza kto z czym ma problemy

dla mnie najlepsza plyta jest DFI LanParty - moze i Infinity oferuje praktycznie to samo ,ale LanParty bardziej mi sie podoba - czemu juz nie robia zwyklych czarnych plyt :(

rozwijam haslo - "VIA - nie dla lamerow" bo nie ma blokady pci/agp

niepotrzebne skreslic ,zeby nikt sie nie obrazil :?

KGB prosze Cie nie zaczynaj od nowa...

Zajechalo egoizmem (a nienawidze czegos takiego :!: :x)i jesli niepotrafisz tego dostrzec to nie wiem kto tu ma problem z rozumieniem postow :? dlatego sie przywalilem do rapry ja i nie tylko ja zreszta. EOT!

Wracajac do tematu tak bardziej oplaca sie kupic SLke a jesli kupisz Ske to po prostu wyrzucasz przelotke IDE >> SATA na allegro i jeszcze zarabiasz ;) :) i nie wiem o co tyle szumu :?

Mowilem ogolnie o NF7-S bo jesli ktos nie wie jaki dany model ma wyposazenie to czy tak trudno wejsc na strone producenta i zerknac w specyfikacje :?: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiesznym wydaje mi się to, że polecacie DFI Infinity i LanParty jako płytki wyłącznie dla twardych wyjadaczy overclockingu. Czyli według was początkujący "komputerowcy" mają kupować płytki ECSa? Ja tak odczuwam. Moje zdanie jest takie - jak Cię stać to kup sobie najlepszą płytę jaka obecnie jest dostępna, oczywiście nie mówię - najdroższą - zgadzam się, że LanParty jest niepotrzebnym dla przeciętnego użytkownika bajerem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kulturka się pełna zrobiła i tak ma być!! :lol: hmmmm niech mi ktoś powie czy rzeczywiście tak łatwo coś sknocić na DFI bo z moimi zdolnościami (2 razy sypnięty MSI k7n2 i to na amen) to czarno to widzę!!A z drógiej strony chciałbym mieć płytę która ma wielkie :twisted: możliwości!!!???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kulturka się pełna zrobiła i tak ma być!! :lol: hmmmm niech mi ktoś powie czy rzeczywiście tak łatwo coś sknocić na DFI bo z moimi zdolnościami (2 razy sypnięty MSI k7n2 i to na amen) to czarno to widzę!!A z drógiej strony chciałbym mieć płytę która ma wielkie :twisted: możliwości!!!???

nie wiem jak sie sypia DFI ,ale musze powiedziec ze z NF7 tez rozowo nie jest - bios potrafi pasc chociaz moze rzadziej niz gdzie indziej :?

dla mnie szczytem awaryjnosci bylo padniecie 8RDA v1.1 po pol roku lezenia w pudelku - nie polecam tej rev ,podobno 2.1 i 2.2 sa lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...