nieznajoma Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Witam, nie wiem czy znalazłam dobre miejsce na ten temat. Ale potrzebuje pomocy. Jestem w tym ciemna, a chce zrobić partycje dysku. Mam program FDisk, ale nie wiem jak go użyć, tak pokombinowałam, ze główny i jedyny mój dysk © zmniejszył swój rozmiar z 15 GB na 12 GB! :-o :-( Nie wiem co robić? poszukuje polskiego programu, najlepiej napiszcie mi krok po kroku co zrobić, proszę o pomoc... Dziękuję. zrozpaczona nieznajoma. :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Partition Magic 8.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieznajoma Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Zbyt skomplikowane i nie po polsku. :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 ZARZĄDZANIE DYSKAMI w WIN XP no łatwiej juz nie mozna :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Aby z latwoscia operowac fdiskiem, nalezy pojac zasade: Partycje sa tylko dwie: - podstawowa, czyli dysk C: - rozszerzona, a w niej dyski logiczne, np. D: E: F: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieznajoma Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 fenriz - chodzi mi o to, że na tej stronie wszystko jest po angielsku i skomplikowane i nawet nie potrafie sciagnac tego programu. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Zarządzanie dyskami w winXP jest od razu, włącza się: Start > Panel Sterowania > Narzędzia Administracyjne > Zarządzanie komputerem > Magazyn > Zarządzanie dyskami. Powinnaś dojść :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieznajoma Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Ale ja nie mam XP! :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 tutaj opis fdiska jakby jakies problemy to wal :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falken Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ja tam daje rade z moim systemem i z obslugą PM nie mialem problemu, ale przy probie powiekszenia partycji systemowej wyskoczyl error, nie dokonczyl przemieszczania partycji i w efekcie tylko zmniejszyla sie pojemnosc dysku z ktorego mial 'pobrac' miejsce dla powiekszenia partycji systemowej, ale nic sie nie zwiekszylo i jestem prawie 5 Gb w plecy. w dodatku wybadalem to dopiero po odinstalowanio Partition Magic wiec zadne wycofanie chyba nie wchodzi w gre (chyba i tak pisali ze zmian nie da sie wycofac). niby to taki dobry produkt, a wystarczy maly blad i [gluteus maximus] :? jak ktos wie co robic (poza formatem oczywiscie), prosze o kontakt na falsen@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 z reguły takich operacji się nie przeprowadza,na woluminie systemowym w NTFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 ZARZĄDZANIE DYSKAMI w WIN XP no łatwiej juz nie mozna :lol: :lol: :lol: :lol: tak mnie zaciekawiło dlaczego masz nie przydzielony początek dysku? bady masz tam czy moze to jakiś "bajer" o którym nie słyszałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Ten 'bajer' to Linux chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 nie, bo wtedy bylaby jeszcze partycja na swapa... czyli co najmniej 2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Nie koniecznie, pod Linuxem mozna rowniez korzystac ze swapfile. W kazdym razie, Windows powinien w tym przypadku oznaczyc ta partycje jako nieznany system plikow, a tutaj tego nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichon Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Przez net nauczyc kogos jak sie formatuje... Hmmm... Lepiej sasiada poprosic albo kolege :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...