Skocz do zawartości
Szymich

Problem z stroną startową w IE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o pomoc. Załapałem chyba coś z netu, bo ciągle mi się resetuje strona startowa w IE. Obojętnie jaki adres bym tam wpisał i uruchomił IE to strona startowa zmienia mi się na pustą - about:blank Proszę o pomoc. Dodam, że program CWShredder nie pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użyłem Spybot - Search & Destroy. Coś mi tam wyczyścił, ale problem dalej pozostał. A co do możliwość zablokowania strony startowej to faktycznie taka jest, ale nic nie daje. Jako stronę startową wpisałem www.interia.pl, zablokowałem ją za pomocą tego programu. W tym momencie pole strony startowej w IE stało się nieaktywne. Po czym uruchomiłem IE, otworzyła się interia. Sprawdziłem stronę startową, a tam pojawiła się znowu pusta strona about:blank (dalej nie dało się jej zmienić z poziomu IE). Ponownie odblokowałem i zmieniłem na interię, lecz po kolejnym uruchomieniu IE problem powrócił. Macie jeszcze jakieś pomysły? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana przeglądarki jak i tworzenie skrutów do ulubionego portalu to tylko zakładanie "białych rekawiczek na brudne dłonie".

Niewiem czy w wszystkich przypadkach to pomaga ale napewno pomogło przy automatycznym ładowaniu strony search jako głównej. Należy usunąć plik genalf.dll (jutro podam dokładną nazwe i ciągi kluczy w rejestrze) z katalogu system w win 98 a w xp system 32.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak i obiecywałem podaje dzisiaj nazwy plików i ciągi kluczy rejestrów

Katalog systemowy i pliki:

GEBANFA.DLL równiez jako DC4.dll

DOFN.DLL

i ciągi kluczy

System Volume Information_restore{29B93501-D2E8-46B1-99E0-02F018140508}RP12A0010085.DLL

System Volume Information_restore{29B93501-D2E8-46B1-99E0-02F018140508}RP12A0010084.dll

występują one na dysku systemowym.

Co do antywirów i programów zabezpieczajacych nie każdy może z nich korzystać.

Ja np. jestem uzależniony od win 98 MKS i IE i nic na to nie poradze bo taki sprzęt dostałem od firmy i jakie kolwiek zmiany w konfigu to moja kieszeń jest lżejsza o pare dukatów.

Także weźcie to też poduwage.

CWShredder lub HiJack this te programy to lipa nie widzą tego trojana ani innego wirusa z nowszych które co dopiero powychodziły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi