Grinch Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Cześć. Formatowanie tego dysku trwa bardzo długo. Czy wy też się z tym spotkaliście czy może jest to specyfikacja tych dysków. 10GB formatowało się w dosie przez 30 min. Takie cuś jest od nowości. PS. Dysk chodzi w ATA-100 jakby co :D :P Z góry dzięki za HeLpA ---------------------------------------------------------------------------- Sprzęt: MSI K7T266Pro2, AMD Athlon XP 1600+, 256RAMU, GF2Ti no i ta Barracuda IV 40GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 A pod czym formatowales, jak pod dosem to chyba normalka, ale pod windowsem bylo by szybciej, przy wlaczonym DMA np programem Partition Magic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Dziwne - gdyby nie fakt, że twierdzisz, że dysk działa i jest sprawny to bym podjerzewał, że woła na cały głos: Wymień mnie, Wymień mnie... Z drugiej strony mam dysk 1.7 GB który od paru lat wykazuje w SMART stan przedzawałowy a jednak dysio chodzi i ma się dobrze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelcio Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Cześć. Formatowanie tego dysku trwa bardzo długo. Czy wy też się z tym spotkaliście czy może jest to specyfikacja tych dysków. 10GB formatowało się w dosie przez 30 min. Takie cuś jest od nowości. PS. Dysk chodzi w ATA-100 jakby co :D :P W 'czystym' dosie to normalka, i jeszcze jedno - tam zapomnij o ATAxxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 U mnie 20 Gb też formatuje wieczność. Na tomiast Barracuda IV 40 kumpla raz dwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Cześć. Formatowanie tego dysku trwa bardzo długo. Czy wy też się z tym spotkaliście czy może jest to specyfikacja tych dysków. 10GB formatowało się w dosie przez 30 min. Takie cuś jest od nowości. PS. Dysk chodzi w ATA-100 jakby co :D :P Z góry dzięki za HeLpA ---------------------------------------------------------------------------- Sprzęt: MSI K7T266Pro2, AMD Athlon XP 1600+, 256RAMU, GF2Ti no i ta Barracuda IV 40GB zacznij bawić się programem spfdisk. 120 gb formatowałem 45 s. Ten program ma 88 kilo a zakłada, formatuje ,testuje partycje, wykonuje testy fata robi jego kopie. Zastępuje ndd,format, fdisk i pare innych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 umnie pod dosm to jakies 15-20 min sie formatuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 format c: /q i formatowanie trwa 30 sek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 format c: /q i formatowanie trwa 30 sek. ale nie zawsze dos pozwala na sybkie formatowanie :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Cześć. Formatowanie tego dysku trwa bardzo długo. Czy wy też się z tym spotkaliście czy może jest to specyfikacja tych dysków. 10GB formatowało się w dosie przez 30 min. Takie cuś jest od nowości. PS. Dysk chodzi w ATA-100 jakby co :D :P Z góry dzięki za HeLpA ---------------------------------------------------------------------------- Sprzęt: MSI K7T266Pro2, AMD Athlon XP 1600+, 256RAMU, GF2Ti no i ta Barracuda IV 40GB tez tak mam formatuje razy dluzej niz mojego kolesia baraka a takie same niby heheh tak mialem od poczatku i juz dlugo tak chodzi , a uniego juz bady wyskakuje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Seagate do formatowania i innych czynności związanych z dyskami rozprowadza oprogramowanie Disc Wizard. Spróbuj tego. (Jest oczywiście na www.seagate.com) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 kurde co wy gadacie =] moja barracuda IV 40 gb w dosie formatuje sie jakieś 2-3 minuty, dodam że dma 100 dochodzi dopiero po wgraniu w wingrozie via 4in1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyniek Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 kurde co wy gadacie =] moja barracuda IV 40 gb w dosie formatuje sie jakieś 2-3 minuty, dodam że dma 100 dochodzi dopiero po wgraniu w wingrozie via 4in1 Jeżeli partycje C masz 1GB :) a reszte formatujesz w Win Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 każdy większy dysk pod dosem formatuje się bardzo długo. Ja osobiście robię to zawsze z parametrem /q no ale po fdisku czy czymś takim trzeba zrobić pełne formatowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Zawsze używam DiskMenagera bez względu na rodzaj dysku. Partycjonowanie i formatowanie trwa max 4 min. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Ha :) Ja w DOS'ie formatowalem BIV 40GB (2 sztuki) i bylo szybko, nawet znajomy od ktorego biore sprzet sie dziwil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...