Skocz do zawartości
Grinch

Barracuda IV 40GB i wolne formatowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Formatowanie tego dysku trwa bardzo długo. Czy wy też się z tym spotkaliście czy może jest to specyfikacja tych dysków. 10GB formatowało się w dosie przez 30 min. Takie cuś jest od nowości. PS. Dysk chodzi w ATA-100 jakby co :D :P

Z góry dzięki za HeLpA

----------------------------------------------------------------------------

Sprzęt: MSI K7T266Pro2, AMD Athlon XP 1600+, 256RAMU, GF2Ti no i ta Barracuda IV 40GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne - gdyby nie fakt, że twierdzisz, że dysk działa i jest sprawny to bym podjerzewał, że woła na cały głos: Wymień mnie, Wymień mnie...

Z drugiej strony mam dysk 1.7 GB który od paru lat wykazuje w SMART stan przedzawałowy a jednak dysio chodzi i ma się dobrze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Formatowanie tego dysku trwa bardzo długo. Czy wy też się z tym spotkaliście czy może jest to specyfikacja tych dysków. 10GB formatowało się w dosie przez 30 min. Takie cuś jest od nowości. PS. Dysk chodzi w ATA-100 jakby co :D :P

W 'czystym' dosie to normalka, i jeszcze jedno - tam zapomnij o ATAxxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Z góry dzięki za HeLpA

Sprzęt: MSI K7T266Pro2, AMD Athlon XP 1600+, 256RAMU, GF2Ti no i ta Barracuda IV 40GB

zacznij bawić się programem spfdisk. 120 gb formatowałem 45 s. Ten program ma 88 kilo a zakłada, formatuje ,testuje partycje, wykonuje testy fata robi jego kopie. Zastępuje ndd,format, fdisk i pare innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Z góry dzięki za HeLpA

tez tak mam formatuje razy dluzej niz mojego kolesia baraka a takie same niby heheh tak mialem od poczatku i juz dlugo tak chodzi , a uniego juz bady wyskakuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...