Skocz do zawartości
cyngiel

niechciany prezent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dostalem od siostry na urodziny zestaw z CPC :cry: nie jestem z niego zbyt zadowolony, ale myslalem o przerobce, tzn zastanawialem sie czy po zmianie przewodow i bloku np na crystal 2 byla by jakas roznica w dzialaniu, oplaca sie takie cos robic? Bo pomki z cpc chyba nie sa najgorsze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć to #$%^&* i odbierz $. Ponieważ to wysyłkowo to masz chyba 2 tyg na zwrócenie bez podawania powodu (choć mogę się mylić, powinno być napisane w gwarancji).

EDIT: Wizard po co piszesz posta skoro niemasz nic do powiedzenia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem stycznosc z tym zestawem-najpierw dolozylem nagrzewnice (pare stopni w dol) potem zmienilem pompke (na atmana 305-2 stopnie w dol), ale pompa sie meczyla (glosnosc pracy) wiec zmienilem weze na 12/16 i blok na uriela... I z wczesniejszego zestawu nie pozostalo nic :). Sam ocen czy warto modyfikowac... Na Twoim miejscu bym zwrocil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Dostalem od siostry na urodziny zestaw z CPC :cry:  nie jestem z niego zbyt zadowolony, ale myslalem o przerobce, tzn zastanawialem sie czy po zmianie przewodow i bloku np na crystal 2 byla by jakas roznica w dzialaniu, oplaca sie takie cos robic? Bo pomki z cpc chyba nie sa najgorsze :wink:

Dlaczego nie jestes zadowolony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej teraz nie oddam bo to gowno mam juz z pol roku, teraz mam athlona xp 2000+ na jadrze palomino, grzeje sie to niemilosiernie, wiec o kreceniu nawet nie mysle, ale za 2 tyg wymieniam plyte gl na abita an7 do tego kupuje bartona 2500+ M i pamiatki geila 2x256mb 400mhz i mysle zeby to jakos troche wykrecic a na cpc raczej to sie nie uda wiec chce to przerobic. Czy sama zmiana bloku na tego crystala i zalozenie lepszych przewodow cos da czy trzeba jeszcze dokupic chlodnice? widzialem na allegro dosc tania http://allegro.pl/show_item.php?item=32561321 taka moze byc? bo z samochodu nie chce bo za duze sa itp a ja niemam miejsca w pokoju, a taka to bym do budy wsadzil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewidze sesu przerabiania cpc :/ to qpa jest musial bys zmienic prawie wszystko a to lepiej nowe WC kupic :/

musilal bys zmienic blok a jak zmieniasz blok to i weze dotego chlodnica jesli pompki i pudelko zostawisz to musisz w pudelku zrobic nowe dziury a w pompkach zmienic zlaczki

napisali gdzies ze mozesz oddac pez podania przyczyny w ciagu 10dni?? (jak kupujesz przez net to tak mozna) jak nie napisali to te 10dni zmienia sie w 3 miesiace :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krocce bloku zmieniasz na 10/12

weze zmieniasz na 10/13 (ze 2m -koszt max 10pln)

dokladasz nagrzewnice od samochodu

i jedziesz z koksem

... ale za te pieniądze można kupić coś wydajniejszego.

Poczytaj:

Wodne chłodzenie firmy CPC? Wolne żarty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krocce bloku zmieniasz na 10/12

weze zmieniasz na 10/13 (ze 2m -koszt max 10pln)

dokladasz nagrzewnice od samochodu

i jedziesz z koksem

... ale za te pieniądze można kupić coś wydajniejszego.

Poczytaj:

Wodne chłodzenie firmy CPC? Wolne żarty.

ale wlasciciel nie moze oddac tego zestawu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

ale wlasciciel nie moze oddac tego zestawu

Ma na to 30 dni.

raczej teraz nie oddam bo to qpa mam juz z pol roku, teraz mam athlona xp 2000+ na jadrze palomino, grzeje sie to niemilosiernie, wiec o kreceniu nawet nie mysle, ale za 2 tyg wymieniam plyte gl na abita an7 do tego kupuje bartona 2500+ M i pamiatki geila 2x256mb 400mhz i mysle zeby to jakos troche wykrecic a na cpc raczej to sie nie uda wiec chce to przerobic. Czy sama zmiana bloku na tego crystala i zalozenie lepszych przewodow cos da czy trzeba jeszcze dokupic chlodnice? widzialem na allegro dosc tania http://allegro.pl/show_item.php?item=32561321 taka moze byc? bo z samochodu nie chce bo za duze sa itp a ja niemam miejsca w pokoju, a taka to bym do budy wsadzil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz moze palnik?? nie te goowno za 5zl tylko prawdziwy palnik na propan-butan?? (kuchenka gazowa MOZE sie nada) jest takie spojiwo miedz+fosfor tylko ze kosztuje 10zl za 3 30cm druty i topi sie jakos w 700*C

bloczek cpc w srodku wyglada tak http://members.lycos.co.uk/mojeterrarium/DCP_2613.jpg wiec musisz rozlutowac bloczek spod polozyc na jakiejs cegle i grzac az ciemnoczerwone sie zrobi potem ladnie laczysz ta miedzia z fosforem rurki z dnem jak sie ztopi to fosfor z czyms reaguje i zostaje miedz sama potem skladasz do kupy i powinno byc lepiej szacuje ze wydajnosc bedzie na poziomie prostego bloczku wierconego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi