Skocz do zawartości
ser_visant

Skończyły się upały więc ile macie teraz C na CPU ?

Jaka masz temperature na procku ?  

1. 1. Jaka masz temperature na procku ?

• ponizej 0 C [heh lodowa]
      1
    • pomiedzy 0 a 20 C [zimniutko]
      1
    • pomiedzy 20 a 40 C [w normie]
      49
    • pomiedzy 40 a 60 C [cieeeeplo]
      44
    • ponad 60 C [smazony CPU]
      1
    • Nie wiem, nie mam czujnika ;)
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam srednio 31 stopni :), a mam PIII 866@910, jak uruchomie jakies filmy flasha, to skacze do ponad 40 :(

A tak przy okazji, to temp w budowie to 29 stopni, a HDD (Baracuda IV 40) ma 24 stopnie.

Wszystkie temperatury podane sa dla kompa w normalnym stanie, tzn. gra muzyczka, jakies pliki z KaZaA sie sciagaja itp.

A dzisaij jeszcze sobie obudowe od srodna mata bitumiczna obkleilem i nie zauwazylem roznicy temperatur, ale jest ciut ciszej :)

Aha, bylbym zapomnial... mam ciagle otwarte drzwi na balkon i okno, wiec temperatura w pokoju jest niska, no i jeszcze nie mieszkam w duzym miescie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm w sumie nie wiem dokladnie ile stopni spadla ale po kupieniu copper shima i wypolerowaniu spodu mojego titanka:) mam teraz na nieobciazanym procku 36 C' a przy full obciazeniu 42, obudowa dobrze wietrzona ale cicha, napiecie rdzenia 1.84, temp. wew. obudowy 31 C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak komu sie skonczyly te upaly nadal jest goraco!!!!

Hehe, u mnie tesh ciagle goraco :D W koncu do N.Y. mam jakies 45minut samochodem. Ale utrzymuje sie w granicach 36 - 40. Czyli nie jest tak zle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie 33 w windzie, po paru godzniach grania w Mafie nie rosnie specjalnie, bo do ok 36, w upaly mialem max. 42-43, zanim dolozylem wentyl z boku wiejacy na proca, wszystkie te temp. byly srednio 3-5 stopni wyzsze (max bylo 47-48), a jeszcze mam w planie zamontowac wentyl na "dachu" wyciagajacy, daje to cos w ogole?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ale nie moge juz tego czytac, co wy macie z ta mania berkuta ? To ze jest jedyna osoba AKTUALNIE piszaca o takim chlodzeniu to nie znaczy ze jest jedyna osoba majaca temp ujemne ! Jest pelno osob majacych peltiery, ja sam mialem juz pol roku temu freonowy agregat chlodniczy dajacy ujemne temp, a wszyscy tylko berkut i berkut, to ze jestescie na forum od miesiaca nie znaczy ze nic wczesniej takiego nie bylo. Poza tym sa jeszcze inne fora...

Ps. Nic nie mam do berkuta, z reszta on sam o tym wie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...