Skocz do zawartości
Mr_Gizmo

Przekodowanie z MPC do zwykłego pliku wav lub wave :)

Rekomendowane odpowiedzi

co do foobara to wiem tylko, że on robi mi szopki z tym starym chipsetem Via KX133, na drugim kompie działa OKiej ale na rym złomie tutaj czasem a nawet często nawala :) nie ma nic innego? nic co by służyło tylko do przekodowywania plików po tio żeby je nagdać jako zwykłe pliki audio? powtarzam nie do odsłuchiwania plików MPC bo do tego mam plugina do WinAmpa a do kodowania lub przekodowywania do innych formatów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę o podanie nazwy programu, który to zrobi :) jesli są takie bo Nero niestety nie rozpoznaje tego rodzaju plików ... WinAmp 5.xxx tlko je odtwarza :)

I to powinnno Ci wystarczyć. Jezeli odtwrza to możesz też zapisac do wav(disk writer), lub tak jak napisał stefe, skorzystaj z wtyczki do nero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a najprosciej to zassac dekoder mpc

http://www.rarewares.org/files/mpc/mppdec-...dows-1.95z6.zip

rozpakowac go do katalogu z plikami do rozpakowania i w wierszu polecen wpisac

mppdec.exe nazwa_pliku.mpc nazwa_pliku.wav

i czekac na efekty... mozna zrobic plik bat i wpisac wszystkie polecenia/pliki do dekompresji... zeby co nieco zautomatyzowac zadanie.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi