Jetton8 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Witam. Problem dotyczy WinXP Pro SP1a i jest następujący: po zmianie timingów pamięci (z 2.5-3-3-7 na 2-2-4-8 lub 2-3-3-7) windows się zbuntował i tak już zostało :( - po restarcie płyta odmówiła pracy z takimi ustawieniam (choć wcześniej je przyjeła), zrobiłem restart biosu i zmieniłem timingi na standardowe (tzn. zalecane 2.5-3-3-7 dla twinmosPC3200) ale to nie pomogło, dodam że pamięć pracowała w dualu z prędkścią 333MHz synchronicznie z Athlonem (barton). Bez względu na ustawienia w biosie windows nie dochodzi do menu z ekranem logowania użytkownika (logo Xp sie pojawia) i po sprawdzeniu dysków chkdsk-kiem pojawia się na ułamek sekundy niebieski ekran i od razu jest restart. Pamięci i dysk są ok. (wirusa też nie ma-sprawdzałem na innym kompie), próbowałem też odpalić z inną pamięcią ale jest tak samo. Nie działa ani tryb awaryjny ani inne opcje, konsola działa ale nie wiem co trzeba zmienić żeby system zadziałał. Pliki startowe są, nie pojawia się monit że czegoś brakuje lub coś jest uszkodzone. :? Czy mogę to naprawić tak żebym nie musiał reinstalować (i żeby zachować wszystkie ustawienia obecnie zainstalowanych programów)? Jakie plik mam ewentualnie dograć lub podmienić i jak sprawdzić co się uszkodziło lub czego brakuje? Jeżeli orientujecie się w temacie i macie jakieś sugestie to proszę o pomoc. (Ja niestety niebardzo się orientuję więc proszę wszystko dokładnie opisać, ps: na forach szukałem ale nie znalazłem podobnego jak mój przypadku) ps: płyta-Epox 8RDA3+ Pozdrawiam i czekam na HELP. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 A w trybie awaryjnym(F8 przy starcie) wchodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 hmm.. jakby ci sie udalo odczytac to, co jest na niebieskim to bylo by jasne... ale moze windows robi jakis log zanim walnie restart... mozliwe ze jest zapis do dziennika systemu i moze gdzies jeszcze .. przeszukaj pliki log a moze cos znajdziesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jetton8 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 znalazłem coś takiego: 0x00000050 (0xE19DC000, 0x00000001, 0x805F7DD9, 0x00000001) czy ktoś wie co to oznacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 http://search.microsoft.com/search/results...l&qu=0x00000050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...