m-c-ool Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Ten programik pokzal mi ze mam Athlona Xp barton..ale mniejsza o to.... Core Speed 2000Mhz multiplier 12x Fsb 166 Wiec wyglada na to ze moje semp pracuje na nizszych obrotach niz "normalnie" powinien....ladnie bus Speed 333.3 A napewno ten proc ma 3000+ bo jakoś to dziwne !! zdejmowałes kuler?? bo to jest serio dziwne !!ja miałem takie jaja ostatnio z sempronem 2500+ mi pokazwyał że mam semprona 3200+ a czestotliwośc była 1050MHz a sie okazało że on działał na fsb 100 i to dlatego ustawiłem na 166 i chodzi na 2500+ 1700Mhz a niewiem czemu u ciebie to njakoś dzwnie działa co masz za mobo bo nie wiem ?? Z tego co wiem to sempron 2800+ ma mnożnik 12 sprawdź ile keszu pisze że ma ten procesor Edytowane 17 Grudnia 2005 przez m-c-ool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) A napewno ten proc ma 3000+ bo jakoś to dziwne !! zdejmowałes kuler?? bo to jest serio dziwne !!ja miałem takie jaja ostatnio z sempronem 2500+ mi pokazwyał że mam semprona 3200+ a czestotliwośc była 1050MHz a sie okazało że on działał na fsb 100 i to dlatego ustawiłem na 166 i chodzi na 2500+ 1700Mhz a niewiem czemu u ciebie to njakoś dzwnie działa co masz za mobo bo nie wiem ?? Nic nie zdejmowalem mam plytke ABIT NF7-S no ja wiem ze to dziwne ...ale w windowsie pokazuje procek 3000+ 2000mhz , w biosie na tych ustawieniach tez...kupowalem tez 3000+:P wiec nie weim co to jest grane :/ No ale mnoznik jest 12x razy 166 wychodzi nie cale 2000..( to chyba tak sie liczy) :> wiec z przeliczen wychodzilo by dobrze ale czemu tak jest ustawione to nie wiem Edytowane 17 Grudnia 2005 przez bartek_ztr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Nic nie zdejmowalem mam plytke ABIT NF7-S no ja wiem ze to dziwne ...ale w windowsie pokazuje procek 3000+ 2000mhz , w biosie na tych ustawieniach tez...kupowalem tez 3000+:P wiec nie weim co to jest grane :/ No ale mnoznik jest 12x razy 166 wychodzi nie cale 2000..( to chyba tak sie liczy) :> wiec z przeliczen wychodzilo by dobrze ale czemu tak jest ustawione to nie wiem Sprawdź w jakimś programie typu cpu-z ile keszu ma ten procesor !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Sprawdź w jakimś programie typu cpu-z ile keszu ma ten procesor !! L1 Data 64KBytes L2 Data 64KBytes Level2 512 Kbytes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 L1 Data 64KBytes L2 Data 64KBytes Level2 512 Kbytes wiesz co ty na 1000% nie masz semprona ! w cpu-z pisze athlon na jądże barton ??;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 wiesz co ty na 1000% nie masz semprona ! w cpu-z pisze athlon na jądże barton ??;> Name: AMD Athlon XP Code name: Barton Dlaczego uwazasz ze nie mam Semprona tylko co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Name: AMD Athlon XP Code name: Barton Dlaczego uwazasz ze nie mam Semprona tylko co? Masz to co ci pisz cpu-z Masz athlona na jądże bartona !! nie ma semprona na socket a który ma 512kb keszu i taka częstotliwośc !!!! I najwiekszy na socket a sempron to jest 2800+ Edytowane 17 Grudnia 2005 przez m-c-ool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Masz to co ci pisz cpu-z Masz athlona na jądże bartona !! nie ma semprona na socket a który ma 512kb keszu i taka częstotliwośc !!!! I najwiekszy na socket a sempron to jest 2800+ No to troche a nawet bardzo dziwne bo kurde kupowalem Semprona....tutaj pokazuje athlona w windowsie pisze Sempron w biosie tez...wiec co jest do jasnej pogody :blink: A to ten cpu-z nie moze sie mylic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Masz najnowszego cpu-z? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 No to troche a nawet bardzo dziwne bo kurde kupowalem Semprona....tutaj pokazuje athlona w windowsie pisze Sempron w biosie tez...wiec co jest do jasnej pogody :blink: A to ten cpu-z nie moze sie mylic? wiesz co zrób ! ! wyłącz kompa zdejmij obudowe !! i kuler i zobacz co to za procesor i wtedy bedziesz miał 100% zrób tak i napisz co znalałeś pod coolerem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) wiesz co zrób ! ! wyłącz kompa zdejmij obudowe !! i kuler i zobacz co to za procesor i wtedy bedziesz miał 100% zrób tak i napisz co znalałeś pod coolerem mam cpu-z 1.2.1 czy jakos tak z idg.pl sciagalem....jakbym mial Athlona to by pokazywalo w Windowsie Athlon albo Biosie i wszedzie tam gdzie widnije nazwa procka a widnieje wszedzie Sempron 3000+ :> a ten programik to ja nie wiem..ale nie bede nic narazie zdejmowal z procka bo jeszcze sie nigdy tam nie bawilem :] na dzisiaj mam dosc wrazen jak mi komp nie chcial odpalic :P a pomijajac wszystko co tu zrobic zeby go troche boojnac do gory ? Edytowane 17 Grudnia 2005 przez bartek_ztr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Śprawdz na tym http://www.cpuid.com/download/cpu-z-131.zip Ale według mnie to jest to Sempron 3000+ bo masz mnożnik 12x I bios rozpoznaje jako sempa. Edytowane 18 Grudnia 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 mam cpu-z 1.2.1 czy jakos tak z idg.pl sciagalem....jakbym mial Athlona to by pokazywalo w Windowsie Athlon albo Biosie i wszedzie tam gdzie widnije nazwa procka a widnieje wszedzie Sempron 3000+ :> a ten programik to ja nie wiem..ale nie bede nic narazie zdejmowal z procka bo jeszcze sie nigdy tam nie bawilem :] na dzisiaj mam dosc wrazen jak mi komp nie chcial odpalic :P a pomijajac wszystko co tu zrobic zeby go troche boojnac do gory ? człowieku zrozum że na socket A nie ma semprona 3000+ !!!!!!!!!!! dzwignij napięcie i fsb do góry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 człowieku zrozum że na socket A nie ma semprona 3000+ !!!!!!!!!!! dzwignij napięcie i fsb do góry Ooo prosze a na tym nowszym pokzauje SEMPRON :) jadro Barton 3000+ ,Cache bez zmian :) no to chyba jednak jest ten 3000+ na socket A :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Wszystko się zgadza i jest OK jest to Sempron 3000+ 2000MHz a to dlatego że ma 512kb cache i jest na jądrze Barton wszystko masz OK. default 166x12 Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Wszystko się zgadza i jest OK jest to Sempron 3000+ 2000MHz a to dlatego że ma 512kb cache i jest na jądrze Barton wszystko masz OK. default 166x12 Pozdrawiam! a to sie da wogole krecic cos? Tzn dobry procek czy kiepawy? Bo jzu z tego calego zamieszania to nie wiem :P Moze jakies wskazowki co do podkrecenia bo tak lipnie troche niby 3000+ a tu 2Ghz :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Pewnie że się da podkręcić. ale po pierwsze umiesz sprawdzać stabilność procka bo ja nie to nawet się nie bież za kręcenie. Jaka masz teraz temp w stresie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jeszcze nie spotkałem semprona na bartonie ale wierze wam na słowo !! mój bład !! pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Pewnie że się da podkręcić. ale po pierwsze umiesz sprawdzać stabilność procka bo ja nie to nawet się nie bież za kręcenie. Jaka masz teraz temp w stresie? jak juz napisalem na poczatku jestem laikiem w tej sprawie wiec nie wiem, co wlaczam albo restartuje to ejst bodajze~37 ale dokaldnie co i ajk to nie mam pojecia.....pewnie jest do tego jaksi programik....:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) temp sprawdzisz programem abitEQ teraz masz procka na default`owych ustawieniach odpal program SP2004 on sprawdza stabilność procka niech leci około 1h i po tym czasie podaj jaką masz temp. Jeszcze nie spotkałem semprona na bartonie ale wierze wam na słowo !! mój bład !! pozdrowionka http://twojepc.pl/news8401.html Edytowane 17 Grudnia 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) temp sprawdzisz programem abitEQ teraz masz procka na default`owych ustawieniach odpal program SP2004 on sprawdza stabilność procka niech leci około 1h i po tym czasie podaj jaką masz temp. http://twojepc.pl/news8401.html Temperatura na tym AbitEQ oculuje najczesciej ~35 Musze dorwac ten SP2004 A w tym linku wypowiada sie jakis koles w komentach ze mu smiga na fsb 200 przy 1,7v czy jakos tak... A czy ten Sp to am chodzic podczas "dzialania" na kompie czy jak jest wszystko powylaczane tak pisze czystro retorycznie bo wydaje mis ei ze raczej trzeba dzialac troche :P Edytowane 18 Grudnia 2005 przez bartek_ztr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) No bo podniósł napięcie czego ty przypuszczam nie robiłeś sprawdz tą temp w stresie i przy okazji napisz jakie masz chłodzenie. Puszczasz go w tle i robisz co chcesz. Edytowane 18 Grudnia 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) a czy ten test w SP2004to musi isc jakis okreslony czas? Bo napisales godzine...czy ma isc minimum godzine czy poprostu tak jest najlepiej :> no dobra ten test zrobilem ale tam nie ma jakiejs sredniej temeperatury w okresie stresu albo ja zle zrozumialem.....wyskoczylo mi po godzinie 0 bledow 0 ostrzezen...i tyle..chyba ze aj mialem sprawdzac temp wtym AbitEQ jak ten program chodzil bo juz sam nie wiem.... Edytowane 18 Grudnia 2005 przez bartek_ztr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość metall2 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Czy jak robię drutmoda z tyłu płytki to mogę TYLKO lutować? Słyszałem że można ołówkiem przewodzącym prąd można to zrobić (?). Według mnie byłoby to o wiele wygodniejsze niż lutowanko - zrobiłbym tylko dwie, trzy linie i po sprawie ;). Czy można tak to zrobić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Czy jak robię drutmoda z tyłu płytki to mogę TYLKO lutować? Słyszałem że można ołówkiem przewodzącym prąd można to zrobić (?). Według mnie byłoby to o wiele wygodniejsze niż lutowanko - zrobiłbym tylko dwie, trzy linie i po sprawie ;). Czy można tak to zrobić?? Jeśli zrobisz to ołówkiem to Ci pogratuluje. Według mnie jest to niemożliwe :wink: a czy ten test w SP2004to musi isc jakis okreslony czas? Bo napisales godzine...czy ma isc minimum godzine czy poprostu tak jest najlepiej :> no dobra ten test zrobilem ale tam nie ma jakiejs sredniej temeperatury w okresie stresu albo ja zle zrozumialem.....wyskoczylo mi po godzinie 0 bledow 0 ostrzezen...i tyle..chyba ze aj mialem sprawdzac temp wtym AbitEQ jak ten program chodzil bo juz sam nie wiem.... Włączasz SP2004 wybierasz stress cpu i włączasz abitEQ i obserwujesz jaką największą temp. zaobserwowałeś. Edytowane 18 Grudnia 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_ztr Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 ten SP2004 to ladnie ciacha procka i ramy...po ponad godzinie chodzenia tego rpogramiku ogladania filmu, winamp gg pare programow chodzilo temp max bylo 43....na CPU no i co w zwiazku z tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
son999 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 witam Mam taki oto sprzęcik: sempron 2600+(rdzeń thoroughbred),płyta główna epox 8RDA3I, 2*256mb dual channel (ddr 400), zasilacz modecom 350W, G-Force 6600GT gigabite. Mój problem wiąże sie z tym że ni cholery nie moge dociągnąć fsb do 200 przy stabilnej pracy.W primie wysypuje sie po minucie.Właczam jakąkolwiek gierke i po chwilce mam napis"zrzucanie pamięci fizycznej" na niebieskim tle.napięcie dociągnąłem do 1,8v i to nie pomaga. Dodam że płytka jest na n-force 2 i wiem że to nie jest wina pamieci bo brałem od kolesia jego i sprawdzałem(kingstony ale niewiem jaki model, wiem że dawał za jedną kość 512mb rok temu około 600zł)więc to nie wina pamięci. Procka kupiłem 5 m-cy temu a mnożnik ma 11.Chłodze go tanim wentylatorkiem(4000rpm) Może ktoś mi poradzi co mam zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość metall2 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Jeśli zrobisz to ołówkiem to Ci pogratuluje. Według mnie jest to niemożliwe :wink: Włączasz SP2004 wybierasz stress cpu i włączasz abitEQ i obserwujesz jaką największą temp. zaobserwowałeś. aha, chyba rozumiem o co chodzi :wink: W takim razie nici z drutmoda - prędzej wymienię płytę na np. Epoxa 8RDA3+ chociaż narazie szykuje się przesiadka ze starego już FX-a na albo 66GT albo X7Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swi@ty Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 aha, chyba rozumiem o co chodzi :wink: W takim razie nici z drutmoda - prędzej wymienię płytę na np. Epoxa 8RDA3+ chociaż narazie szykuje się przesiadka ze starego już FX-a na albo 66GT albo X7Pro Lepiej na GeForce 6600 Gt nic radek x700 pro i najlepiej to bierz galaxy 6600 gt z pamieciami 1,6 ns:] normanie bajka:D sam mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
son999 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 witam Mam taki oto sprzęcik: sempron 2600+(rdzeń thoroughbred),płyta główna epox 8RDA3I, 2*256mb dual channel (ddr 400), zasilacz modecom 350W, G-Force 6600GT gigabite. Mój problem wiąże sie z tym że ni cholery nie moge dociągnąć fsb do 200 przy stabilnej pracy.W primie wysypuje sie po minucie.Właczam jakąkolwiek gierke i po chwilce mam napis"zrzucanie pamięci fizycznej" na niebieskim tle.napięcie dociągnąłem do 1,8v i to nie pomaga. Dodam że płytka jest na n-force 2 i wiem że to nie jest wina pamieci bo brałem od kolesia jego i sprawdzałem(kingstony ale niewiem jaki model, wiem że dawał za jedną kość 512mb rok temu około 600zł)więc to nie wina pamięci. Procka kupiłem 5 m-cy temu a mnożnik ma 11.Chłodze go tanim wentylatorkiem(4000rpm) Może ktoś mi poradzi co mam zrobić. 3D mark 03- 8200pts :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...