dem Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Kręcą się bardzo różnie. Na mojej byłej X800XT@PE pamięci 1,6 poszły tylko na 580MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 No ja tez swoje daje na 580 bo kilka razy mialem na ekranie po starcie mozaike juz :D nie ma sensu az tak wysilac pamieci - chyba ze zaloze radiatory. teoretycznei 1,6 ns moga osiaqgnac chyba625 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Moje na x850xt pe idą z 590 na 605 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Mam pytanie do posiadaczy kart X800XT Sapphire, otóż jakiego koloru macie PCB? Większość ma czerwoną, natomiast moja ma błękitną. Zazwyczaj tylko firma Hercules miała błękitne PCB. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Moje na x850xt pe idą z 590 na 605 :lol2: 1687305[/snapback] To fatalnie. Na mojej 615MHz dla ramu to max, ale max stabilny. Nie robię testów z szachownicą na ekranie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 No ale ty masz watercooler a np. ja mam standardowe chlodzenie :) Ktos patrzyl czy i jaki przyrost daje zalozenie radiatorow ? Tyle ze wtedy tez musze zmienic cooler na jakiegos pentagrama czy cos :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Mam pytanie do posiadaczy kart X800XT Sapphire, otóż jakiego koloru macie PCB? Większość ma czerwoną, natomiast moja ma błękitną. Zazwyczaj tylko firma Hercules miała błękitne PCB. :? 1687312[/snapback] Hehe - jak ci bardzo zalezy na czerwonym PCB, to mozemy sie zamienic an mojego HISa X800Pro - czerwony, krwisto czerwony... PS niebieskie to widzialem hercules'y, gigabyte'y, asusy i kilka innych B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 To fatalnie. Na mojej 615MHz dla ramu to max, ale max stabilny. Nie robię testów z szachownicą na ekranie ;) 1687425[/snapback] No ale moja to na 600 Mhz gpu i godzinę polata :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Hehe - jak ci bardzo zalezy na czerwonym PCB, to mozemy sie zamienic an mojego HISa X800Pro - czerwony, krwisto czerwony... PS niebieskie to widzialem hercules'y, gigabyte'y, asusy i kilka innych B) 1687540[/snapback] Dzięki zostanę przy swojej :lol: :wink: No ale moja to na 600 Mhz gpu i godzinę polata :lol: 1687548[/snapback] A co po godzinie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Dzięki zostanę przy swojej :lol: :wink: A co po godzinie? :D 1687553[/snapback] :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Więc :lol: jednym słowem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 heheh Ja tam musze miec sprzet full stabilny.. Nieraz jak gram to np 4-6 h bez przerwy , lub np jakies wyscigi ligowe po necie a wtedy zwis kompa = nieukonczenie wyscigu, co troche wqueza po np 80% dystansu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Szczególnie w nascarach (dla mnie nudnych jak flaki... ;) więc gdybym już się skusił i przejechał te np 80%, a później zwiecha to zostaje strzał w łeb :D). O/T end Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 panowie temat o nascarze to nie tutaj :) ja chce dodac ze moj x800xl hisa z jego oryginalnym chlodzeniem iceqII chodzi stabilnie na core 440 i mem 560, co sadzicie ? dobre wyniki ? na moim p42.4@3.06 i giga ramu daje mi w 3dmarku03 11 000pktow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 To nie temat o X800XL. Chcesz się pochwalić to napisz to tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 nie tu ? to co za xxx nazwal tak temat - x800/x800 XT wydawalo mi sie ze to temat dla kart z tego przedziału, ale jednak to szyfrem zapisane jest... dobra zmykam do swojego tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Mam pytanko do posiadaczy X800XT, jak się sprawuje zalman VF700 Cu na waszych kartach, jaką macie temp? Zastanawiam się nad jego kupnem. Jest coś jeszcze lepszego od tego zalmanka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Corso gdzie dostales ta karte? Sam przymierzam sie do jej kupna (waham sie tez pomiedzy GF6800gt http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...=0#entry1715460) i tez zauwazylem ze ciezka z dostaniem jej... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Dolaczylem do szczesliwych posiadaczy karty - kupilem Sapphire'a X800XT PE (thanx mak777 B) ). Domyslnie taktowana 526/1120 Powiem tylko, ze karta wymiata - na razie co prawda nie krece, bo musze radiatorki przygotowac na pamieci i WC nieco przerobic, ale podam tylko wyniki z markow przy procku jak w podpisie i nie kreconej grafie: 2001 :arrow: 26494 ..... 2003 :arrow: 13521 ..... 2005 :arrow: 6273 Bedzie wiecej jak "zwoduje" karte - wczesniejszemu wlascicielowi krecila sie 555/1200 wiec nie mam wiecej pytan :rolleyes: Edytowane 23 Października 2005 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Niezłe wyniki Dimek. Szkoda że ostatnio uczelnia zjadła mi sporo czasu i dla kompa już go brak. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam... Ja również stałem się szczęśliwym posiadaczem X800XT AGP [sapphire]. Czerwone PCB. Ssmsungi 1,6ns. Pozdro for ALL... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Okazuje się że mój X800XT ma pamięci 1,6ns, co mnie niezmiernie cieszy. Kupi się zalmanka FS-V7 Fatal1ty, miedziane Revolteki i zaczne szaleć. :D Jaka jest granica podkręcalności pamięci 1,6ns ? 1686128[/snapback] 1000 / 1,6 = 625 MHz - ktoś, gdzieś tak liczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Wiecie może czy napięcie na rdzeniu X800XT jest takie samo jak na X850XTPE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 co to jest za grfafa http://www.geo-com.pl/p.php?it=9021 x800 czy x800xt??bo za ta cenę to chyba x800, ale na necie czytałem ze to x800xt??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 ja miałem na zwykłym x800 pamiątki 2,0ns i się kręciło do 580mhz (radiatorki na nich) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Corso, IMHO na xt będzie odrobinę niższe, ale głowy za to nie dam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Hej! Od jakiegoś miesiąca mój znajomy jest szczęśliwym posiadaczem szafirka X800GT 256MB/256b. I mam problem. Podczas giercowania na około 10 sek. robi się stopklatka poczym wyskakuje niebieski ekran bez żadnego komunikatu. Proc i memki są sprawne co potwierdziły 4h Prime95 i SuperPi. Natomiast na 3DMarku 2005 wywala się na drugim teście z łódką.. zawsze na tym samym teście, pozostałe wcześniejsze przechodzi. GPU nie kręcone, memki również, wszystko chłodzone Pentagramem XC-80Cu, temperatury jak najbardziej w normie (GPU max 50*C w stresie). Soft to XPek SP2 i najnowsze Catalisty. I co wy na to? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Niech stestuje grafe w innym kompie, zainstaluje nowe stery... Wywala sie w aplikacjach 3d tylko ? w grach? wyglada to na uszkodzona grafe po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Ile dajecie V na VDD ? - pamięci u mnie normalnie jest 2,08V, na rdzeniu pociągnąłem z 1,41V na 1,61V co dało mi stabilne 605Mhz na rdzeniu. mam radka x850xt, wiele od x800xt się nie różni więc dlatego w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Modem ołówkowym, czy innym sposobem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...