Gość Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 jakis czas temu dostalem maila z jakiegos tam forum zebym kliknol w link bo inaczej w ciagu tygodnia moje konto zostanie usuniete bo ostatnio zalogowalem sie 0,5roku temu :] moze takie cos na tweaku zrobic jakis skrypt co napisze podobnego maila do wszystkich a ci co nie klikna straca konta. zniknela by wiekszosc uzytkownikow co napisali kilka postow i baza by sie troche zmniejszyla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Gorzej jak ktoś wyjedzie albo wezmą go do woja :lol: Wraca a tu zonk, konta ni ma. Ciężko by było to zrealizować zeby to sens miało jakis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 był juz poruszany temat o usuwaniu kont mało aktywnych userow ......... nieprzeszło , i w sumie dobrze np ktos gdzies wyjedzie albo mu odetna neta i zanim sobie zarobi na stałke wraca a tu nima konta .. mi to nie przeszkadza ze na 22k userwo te 2k sie udziela ( a nawet mniej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 To moze w przypadku odciecia od neta itp, aby zachowac konto trzeba by bylo wyslac maila w ciagu powiedzmy 1 - 2 miesiecy z prosba o pozostawienie konta... Przeciez wiekszosc takich wypadkow losowych jak wakacje, wojo, odciecie neta nie dzieje sie z dnia na dzien.. przynajmniej 1 dzien wczesniej juz o tym wiemy wiec wystarczy chyba, aby wyslac maila.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 ale tam dostalem to po pol roku takiej nieaktywnosci a na wakacje na pol roku sie raczej nie wyjezdza ;) najwyzej wlasnie jak ktos do wojska sie wybiera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 zawsze mozna by zrobic czas na rok :) i zobaczyc co sie stanie za te 12 miesiecy :) 150 by nas zostalo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Ale wy macie problemy :) . Poszli na spacer, rower, dupki itd . Pozatym nie wydaje mi sie, zeby baza userow sprawia najwiekszy klopot adminom . Ale pomyslec o tym mozna . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 z tego co wiem to usezy sa przechowywani w mysql czyli tam gdzie posty itd a jak wiadomo tweak ma kosmicznie wielkiego sql'a :] a logicznie patrzac mniejsza baza to krotszy czas wyszukiwania ruzny glupot ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Nie wiem coście się uwzięli na tę bazę userów. Po pierwsze było. Po drugie baza userów Nie stanowi nawet 1% bazy i waży ~5MB więc usunięcie czy zmniejszanie jej mija się z celem. Po trzecie userzy wracają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Jako ze akurat jestem przy jakims komputerze. nawet nie 5 MB tylko 10 razy mniej co przy wielkosci calej bazy (1,3 GB) jest wartoscia smieszna i nieznaczaca Ale nie o to chodzi. Nie bedzie usuwania z bardzo prostego powodu - po usunieciu uzytkownika nie ma mozliwosci wyszukiwania per user starych postow to raz Dwa - nic nie da to pod wzgledem szybkosci a zapewne urodzi kolejne problemy do rozwiazywania (bo ten wstretny administrator usunal mi moje konto a maila nie dostalem bo korzystam z posysajacej interii ktora sie dostala na wszystkie RBLe swiata ;) Trzy - lubie patrzyc na duze cyferki. Wole wprawdzie jak symbolizuja stan konta w PLNach albo innej milej walucie ale z racji odwiecznego symbolu - przed tym ze zadowole sie iloscia uzytkownikow forum ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Jeszcze jedną kwestią jest to, że nie da się później śledzić użytkownika (śledzenie ip, etc.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...