Skocz do zawartości
Gość

wyrefikacja userow

Rekomendowane odpowiedzi

jakis czas temu dostalem maila z jakiegos tam forum zebym kliknol w link bo inaczej w ciagu tygodnia moje konto zostanie usuniete bo ostatnio zalogowalem sie 0,5roku temu :] moze takie cos na tweaku zrobic jakis skrypt co napisze podobnego maila do wszystkich a ci co nie klikna straca konta. zniknela by wiekszosc uzytkownikow co napisali kilka postow i baza by sie troche zmniejszyla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

był juz poruszany temat o usuwaniu kont mało aktywnych userow ......... nieprzeszło , i w sumie dobrze np ktos gdzies wyjedzie albo mu odetna neta i zanim sobie zarobi na stałke wraca a tu nima konta .. mi to nie przeszkadza ze na 22k userwo te 2k sie udziela ( a nawet mniej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze w przypadku odciecia od neta itp, aby zachowac konto trzeba by bylo wyslac maila w ciagu powiedzmy 1 - 2 miesiecy z prosba o pozostawienie konta...

Przeciez wiekszosc takich wypadkow losowych jak wakacje, wojo, odciecie neta nie dzieje sie z dnia na dzien.. przynajmniej 1 dzien wczesniej juz o tym wiemy wiec wystarczy chyba, aby wyslac maila..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to usezy sa przechowywani w mysql czyli tam gdzie posty itd a jak wiadomo tweak ma kosmicznie wielkiego sql'a :] a logicznie patrzac mniejsza baza to krotszy czas wyszukiwania ruzny glupot ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze akurat jestem przy jakims komputerze.

nawet nie 5 MB tylko 10 razy mniej co przy wielkosci calej bazy (1,3 GB) jest wartoscia smieszna i nieznaczaca

Ale nie o to chodzi. Nie bedzie usuwania z bardzo prostego powodu - po usunieciu uzytkownika nie ma mozliwosci wyszukiwania per user starych postow to raz

Dwa - nic nie da to pod wzgledem szybkosci a zapewne urodzi kolejne problemy do rozwiazywania (bo ten wstretny administrator usunal mi moje konto a maila nie dostalem bo korzystam z posysajacej interii ktora sie dostala na wszystkie RBLe swiata ;)

Trzy - lubie patrzyc na duze cyferki. Wole wprawdzie jak symbolizuja stan konta w PLNach albo innej milej walucie ale z racji odwiecznego symbolu - przed tym ze zadowole sie iloscia uzytkownikow forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...