RS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 witam, jak dotad nie mialem problemow ze swoim systemem. Jes to Win2k sp4. Czzesto przy restarcie/wlaczaniu systemu, pokazuje sie taki komunikat. Windows could not start because the following file is missing or corrupt: windowssystem32configsystem windowssystem32configsystem.alt na dole notka, zeby naprawic ten blad z plyty instalacyjnej. Na szczescie mam backupy systemu wiec sobie przywracam w 5 minut...... ale tak nie moze byc.... macie jakies pomysly ? aha, wirusa nie mam zadnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 hmm.. co zmieniles zanim to sie zaczelo pojawiac? zainstalowales jakis program? moze od czasu SP4 sie tak dzieje? system dziala i wylacza sie normalnie? zadnych zwisow/resetow? a inne pliki sie nie uszkadzaja? jesli tak, to moze byc pamiec.. nastepnym razem jak sie tak stanie, to zanim przywrocisz oryginaly, wjedz do tego folderu i sprawdz czy sa tam te pliki i jaki maja rozmiar (wejdz przez konsole odzyskiwania - jest przy instalacji win2k) mozesz tez checkdiska zapuscic a jesli masz na FAT32, to zaladuj z plyty 98 tryb polecen i przejedz dysk scandiskiem z badaniem powierzchni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 hmm.. co zmieniles zanim to sie zaczelo pojawiac? zainstalowales jakis program? moze od czasu SP4 sie tak dzieje? system dziala i wylacza sie normalnie? zadnych zwisow/resetow? a inne pliki sie nie uszkadzaja? jesli tak, to moze byc pamiec.. nastepnym razem jak sie tak stanie, to zanim przywrocisz oryginaly, wjedz do tego folderu i sprawdz czy sa tam te pliki i jaki maja rozmiar (wejdz przez konsole odzyskiwania - jest przy instalacji win2k) mozesz tez checkdiska zapuscic a jesli masz na FAT32, to zaladuj z plyty 98 tryb polecen i przejedz dysk scandiskiem z badaniem powierzchni... pierwsze co zrobilem po przywroceniu systemu to checkdisk, dokladny, i nic nie wykazal, nie przypominams obie dokladnie od jakiego moemntu zaczelo tak sie robic, utrudniaja mi to dlugie uptime'y mojego stystemu... ale staram si enieinstalowac zadnych niepotrzebnych programow Przeinstalowalem sterowniki do IDE, i zmniejszylem fsb, zeby pamieci odciazyc, zobacze co teraz bedzie i dam znac. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Jezeli masz cały czas wszystko podkecone to troche odkręć. Większośc przypadkow uszkodzenia rejestru jest spowodowane przez zbyt duze OC procesora lub ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...