Skocz do zawartości
RS

Fochy mojego windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jak dotad nie mialem problemow ze swoim systemem. Jes to Win2k sp4. Czzesto przy restarcie/wlaczaniu systemu, pokazuje sie taki komunikat.

Windows could not start because the following file is missing or corrupt:

windowssystem32configsystem

windowssystem32configsystem.alt

na dole notka, zeby naprawic ten blad z plyty instalacyjnej.

Na szczescie mam backupy systemu wiec sobie przywracam w 5 minut...... ale tak nie moze byc.... macie jakies pomysly ?

aha, wirusa nie mam zadnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm..

co zmieniles zanim to sie zaczelo pojawiac? zainstalowales jakis program? moze od czasu SP4 sie tak dzieje?

system dziala i wylacza sie normalnie? zadnych zwisow/resetow?

a inne pliki sie nie uszkadzaja? jesli tak, to moze byc pamiec..

nastepnym razem jak sie tak stanie, to zanim przywrocisz oryginaly, wjedz do tego folderu i sprawdz czy sa tam te pliki i jaki maja rozmiar (wejdz przez konsole odzyskiwania - jest przy instalacji win2k)

mozesz tez checkdiska zapuscic

a jesli masz na FAT32, to zaladuj z plyty 98 tryb polecen i przejedz dysk scandiskiem z badaniem powierzchni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm..

co zmieniles zanim to sie zaczelo pojawiac? zainstalowales jakis program? moze od czasu SP4 sie tak dzieje?

system dziala i wylacza sie normalnie? zadnych zwisow/resetow?

a inne pliki sie nie uszkadzaja? jesli tak, to moze byc pamiec..

nastepnym razem jak sie tak stanie, to zanim przywrocisz oryginaly, wjedz do tego folderu i sprawdz czy sa tam te pliki i jaki maja rozmiar (wejdz przez konsole odzyskiwania - jest przy instalacji win2k)

mozesz tez checkdiska zapuscic

a jesli masz na FAT32, to zaladuj z plyty 98 tryb polecen i przejedz dysk scandiskiem z badaniem powierzchni...

pierwsze co zrobilem po przywroceniu systemu to checkdisk, dokladny, i nic nie wykazal, nie przypominams obie dokladnie od jakiego moemntu zaczelo tak sie robic, utrudniaja mi to dlugie uptime'y mojego stystemu...

ale staram si enieinstalowac zadnych niepotrzebnych programow

Przeinstalowalem sterowniki do IDE, i zmniejszylem fsb, zeby pamieci odciazyc, zobacze co teraz bedzie i dam znac.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi