Skocz do zawartości
bruce

pomoozcie PLIS, ja sie poddaje!!!!!! WAZNE!! :/

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrazenie Kaeras ze ty nie starales sie nic przekazac bo jakos nie miales zadnych argumentow :wink: ,benek dal ciekawy sposob na to fizyczne uszkodzenie ,calkowicie jednak odmnienne od waszych wczesniejszych "spekulacji" to jest rzeczywiscie mozliwe, aczkolwiek powinno byc zauwazalne dla srednio zaawansowanego usera ze dysk nonstop czyta badz tesh zapisuje.No i nie jest to takie chop-siup ;]

btw. Ile tych bootsectorow to u ciebie spieprzylo ? :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Mam wrazenie Kaeras ze ty nie starales sie nic przekazac bo jakos nie miales zadnych argumentow  :wink: ,benek dal ciekawy sposob na to fizyczne uszkodzenie ,calkowicie jednak odmnienne od waszych wczesniejszych "spekulacji" to jest rzeczywiscie mozliwe, aczkolwiek powinno byc zauwazalne dla srednio zaawansowanego usera ze dysk nonstop czyta badz tesh zapisuje.No i nie jest to takie chop-siup ;] 

btw. Ile tych bootsectorow to u ciebie spieprzylo ?  :lol: :wink:

A po cholere mi jakies argumenty skoro sam to przezylem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Tobie ? Na nic. Innym ? Na wszystko.  :P 

Ogolnie tak sie utarlo ze jak sie ma jakies zdanie to trzeba je umiec podeprzec argumentami inaczej czlowiek jest uznawany ze nie wiarygodnego.Bo niby dlaczego ktos mialby ci nieskonczenczenie ufnie wierzyc? Bo tak ?  :lol:

...bo w tym przypadku nie mialem zadnego interesu aby kogos ladowac w konia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly pociskamy nie wnoszace nic do rozwiazania problemu kolegi.

Ja powiedzialem, ze CIH moze rozwalic HDD bo bruca siostra ma problem z tym zwiazany. IGI zaczal sie czepiac, ze bzdety gadam. Mowie, ze mialem tak i wiem, ze jest to prawda. To Ty sie jeszcze na dokladke doczepiles. Zreszta mowiles, ze odszczekasz wiec czekamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Oczywiscie ,ale nie posiadajac zadnego argumentu mozesh poprostu gadac bzdury i nikt nie bedzie wiedzial czy mash wshystko po kolei poukladane  :wink:

Bzdury, bzdury, bzdury. Ludzie jak nie macie pojęcia o sprzęcie to możę idźcie do jakiejś szkoły albo na kurs, z nie się tu mądrzycie i co gorsza wprowadzacie innych w błąd. Żaden wirus nie niszczy fizycznie dysku. To odczytywanie jednego sektora to kolejna bzdura. Po pierwsze głowica nie dotyka powierzchni nośnika, więc ile razy i jak długo by sobie nad niem nie wisiała i tak się nic nie stanie bo nie ma ku temu powodów. Jedyny sposób to wymuszenie zatrzymania się dysku z głowicą nad obszarem z danymi, tak aby głowica uderzyła o tależ. Nie jest to jednak łatwe, gdzyż dyski już od lat mają mechanizm autoparkowania aby do takich sytuacji nie dopuszczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeras ,ja nie mam czego "odszczekiwac"

"Makonar ,bardzo uprzejmie bym cie prosil o podanie zrodla informacji z ktorego to wiesh ze CIH zmienia taktowania oraz napiecia,a zaraz wszystko odszczekam.Bo widzicie CHI musialby miec tablice wshystkich znanych biosow (bo kazdy jest inny ,kto niewierzy niech sflasciach!e sobie z innej platformy biosa ,a do tego jest problem z mobo ktore odpowiednich ustawien w biosie NIEPOSIADAJA, tylko na sztywno jest to ustawione w elektronice." <- to moj post ,nikt mi nie dal powodow do szczekania ,to co bylo tam wypisywane o tym ze CIH zmienia voltarze i taktowania na plycie to sa bzdury i nikt nie dal zadnego argumentu czy tesh dowodu ze sie myle w tym stwierdzeniu.To raczej ja powinienem czekac az sie rozlegnie szczekanie :P Kaeras.Co do fizycznego zajechania dysku stalym odczytem to mimo tego ze glowica nie ma fizycznego styku z talerzem ,przy ciaglym czytaniu i zapisywaniu tego samego sektora by sie poprostu zuzyl, ale fakt wykorzystywania tego przez wira rzeczywiscie raczej tez w bajki mozna wlozyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak nazwiesz bad sectory ?

Ależ Ty uparty jesteś. A masz 100% pewnosci, że nie było ich wcześniej, że to na PEWNO wina wirusa, a nie uszkodzenia, którego przyczyną są inne czynniki? Podaj jakikolwiek logiczny i sposób w jaki ten wirus mógłby to zrobić i dlaczego autorzy stron poświęconych wirusom (mks np.) nic o takich możliwościach tego, ani żadnego innego wirusa nie wspominają? Zmowa milczenia? Robisz z siebie idiotę nie po raz pierwszy. Zamiast poczytać sobie na ten temat upierasz się przy swoim jakby od tego zależało życie Twojej siostry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury, bzdury, bzdury. Ludzie jak nie macie pojęcia o sprzęcie to możę idźcie do jakiejś szkoły albo na kurs, z nie się tu mądrzycie i co gorsza wprowadzacie innych w błąd. Żaden wirus nie niszczy fizycznie dysku. To odczytywanie jednego sektora to kolejna bzdura. Po pierwsze głowica nie dotyka powierzchni nośnika, więc ile razy i jak długo by sobie nad niem nie wisiała i tak się nic nie stanie bo nie ma ku temu powodów...

po 1 nie badz tak hop do przodu

po 2 co z tego ze glowica nie dotyka fizycznie powloki magnetycznej - wystarczy ze bedzie non stop oczytywala/zapisywala w 1 sektorze kilka tysiecy razy pod rzad wtedy na skutek wzrostu temp w tym miejscu rozpiernicza sie powloka magnetyczna - powiedz mi dlaczego dyski maja ograniczona ilosc godzin MTBF - bo ta powierzchnia magnetyczna nie jest wieczna i tez "sie zuzywa" - a dzialanie tego programu mialo sztucznie skrocic zywotnosc powloki w tym miejscu i doporwadzic do zniszczenia danego sektora :!:

po 3 jak juz mowilem to tylko o tym czytalem z nie spotkalem sie z tym osobiscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdury, bzdury, bzdury. Ludzie jak nie macie pojęcia o sprzęcie to możę idźcie do jakiejś szkoły albo na kurs, z nie się tu mądrzycie i co gorsza wprowadzacie innych w błąd. Żaden wirus nie niszczy fizycznie dysku. To odczytywanie jednego sektora to kolejna bzdura. Po pierwsze głowica nie dotyka powierzchni nośnika, więc ile razy i jak długo by sobie nad niem nie wisiała i tak się nic nie stanie bo nie ma ku temu powodów...

po 1 nie badz tak hop do przodu

po 2 co z tego ze glowica nie dotyka fizycznie powloki magnetycznej - wystarczy ze bedzie non stop oczytywala/zapisywala w 1 sektorze kilka tysiecy razy pod rzad wtedy na skutek wzrostu temp w tym miejscu rozpiernicza sie powloka magnetyczna - powiedz mi dlaczego dyski maja ograniczona ilosc godzin MTBF - bo ta powierzchnia magnetyczna nie jest wieczna i tez "sie zuzywa" - a dzialanie tego programu mialo sztucznie skrocic zywotnosc powloki w tym miejscu i doporwadzic do zniszczenia danego sektora :!:

po 3 jak juz mowilem to tylko o tym czytalem z nie spotkalem sie z tym osobiscie

:lol: no to może jeszcze wyjaśnij dlaczego niby ma w tym miejscu wzrosnąć temperatura? Czy Ty zdajesz sobie sprawę jak małe prądy tam płyną i jak mikroskopijna jest powierzchnia zajmowana przez jeden sektor?

Dyski mają określony MTBF tak jak wszystkie urządzenia. W dyskach jest wiele elementów, które mogą sie zepsuć. (z mechanicznych choy silnik kręcący dyskami i silnik krokowy poruszający głowicą). Powierzchnia magnetyczna z czasem owszem traci swoje właściwości, ale to nie ma nic wspólnego z zapisem/odczytem. Owszem jest szansa, że jakiś pyłek wpadnie między głowicę, a nośnik i narobi szkód, ale to się może równie dobrze zdażyć podczas normalnej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cih to miły i bardzo symatyczny zawodnik / i o ile nie dobierze się do biosu to spokojowo daje się częściowo odwrócić sqtki jego zabawy :) tylko ze to długo trwa/ rozpirza dysk to fakt ale nie fizycznie, na amen natomiast potrafi / ale niezyt czesto / dobrać się do biosu / na shutlle ak31 rev3.1 natomiast dostałem magistrem w biosik :) / przy drugim uruchomieniu nowej płyty / odblokowałem bios bo miałem go właśnie flashować nowszym :) i to by było tyle płyty w tym wcieleniu /

CIH nie uszkadza fizycznie żadnych komponentów kompa / przynajmniej ta odmiany które spodałem (parę ich nawet mam w archiwach :) jest tylko upierdliwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ludzie !!!!!Hakier wchodzi.

Tak więc miałem tego virusa 3 razy (z neta) I za 1 razem padł BIOS sie ot tak zflashował

2-gi Siedział w MBR i Fdiskiem <span style="color:red;">[ciach!]</span>o potraktowałem a 3 to już sie wkórfiłem i z napadu szłu roztrzaskałem hdd( leżałna biórku) i wystartowałem z drugiego komp działa do dzisiaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: no to może jeszcze wyjaśnij dlaczego niby ma w tym miejscu wzrosnąć temperatura? Czy Ty zdajesz sobie sprawę jak małe prądy tam płyną i jak mikroskopijna jest powierzchnia zajmowana przez jeden sektor? ...

no widzisz jak pieknie sam sobie odpowiedziales :D poniewaz oddzialwyanie glowicy (wg Twoich slow - tych malych pradow) koncentruje sie na mikroskopijnej powierzchni nosnika magnetycznego a nie jak w normalnych warunkach na wiekszej powierzchni ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ubaw :!: Właśnie odkryłem największy sukces wirusów typu "CIH" - dyskusję na Forum Tweak-a na temat jego "możliwości".

Sorki, ale jeśli ktoś, a szczegónie stary "wyga" w temacie komputerowym dopuszcza do zarażenia swojego systemu jakimkolwiek wirusem, a szczególnie takim oczywistym śmieciem jak CIH to dopiero jest lamerstwo :!: (słowo tu dość nadużywane).

Co do niszczących działań tego vira, to na pewno potrafi sflashować biosa, i to w niektórych przypadkach nieodwracalnie (pomaga tylko wymiana kości biosu), oraz skasować z HDD spis partycji (MBR).

Resztę jego "działań" można włożyć spokojnie między bajki.[/i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ubaw :!: ...

ubaw ale na pewno nie dla osoby ktora zaznala dobrodziejstw CIH'a :!:

BTW jezeli nawiazywales do mojej "opowiesci" to powiem ze nie pislaem o CIH'u tylko o programie o ktorym przeczytalem ze 3 lata temu :!:

Co jest taką samą bzdurą. Wiesz może gdzie płyną te prądy, o których pisałem? W głowicy! To ona może się co najwyżej rozgrzać (jak już), a nie powierzchnia nosnika. Boże, że ludzie wierzą w takie bzdury. Może zróbmy jeszcze listę tych, którzy wierzą, że Nokia 3210 ma radar i że wycofano ją z Niemiec ( i USA!!!) ze względu na wyższe promieniowanie. :lol: Będę wiedział czyje posty omijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ubaw :!: ...

ubaw ale na pewno nie dla osoby ktora zaznala dobrodziejstw CIH'a :!:

BTW jezeli nawiazywales do mojej "opowiesci" to powiem ze nie pislaem o CIH'u tylko o programie o ktorym przeczytalem ze 3 lata temu :!:

Co jest taką samą bzdurą. Wiesz może gdzie płyną te prądy, o których pisałem? W głowicy! To ona może się co najwyżej rozgrzać (jak już), a nie powierzchnia nosnika. Boże, że ludzie wierzą w takie bzdury. Może zróbmy jeszcze listę tych, którzy wierzą, że Nokia 3210 ma radar i że wycofano ją z Niemiec ( i USA!!!) ze względu na wyższe promieniowanie. :lol: Będę wiedział czyje posty omijać.

Zeby sprostowac : N 3210 nie ma radaru , ona ma antyradar :)

To ty jeszcze go nie uruchomiles ????? 8O

Na gieldach goscie to robia za jedyne 30 - 50 zeta :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Co jest taką samą bzdurą. Wiesz może gdzie płyną te prądy, o których pisałem? W głowicy! To ona może się co najwyżej rozgrzać (jak już), a nie powierzchnia nosnika...

jak odpowiadasz to sie najpierw zastanow bo sam dostarczasz mi argumentow - wczesniej pisales ze glowica nie dotyka do nosnika (ale jest bardzo blisko ze prawie dotyka) teraz piszesz ze glowica moze sie rozgrzac - wiec laczac 1 fakt z 2 faktem mamy efekt taki ze cieplo z glowicy w jakis tam sposob odzialywuje na powierzchnie nosnika :!:

wiec przy kolejnej odpowiedzi radze uwazac na to co piszesz :lol: bo znowu polacze ze soba kilka faktow i wyjdze ze moge miec racje :o (mimo ze nie twierdze ze mam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Co jest taką samą bzdurą. Wiesz może gdzie płyną te prądy, o których pisałem? W głowicy! To ona może się co najwyżej rozgrzać (jak już), a nie powierzchnia nosnika...

jak odpowiadasz to sie najpierw zastanow bo sam dostarczasz mi argumentow - wczesniej pisales ze glowica nie dotyka do nosnika (ale jest bardzo blisko ze prawie dotyka) teraz piszesz ze glowica moze sie rozgrzac - wiec laczac 1 fakt z 2 faktem mamy efekt taki ze cieplo z glowicy w jakis tam sposob odzialywuje na powierzchnie nosnika :!:

wiec przy kolejnej odpowiedzi radze uwazac na to co piszesz :lol: bo znowu polacze ze soba kilka faktow i wyjdze ze moge miec racje :o (mimo ze nie twierdze ze mam)

Echh. co tu z tobą dyskutować. Poczytaj sobie jak działa HDD i sam dojdziesz do tego, że to jest w praktyce niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly pociskamy nie wnoszace nic do rozwiazania problemu kolegi.

Ja powiedzialem, ze CIH moze rozwalic HDD bo bruca siostra ma problem z tym zwiazany. IGI zaczal sie czepiac, ze bzdety gadam. Mowie, ze mialem tak i wiem, ze jest to prawda. To Ty sie jeszcze na dokladke doczepiles. Zreszta mowiles, ze odszczekasz wiec czekamy.

wiesz ale taka jest prawda że od innych wymagasz dowodów a sam chcesz żeby ci wierzyć na słowo a to nie ma tak łatwo. a ja myśle że nie masz racji bo nie potrafisz udowodnić tego co piszesz a mi się wydaje że to zbieg okoliczności to co opisałeś a nie działanie wirusa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, przeciez nikt zdrowy nie robi chyba codziennie czy nawet troche rzadziej szczegolowego scandiska, zeby wykryc bady, jak jest ich malo i sa w obszarze nieuzywanym to same sie nie ujawnia, a po wirusku kazdy pewnie sprawdzi dysk, odkryje bady i zrzuci wine na virka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Echh. co tu z tobą dyskutować. Poczytaj sobie jak działa HDD i sam dojdziesz do tego, że to jest w praktyce niemożliwe.

tak wykpic to sie kazdy potrafi ja np moge napisac takie zdanie "poczytaj sobie jak dziala HDD i sam do tego dojdziesz ze to w praktyce jest mozliwe" i co to da - NIC :!:

moze napisz cos na ten temat bo specjalnie nie mam czasu zeby wyszukiwac takich informacji (przyda sie nie tylko mi ale i innym) - bo wg mnie skoro HDD dziala na zasadzie elektromagnesu (w uproszczeniu) to glowica powoduje "ruch" (moze zmiane ladunku) czasteczek naladowanych na powierzchni nosnika, a ze to jest nosnik a nie przewodnik to ladunki tam sie gromadza, a skoro sie gromadza to nie moga tego robic w nieskonczonosc bez uszczerbku dla nosnika :!:

tak to sobie tlumaczylem poslugujac sie wiedza (juz szczatkowa) ze szkoly sredniej :!: - jezeli jest inaczej to napisz jak jest albo daj wskazowki gdzie szukac (jak pisalem przysluzysz sie tez innym) :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...