deadfrog Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witam. Chyba zepsulem mojego liska :sad: Niechcacy wszedlem na jakas strone xxx i prawdopodobnie (nie jestem pewien) od tego momentu mam bialy pasek pod paskami narzedzi :blink: Troche ogranicza widocznosc i w ogole denerwuje... Skanowalem kompa ad-awarem i nic. Wie ktos jak sie tego shitu pozbyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witam. Chyba zepsulem mojego liska :sad: Niechcacy wszedlem na jakas strone xxx i prawdopodobnie (nie jestem pewien) od tego momentu mam bialy pasek pod paskami narzedzi :blink: Troche ogranicza widocznosc i w ogole denerwuje... Skanowalem kompa ad-awarem i nic. Wie ktos jak sie tego shitu pozbyc? Spróbuj ewido anty-spywer powino pomoc. :) Ekhm... nie chcący my juz tam wiemy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 deadfrog - zrób screena, sprawdź rozszerzenia, może coś niechcąco zainstalowałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Screen: http://img237.imageshack.us/img237/7264/firefoxmh6.jpg Ale nie bardzo kumam o co chodzi z tym rozszerzeniami... W sumi nie wiem czy oplaca sie z tym bawic jak duzo pracy by z tym bylo bo i tak powoli zblizam sie do reinstalki windowsa :? Ewido znalazl... 119 :blink: czegos co adaware nie znalazl :-| ale tego paska nie wywalil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Nie widziałem jeszcze czegoś takiego. :) Może coś się w skórce posypało. Zmień skórkę. Można by też sprawdzić pliki w chrome, ale chyba łatwiej ci będzie zrobić kopię zakładek i skasować stary profil (tym bardziej że wszystko masz raczej ustawione standartowo i bez rozszerzeń). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Hehe przez cale zycie odkrywa sie nowe rzeczy :lol: Co do tematu, to zrobilem kopie zakladek ale nic nie moge w ff znalezc o profilach. Jak to zrobic? Aha, zmiana skorki nie pomogla sprawdzalem na 2 innych swierzo sciagnietych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Profile - pierwszy post w topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Wchodzę sobie do jakiegoś tematu na forum co ma dużo obrazków, czekam aż wszystkie się załadują i zamkan FF, za kilka dni znowu tam zaglądam i obrazki ładują się od początku jeszcze raz, czy to jest normalne? Chyba wystarczy jak raz się załadują, a potem będą czytane z dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 @xanagaz - tez mnie to irytuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 A inne przeglądarki rozwiązują ten problem? Chociaż może jest wtyczka do zarządzania obrazkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zmień ustawienia cache (nie czyść go, itd.). Mój FF czyści cache po każdym zamknięciu przeglądarki, ale na szybko znalazłem np. takie rozszerzenie imglikeopera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Rozszerzenie załatwia sprawę chyba tylko połowicznie, albo pobiera grafiki tylko z cache, albo ze strony. Fajnieby było jakby pobierał nowe a te z cachu nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Potestuj tą funkcję: Features: * ... * forced expiration time (5 minutes - 3 months); Nie używam tego rozszerzenia, ale z opisu wynika, że możesz ustawić czas w którym obrazek z cache będzie "aktualny" (od 5 minut do 3 miesięcy). Powinno rozwiązać problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Tą opocję zauważyłem i pierwsze co zrobiłem dałem na jeden miesiąc, mam ustawione, aby pobierał wszystkie grafiki, cóż - na razie testuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Nie bijcie, że o to spytam ale w FAQ nie ma. Gdzie sie znajduja pliki cookiej i zawartość stron pobrana przez firefoxa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Cookies są w profilu, Strony w x:\Documents and Settings\[user]\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\[profil]\Cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Dzięki ;). Mam jeszcze pytanie: dlaczego w cache są zapisane zawartości stron ale w jakimś dziwnym formacie (poprostu jako pliki, których niczym nie mozna otorzyć). Myślałem, że bedzie tak jak dla IE w Temporary Internet Files a tutaj jest inaczej. Dlaczego ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 To już pytanie do ludzi tworzących FF. :) Przeglądanie cache powinno ułatwić to rozszerzenie - https://addons.mozilla.org/firefox/857/ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Mi to nie przeszkadza. Może to jakaś forma ochtony, nie wiem. Niemniej dzięki za linka do addona i ogolnie za pomoc :D. Mam jeszcze takie pytanie: czy motywy które są przeznaczone do starszych wersji FF bedą działały w 1.5.07 (chodźby z błędami ale jakoś działały czy w ogóle nie ma na to szans) ? ;) Znacie jakąś fajną strone z motywami ? (nie tą z FAQ i nie ze strony firefoxa - sorka za to pytanie ale napiszcie co polecacie ;)) Edytowane 27 Września 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Wg mnie ten plugin co odszukał paulo ws. grafik działa i to dość dobrze, dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jest jakieś rozszerzenie z translatorem na język polski ? Lub słownik polsko-ang (nie chodzi mi o spellbound ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 http://www.techland.pl/plProd.php?PID=PR166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 http://www.techland.pl/plProd.php?PID=PR166Troche drogie to "rozszerzenie" ;). W opcjach nie moge ustwić aby po sciągnieciu pliku był synał (taki jak z IE). Jest coś takiego (rozszerzenie) w ogole w FF ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Takie elektroniczne słowniki tłumaczą raczej koszmarnie. Proponowałbym np. rozszerzenie DictionarySearch i ustawienie sobie np. www.ling.pl i http://www.m-w.com/ Jest jeszcze np. http://freetranslate.mozdev.org/ Co do użycia starej skórki spróbuj zrobić coś takiego: wpisz interesującą cię wersję i zapisz. Może zadziałać, ale nie musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Witam, dzisiaj przychodze do domu, wlaczam kompa i podczas przegladania stron w internecie na dole ekranu jest taki szary dosc szeroki pasek ktorego niemozna zamknac jak go usunac bo przeszkadza i zaslania sporo miejsca. Niewiem skad to sie wzielo, wczesniej siedziala na kompie siostra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Błąd konfiguracji/rozszerzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Może siostra uaktualniła któreś z rozszerzeń do wersji anglojęzycznej. Jeżeli tak,. to zerknij do pierwszego posta w topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 @paulo dzieki wielkie za linka bo fajny ten freetranslate jest (o to mi chdziło :)). Zauważyłem niestety ze strony w FF ładuja sie wolniej niż w IE (te które są już w cache i całkowicie nowe(lub po oczyszczeniu cache'a)). Też tak macie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Czy jest jakieś rozszerzenie dzięki, któremu mogę zwolnić firefoxa? Korzystam z DownThemAll i czasem kiedy coś ściągam wolałbym żeby plik szedł wolniej bo nie mogę stron otwierać. Nie chcę używać jakichś programów dlatego pytam o rozszerzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Też sie podpinam pod pytanie. A i jeszcze spytam ile miejsca macie zadeklarowane na cache'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...