Skocz do zawartości
paulo

Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chyba zepsulem mojego liska :sad: Niechcacy wszedlem na jakas strone xxx i prawdopodobnie (nie jestem pewien) od tego momentu mam bialy pasek pod paskami narzedzi :blink: Troche ogranicza widocznosc i w ogole denerwuje... Skanowalem kompa ad-awarem i nic. Wie ktos jak sie tego shitu pozbyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chyba zepsulem mojego liska :sad: Niechcacy wszedlem na jakas strone xxx i prawdopodobnie (nie jestem pewien) od tego momentu mam bialy pasek pod paskami narzedzi :blink: Troche ogranicza widocznosc i w ogole denerwuje... Skanowalem kompa ad-awarem i nic. Wie ktos jak sie tego shitu pozbyc?

Spróbuj ewido anty-spywer powino pomoc. :) Ekhm... nie chcący my juz tam wiemy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screen:

http://img237.imageshack.us/img237/7264/firefoxmh6.jpg

Ale nie bardzo kumam o co chodzi z tym rozszerzeniami... W sumi nie wiem czy oplaca sie z tym bawic jak duzo pracy by z tym bylo bo i tak powoli zblizam sie do reinstalki windowsa :?

Ewido znalazl... 119 :blink: czegos co adaware nie znalazl :-| ale tego paska nie wywalil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem jeszcze czegoś takiego. :)

Może coś się w skórce posypało. Zmień skórkę.

Można by też sprawdzić pliki w chrome, ale chyba łatwiej ci będzie zrobić kopię zakładek i skasować stary profil (tym bardziej że wszystko masz raczej ustawione standartowo i bez rozszerzeń).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzę sobie do jakiegoś tematu na forum co ma dużo obrazków, czekam aż wszystkie się załadują i zamkan FF, za kilka dni znowu tam zaglądam i obrazki ładują się od początku jeszcze raz, czy to jest normalne? Chyba wystarczy jak raz się załadują, a potem będą czytane z dysku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ;).

Mam jeszcze pytanie: dlaczego w cache są zapisane zawartości stron ale w jakimś dziwnym formacie (poprostu jako pliki, których niczym nie mozna otorzyć). Myślałem, że bedzie tak jak dla IE w Temporary Internet Files a tutaj jest inaczej. Dlaczego ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to nie przeszkadza. Może to jakaś forma ochtony, nie wiem. Niemniej dzięki za linka do addona i ogolnie za pomoc :D.

Mam jeszcze takie pytanie: czy motywy które są przeznaczone do starszych wersji FF bedą działały w 1.5.07 (chodźby z błędami ale jakoś działały czy w ogóle nie ma na to szans) ? ;)

Znacie jakąś fajną strone z motywami ? (nie tą z FAQ i nie ze strony firefoxa - sorka za to pytanie ale napiszcie co polecacie ;))

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie elektroniczne słowniki tłumaczą raczej koszmarnie. Proponowałbym np. rozszerzenie DictionarySearch i ustawienie sobie np. www.ling.pl i http://www.m-w.com/

Jest jeszcze np. http://freetranslate.mozdev.org/

Co do użycia starej skórki spróbuj zrobić coś takiego:

Dołączona grafika

wpisz interesującą cię wersję i zapisz. Może zadziałać, ale nie musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzisiaj przychodze do domu, wlaczam kompa i podczas przegladania stron w internecie na dole ekranu jest taki szary dosc szeroki pasek ktorego niemozna zamknac Dołączona grafika jak go usunac bo przeszkadza i zaslania sporo miejsca. Niewiem skad to sie wzielo, wczesniej siedziala na kompie siostra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakieś rozszerzenie dzięki, któremu mogę zwolnić firefoxa?

Korzystam z DownThemAll i czasem kiedy coś ściągam wolałbym żeby plik szedł wolniej bo nie mogę stron otwierać.

Nie chcę używać jakichś programów dlatego pytam o rozszerzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi