Nyny Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Witam, odbieram sobie dzis maila adresatem jest moj kochany bank Inteligo Czytam i ze smiechu sie nie moge powstrzymac:D: Dzieńdobry Panie Krzysztofie. Od dnia 10.11.2004 obowiązywać będzie zmiana identyfikatora oraz hasła w Inteligo. Prosimy o podanie bierzącego identyfikataora oraz hasła. Po otrzymaniu ich prześlamy Panu nowy identyfikator oraz tymczasowe hasło. Nr rachunku 50 10205558 1111************ Serdecznie pozdrawiamy Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna Oddział - Centrum Bankowości Elektronicznej "Inteligo" w Warszawie Maila zostal ten wyslany z adresu inteligo.pomoc@vp.pl. Moze kazdy forumowicz wyslac mu jakas wiazanke z pozdrowieniami. I pamietajcie nie dajcie sie nabrac na takie glupotki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 hehe jaki lol, ale poco mu chasło skoro zeby zrobić przelew trzeba miec karte kodów??? hehe jaki baran niemoge :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 8O :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 ehehe, koles sie nie postarał :lol: Po pierwsze, tresc nie wyglada zbyt oficjalnie - bank by inaczej to sformulował ;) Po drugie, nie ma nawet linku do fake'owej strony logowania, co jest juz niewybaczalne :lol: No i po trzecie, gosc i tak nic z tego nie bedzie miał, bo nie poprosił o dotychczasowa liste haseł jednorazowych (w celu jej wymiany na nowa oczywiscie) :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 hehe no wlasnie:d to jest w tym najsmieszniejszE:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 A ja proponuję forwardnąć to do banku to już tam mu rzyć złoją jak go dorwą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 ahahaha :D dobre :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 LOL! koles robi sobie zarty, ale jak go zlapia to ma przeciach!e :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszek87 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Proponuje wam wysłac kilka meili to sie moze gość opamieta :)Najlepiej ze sporym załącznikiem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 *"]Proponuje wam wysłac kilka meili to sie moze gość opamieta :)Najlepiej ze sporym załącznikiem :>O tak, katusze zwiazane ze sciaganiem duzego zalacznika skutecznie go zniecheca do zaprzestania procederu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Jak chcesz to mogę jutro :) zbombardować jego skrzynkę dziesiątkami maili z różncyh kont. Dzisiaj nie mam czasu na taką zabawę ale jutro mogę poświęcić na to chwile. :D W końcu moje kilkanaście kont pocztowych się do czegoś przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 ja bym jednak obstawiał kontakt z bankiem, bo później może zacząć walić wały na np. allegro i już nie będzie do śmiechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Ja praktycznie codzienie dostaje maile od "citibanku" (siedziba w rosji czy chinach? Gdzie to rosna tacy zdolni hakerzy?) z prosba o podanie nr karty kred. i PINu do niej. Co smieszniejsze mam konto w citi ale jakos jeszcze nie wyswiadczylem im tej przyslugi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 :lol: no niezlie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 :] napisz do inteligo bedzie smiesznie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 hehe ale lolek napisz do inteligo, podaj im IP goscia to wtedy bedzie jeszcze smieszniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 hehe napisalem juz do inteligo i powiedzili ze sprawe zglosili odpowiednim organom :) ciekawe jakim :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Nawet Policja ma obowiazek zajac sie takim zgloszeniem. To naprawde juz dawno nie sa glupawe inetowe kawaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 <sid@sidnet.org /usr/src>% telnet interq.pl 25Trying 213.76.135.1...Connected to interq.pl.Escape character is '^]'.helo interq220 serv.interq.pl ESMPT Postfix (2.0.16) [My admin is too lazy to edit /etc/potfix/main.cf]250 serv.interq.plMAIL FROM:administrator@inteligo.pl250 OkRCPT TO:inteligo.pomoc@vp.pl250 OkDATA354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>SUBJECT:Zmiana identyfikatoraWitam!Zgodnie z wewnetrznym regulaminem naszego banku jak i Polskim Prawem Karnym w cwili umieszczenie fikcyjnych informacji jest Pan przestepca. W najblizszym czase zostanie Pan powiadomiony o tym fakcjie droga pocztowa. Przypominam iz za proe wyludzenia pieniedzy grozi Panu kara pozbawienia wolnosci do lat 7.Pozdrawiam,Administrator Inteligo.plSektor bezpieczenstwa systemuAndrzej Terczynski.250 Ok: queued as 6F3F92E79DDquit221 ByeConnection closed by foreign host.<sid@sidnet.org /usr/src>% Ciekafe czy da sie nabrać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Moze i dalby sie nabrac, gdybys nie machnal przy okazji z 3 literowek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Moze i dalby sie nabrac, gdybys nie machnal przy okazji z 3 literowek :P Wiem ale nie chcialo mi sie poprawiac... Leń ze mnie i pomysl moze nie wypalic przez to ;) Ale admin też człowiek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Hehe, a ja dostałem dzisiaj maila od "Branch Banking & Trust Company ", że mam wejść na jakąś stronę i wpisać swoje dane w celu weryfikacji :) Oczywiście pierwszy raz słyszę o takim banku(?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Mne poprostu takie maile zalamuja ;] Nabrac sie na to moga chyba tylko zidiociali amerykanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 No nie mowcie, bo zdarzają się ludzie co odbierają maila - patrzą załącznik. I co robią? "A sprawdze co to" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...