Skocz do zawartości
Nyny

Wyłudzacze internetowi :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

odbieram sobie dzis maila adresatem jest moj kochany bank Inteligo Czytam i ze smiechu sie nie moge powstrzymac:D:

Dzieńdobry Panie Krzysztofie.

Od dnia 10.11.2004 obowiązywać będzie zmiana identyfikatora oraz hasła w Inteligo.

Prosimy o podanie bierzącego identyfikataora oraz hasła.

Po otrzymaniu ich prześlamy Panu nowy identyfikator oraz tymczasowe hasło.

Nr rachunku 50 10205558 1111************

Serdecznie pozdrawiamy

Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna

Oddział - Centrum Bankowości Elektronicznej "Inteligo" w Warszawie

Maila zostal ten wyslany z adresu inteligo.pomoc@vp.pl. Moze kazdy forumowicz wyslac mu jakas wiazanke z pozdrowieniami. I pamietajcie nie dajcie sie nabrac na takie glupotki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehehe, koles sie nie postarał :lol: Po pierwsze, tresc nie wyglada zbyt oficjalnie - bank by inaczej to sformulował ;) Po drugie, nie ma nawet linku do fake'owej strony logowania, co jest juz niewybaczalne :lol: No i po trzecie, gosc i tak nic z tego nie bedzie miał, bo nie poprosił o dotychczasowa liste haseł jednorazowych (w celu jej wymiany na nowa oczywiscie) :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz to mogę jutro :) zbombardować jego skrzynkę dziesiątkami maili z różncyh kont. Dzisiaj nie mam czasu na taką zabawę ale jutro mogę poświęcić na to chwile. :D W końcu moje kilkanaście kont pocztowych się do czegoś przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja praktycznie codzienie dostaje maile od "citibanku" (siedziba w rosji czy chinach? Gdzie to rosna tacy zdolni hakerzy?) z prosba o podanie nr karty kred. i PINu do niej.

Co smieszniejsze mam konto w citi ale jakos jeszcze nie wyswiadczylem im tej przyslugi ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<sid@sidnet.org /usr/src>% telnet interq.pl 25Trying 213.76.135.1...Connected to interq.pl.Escape character is '^]'.helo interq220 serv.interq.pl ESMPT Postfix (2.0.16) [My admin is too lazy to edit /etc/potfix/main.cf]250 serv.interq.plMAIL FROM:administrator@inteligo.pl250 OkRCPT TO:inteligo.pomoc@vp.pl250 OkDATA354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>SUBJECT:Zmiana identyfikatoraWitam!Zgodnie z wewnetrznym regulaminem naszego banku jak i Polskim Prawem Karnym w cwili umieszczenie fikcyjnych informacji jest Pan przestepca. W najblizszym czase zostanie Pan powiadomiony o tym fakcjie droga pocztowa. Przypominam iz za proe wyludzenia pieniedzy grozi Panu kara pozbawienia wolnosci do lat 7.Pozdrawiam,Administrator Inteligo.plSektor bezpieczenstwa systemuAndrzej Terczynski.250 Ok: queued as 6F3F92E79DDquit221 ByeConnection closed by foreign host.<sid@sidnet.org /usr/src>%

Ciekafe czy da sie nabrać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi