Tiger.xp Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Witam. Niedługo będe robił blok na CPU. Będzie to blok frezowany z pleksą i jednym wlotem i jednym wylotem. Miedź będzie miała takie same wymiary co pleksa. Mam pytanko. Czy wystarczy pleksa 3mm grubości?? Blok będzie uszczelniony o-ringiem i silikonem. Jeżeli uważacie że pleksa jest za cienka to jaką grubość najlepiej zastosować? Czy w OBI można dostać plekse?? Mam zamiar wykonać frez w stylu tego z bloku Spider z tym że blok nie będzie miał centralnego wlotu( tylko 1 wlot i 1 wylot) w związku z czym czy blok będzie w miare wydajny do tego co w podpisie:)?? Tak przy okazji?? Powiedzcie mi jak do .... wysłać zdjęcia (lub strone ze zdjęciami) na jakiś serwerek :?: :?: Czy pompka ok700l/h wystarczy na CPU i GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJiM Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 Co do plexi to w OBI spokojnie powinłeś dorwać. A ja bym nie dawał 3 mm za cienka lepsza juz była by 6mm a najlepsza 10mm z tego powodu ze koncówki wkręcane będom stabilniejsze i wytrzmią zakładanie i demątowanie slałchów a przy 3 mm to moze jak nabardziej pęknąć czy wyrwać taką końcówkę. Po drygie jak taką10 dociągniesz śróbkami np w 4 miejscach to pewne ze wszędzie docika a przy 3mm to będzie odciskać i moze peknąć lub będzie puszczać. :cry: A co do pompki powinłą ci to obskoczyć spokojnie zalezy jakie masz przekroje 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger.xp Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 To widze że czeka mnie wycieczka do OBI. Za tydzień odbieram prawko to się przejade:) A ta pleksa 3 mm została mi po oknie w budzie i tak przy okazji chciałem wykorzystac. A robił ktoś już WC na pamięć karty graficznej?? bo mam pomysł na bloki ale jeszcze myśle jak to połączyć. Chodzi mi o to ze jeden blok będzie chłodził gpu i pamięć a drugi pamięć z drugiej strony karty. Wlot wody nad gpu i kanalikiem poprowadzić ją nad kostkami ramu. Tylko nie wiem jeszcze jak połączyć dolny blok z górnym i czy całość nie będzie za ciężka, no ale zawsze można dorobić jakąś podpórkę:) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 A robił ktoś już WC na pamięć karty graficznej?? bo mam pomysł na bloki ale jeszcze myśle jak to połączyć.Osobne, to raczej nie, ale blok vga zachodzacy na pamiatki - tak ;] Oblookaj taki cosik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJiM Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 8) 8) Ciekawe! przyznam troche pracy zapewne kosztowało ale pewno teraz to i wydajność i stabilność i płyność gier i nie tylko jest the best!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 A robił ktoś już WC na pamięć karty graficznej?? bo mam pomysł na bloki ale jeszcze myśle jak to połączyć.Osobne, to raczej nie, ale blok vga zachodzacy na pamiatki - tak ;] Oblookaj taki cosik ;] To Twoje dzieło czy MORPHING'a ?? (bo wygląda baaardzo znajomo 8) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 To Twoje dzieło czy MORPHING'a ?? (bo wygląda baaardzo znajomo 8) )Zgadles 8) ogolnie kolo fajne bloczki robi; ja ograniczam sie na razie do CPU ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 ...będom stabilniejsze i wytrzmią zakładanie i demątowanie slałchów ... śróbkami ... Litości, aż oczy bolą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Oblookaj taki cosik ;]blok jak blok ,ale jaka koles ma zawodowa plyte glowna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...