Skocz do zawartości
Robertcik

O/C P4 2,2 max 2,6 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde coś jest nie tak; kręce swojego proca max 119 FBS, wyżej jak ustawie to widze niebieski ekran w windowsie. Temperatura procka 37-40 stopni pamięci w miare dobre bo na kościach ELIXIR'a, płytka Soltek

SL-85DRV. Macie jakiegoś pomysła by temu zaradzić :( :( :( ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw pamięci jako DDR200 jak nadal masz bluscreny to poprostu trafił ci sie słaby egzęplarz i nic nie poradzisz.

i tyle kasy poszlo sie je... a ten proc za FSB 119mhz to bedzie wolniejszy niz moj AXP 1750mhz z synchro 166mhz :).

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tyle kasy poszlo sie je... a ten proc za FSB 119mhz to bedzie wolniejszy niz moj AXP 1750mhz z synchro 166mhz :).

pozdro

No co ty p4 2.6ghz wolniejszy od xp2100+ LOL i nie tłumacz sie fsb 166 one owszem podwyższa wydajność troche ale cudów nie daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdro

No co ty p4 2.6ghz wolniejszy od xp2100+ LOL i nie tłumacz sie fsb 166 one owszem podwyższa wydajność troche ale cudów nie daje.
no ok troszku przesadzilem!! sorry ale to FSB 119mhz mnie zgubilo!! Ale i tak ta wydajnosc za ta cene to ROTFL!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

no ok troszku przesadzilem!! sorry ale to FSB 119mhz mnie zgubilo!! Ale i tak ta wydajnosc za ta cene to ROTFL!.

Niejest tak zle proc kosztuje tylko 900zł 2,6ghz za 900 zł mniejest najgorzej .
chyba chodzi ci o 2,26 (18x133) a ten 2,2(22x100) byl drozszy z tego co pamietam byl to dawniej najszybszy P4 po 2.2Ghz ale i tak nie duza roznica ile za niego dales??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdro

Przesadzasz ten AMD nie ma szans z P4 2,6 (zobacz testy na tomshardware.pl/com), a pozatym jeszcze można go podkręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze zgadzam sie ze P4 2,6 jest przewaznie wydajniejszy od AXP 2100+... Ale akurat benchmark.pl to bym nie polecal, to taki polski Tom`s Hardware ;D.Chociaz zwaz na to ze P4 smiga dopiero w pamieciami RIMM albo mocnymi DDRami ,wiec P4+DDR 119/238 a XP 2100+ z FSB166 i DDR 166/333 bedzie niedaleko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Po pierwsze zgadzam sie ze P4 2,6 jest przewaznie wydajniejszy od AXP 2100+... Ale akurat benchmark.pl to bym nie polecal, to taki polski Tom`s Hardware ;D.Chociaz zwaz na to ze P4 smiga dopiero w pamieciami RIMM albo mocnymi DDRami ,wiec P4+DDR 119/238 a XP 2100+ z FSB166  i DDR 166/333 bedzie niedaleko...

Zgadza sie. Ale malo ktory pojdzie sobie ot tak na FSB166 synchronicznie. A ten proc Robercika to wyjatek, ktory sie nie chce krecic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Po pierwsze zgadzam sie ze P4 2,6 jest przewaznie wydajniejszy od AXP 2100+... Ale akurat benchmark.pl to bym nie polecal, to taki polski Tom`s Hardware ;D.Chociaz zwaz na to ze P4 smiga dopiero w pamieciami RIMM albo mocnymi DDRami ,wiec P4+DDR 119/238 a XP 2100+ z FSB166  i DDR 166/333 bedzie niedaleko...

Zgadza sie. Ale malo ktory pojdzie sobie ot tak na FSB166 synchronicznie. A ten proc Robercika to wyjatek, ktory sie nie chce krecic.

Ale Ty LAMER jesteś. Kręciłeś kiedyś Athlony? KAŻDY pójdzie na 166FSB synchronicznie, a nawet na 200 MHz. To zależy wyłącznie od chipsetu/jakości płyty głównej. Poza tym wątpię aby P4 2,6GHz z fsb119 i DDR miał jakiekolwiek szanse z Athlonem 2100+ (nawet z niepodkręconym jadrem) na FSB 166. Nawet na benchmarku jak porównywali w zestawie do gier Podkręcony 1,8 na 2,4 P4 z NIEpodkręconym AXP 1800+, to w większości benchmarków (grach) Athlon wygrał (co wcale nie przeszkodziło im wybrać P4 jako zwycięzcę ;-) )

Zresztą jeśli pamiętacie niedawny post Lancera, to jego Athlon na FSB200 spokojnie bił najmocniejsze P4 z RDRAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą jeśli pamiętacie niedawny post Lancera, to jego Athlon na FSB200 spokojnie bił najmocniejsze P4 z RDRAM.

Teraz to dopiero dowaliłeś.

Po pierwsze najmocniejsze P4 to teraz jest 3998 MHz i temu nie dorówna żaden AMD nawet przetaktowany na 3600+ (tomshardware.com/pl)

Po drugie to czemu wyniki w 3d marku te najwyższe należa do P4, a przecież 3d mark jest na korzyść AMD (porównaj P4 2GHz z AMD 2GHz to AMD zwycięża - a jak podkręcisz AMD i P4 na max do P4 deklasuje AMD-ka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robercik: stawiam 100 pln, ze tez bedziesz lamerem w jego oczach :)

Wybacz Kaeres ale dłużej już nie mogę...

Ty chyba masz zamiast mózgu chyba coś Intela w głowie. Bo tak zaślepionej osoby to jeszcze nie widziałem...

A do intela 4 ghz to on stabilnei wcale nie działał, chyba że kilka minut bo na azocie był. Może i Intel robi najszybsze procki lecz niezaprzeczalne jest że przy takiej samej częstotliwości amd jest wydajniejszy. Ponadto procesory amd są tańsze od swoich odpowiedników intela.

A żebyś nmie mówił że jestem zaślepiony amd, bo nie sestem. Sam wcześniej miałem 2 intele, a teraz amd wybrałem głownie przez jego cenę.

Ponadto amd nie zmienia tak często gniazd na płytach (czy obojętnie jak sięto fachowo zwie). Socket a jest już od długiego czasu, co dobrze świadczy o firmie, gdyż przez to nei trzeba co nową generację procka zmieniać płyty..

A jaką Intel stosuje politykę każdy wie...

Więc taka mysł ode mnie:

Spróbuj choć czasem być obiektywny. Bo niestety w gwoli oceniania procków stajesz się moim zdaniem niczym innym jak pośmiewiskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to dopiero dowaliłeś.

Po pierwsze najmocniejsze P4 to teraz jest 3998 MHz i temu nie dorówna żaden AMD nawet przetaktowany na 3600+ (tomshardware.com/pl)

Po drugie to czemu wyniki w 3d marku te najwyższe należa do P4, a przecież 3d mark jest na korzyść AMD (porównaj P4 2GHz z AMD 2GHz to AMD zwycięża - a jak podkręcisz AMD i P4 na max do P4 deklasuje AMD-ka)

Po pierwsze najmocniejsze P4 to jest teraz 2,8 GHz, a w kwestii wyników, to mówimy nie o zwykłym AMD, tylko z szyną 166MHz. Przypominam, żę pisałem o doświadczeniach i testach Lancera, który porównywał tego procka z P4 2,53 i 2,8. Wszelkie uwagi w tej kwestii do niego, a nie do mnie.

Dopóki nie będziesz pisał ewidentnych bzdur na temat rzeczy, których na oczy nie widziałeś i októrych nie masz żadnego pojęcia tak jak Kaeres to możesz być pewny, że od Lamerów Cię nie wyzwę.

W kwestii THG. Warto przestudiować dokładnie wszystkie wyniki z tego artykułu. Owszem podkręcili tam AMD, ale tak, że w niektórych testach mocniej podkręcony (FSBi i jądro) wypada GORZEJ niż NIEpodkręcony (czy też podkręcony mniej - nie pamiętam już). Wyniki podkręconego AMD na tej witrynie są więc całkowicie niewiarygodne. Oni się tłumaczyli, że to dlatego, ze przy FSB 166 automatycznie płyta przełączyła timingi na wolniejsze.

3Dmark w przypadku AMD jest ewidetnie przy szybszych prockach blokowany przez przepustowośc pamięci i zwiększenie FSB do 166 (nawet bez podkręcania jądra) daje duży przyrost wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...