Hipo Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Co sie dzieje że nigdzie nie można kupić Samsunga DDR 333 256Mb????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Po piewsze napewno gdzieś jeszcze są, tylko dość trudno dostępne... A tak poza tm jeśli chcesz je kupić do tej płyty co masz to mija się z celem bo i tak nie da się na niej osiągnąć magistrali 166, powyżej 150-152 nie działa stabilnie niezależnie od biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 ludzie mam klopota mam pamieci samsunga NIBY DDR333 ale hm na 100% tego nie moge stwierdzic naklejka: SAMSUNG H KOREA 0232 M368L3223DTL-CB3 kostki: SAMSUNG 232 K4H560838D-TCB3 bdfb30ba korea (to sie zmienia na kazdej kosci) czy ktos jest w stanie mi pomoc w stwierdzeniu czy to jest PC2100 czy PC2700 ?? moze jakis program?... sisoft jak widze chyba tego nie potrafi jedyne co uzyskalem z niej to: 256MB DDR-SDRAM 8-1-1-1R 4-1-1W 2.5-2-2CL 1CMD plizz help bo chcialem puscic ram na 333MHz a jedyne co chodzi stabilnie to 266 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Use google Luke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Wszystko jest w porządku. Są to kości PC2700 :) a widac to po ostatnich cyferkach w oznaczeniu TCB3. 3 oznacza PC2700 a 0 oznaczalo by PC2100. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 ok dzieki :) No wiec czemu gdy ustawie w biosie na 333MHz CAS 2.5 program testujacy RAM wykazuje jego bledy (memtest86 v3.0) ? Mysle ze chyba sa walniete ? :( Gdy ustawie na taktowanie by SPD jest OK ale chodzi wtedy tez na 266 MHz wiec kupa (BTW co oznacza SPD? taktowanie procka?) na 266 CAS 2 jest wszystko extra tak na marginesie ;) Ale nie po to kupilem DDR333 zeby nie moc z tego skorzystac :x tak wiec pamiatki do wymiany prawda? 8) :P A1800+ / GigaByte 7VRX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 SPD to maly ukladzik na module pamieci w ktorym zaszyte sa podstawowe dane tego modulu czyli czestotliwosc taktowania i timingi. Jezeli w BIOSIE ustawisz "by SPD" to plyta zczytuje info z tego ukladu i ustawia pamieci tak jak tam jest zapisane. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Co sie dzieje że nigdzie nie można kupić Samsunga DDR 333 256Mb?????Po co Ci pamieci tej firmy ? Jest takie powiedzenie "Jak cos jest do wszystkiego, to znaczy, ze jest do niczego" :) Tak jak deawoo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Co sie dzieje że nigdzie nie można kupić Samsunga DDR 333 256Mb?????Po co Ci pamieci tej firmy ? Jest takie powiedzenie "Jak cos jest do wszystkiego, to znaczy, ze jest do niczego" :) Tak jak deawoo :) No widzisz jakbys wiedzal na jakiej zasadzie prosperuja tego typu molohy Koreanskie to bys sie nie odzywal , jak zawsze ciezko sie twoje posty czyta ;) . A ze padlo Deawoo bylo wliczone w ryzyko bo jak sie kupuje wszystko co popadnie to tak jest , a akurat pamieci Szajsungowi dobrze wychodza , powiem wiecej samsung zaczyna sie ostro liczyc w tej dziedzinie :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 sorki za ot ale może mi ktoś pomóc w ustawieniu jak najlepszych szybkości ramów w biosie? wystarczy tylko wszystko na max'a walnąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Nie zgadzam sie z tym ze te Samsungi z koncowka TCB0 to kosci PC2100. Sam mam takie i wyciagam 188 6-2-2-3. A na 7-2,5-3-3 wyciagam 210!!!!! Wiec wydaje mi sie ze to raczej niemozliwe. Aha reszta oznaczen taka sama. Wiec o co biega? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Po piewsze napewno gdzieś jeszcze są, tylko dość trudno dostępne... A tak poza tm jeśli chcesz je kupić do tej płyty co masz to mija się z celem bo i tak nie da się na niej osiągnąć magistrali 166, powyżej 150-152 nie działa stabilnie niezależnie od biosu. co ? mi dziala stabilnie na 160-163 a teraz jade na 154 bo mi rivka wola juz nieeeeeeeeeee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Sprawdzcie te RAM,y na www.samsung.com w zakładce semikonductors i dalej chyba produkts. Można sprubować szukadełkiem może się uda od razu. Pozdrowienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 SPD to maly ukladzik na module pamieci w ktorym zaszyte sa podstawowe dane tego modulu czyli czestotliwosc taktowania i timingi. Jezeli w BIOSIE ustawisz "by SPD" to plyta zczytuje info z tego ukladu i ustawia pamieci tak jak tam jest zapisane. No dobra a jak Wy ustawiacie RAM ? jak ktos ma plytke na KT333 ustawiacie by SPD czy poprostu 333MHz ? w tym drugim wypadku mam bledy w obszarze 226 i 239 megabajta ramu (memtest86 v3.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Nie zgadzam sie z tym ze te Samsungi z koncowka TCB0 to kosci PC2100. Sam mam takie i wyciagam 188 6-2-2-3. A na 7-2,5-3-3 wyciagam 210!!!!! Wiec wydaje mi sie ze to raczej niemozliwe. Aha reszta oznaczen taka sama. Wiec o co biega? To sie nie zgadzaj masz prawo :) a zanim walniesz takiego inteligentnego posta to poszukaj troche na necie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 http://www.samsungelectronics.com/semicond...8)38d_rev00.pdf zerknij tutaj Tak sie fajnie składa ze ostatnio zamówiłem w Pronox-ie(przez kolege ze sklepu bo oni prowadza tylko hurt) samsung pc2700 a dostalem na ukladach pc2100 z naklejka pc2700 i sie strasznie wkur.... i napisalem długie i niemile ale z zachowaniem kultury pismo do dyrektora Pronoxa ze handluje podrobkami i dalem w tym e-mailu dw do biur Samsunga w polsce i w korei :))))). Za godzine mialem telefon od tego dyrektora z przeprosinami ze mam odeslac ta pamiec na ich koszt i wystawia korektę a oni sami nie wiedzieli ze to podrobki i wycofuja je ze sprzedazy :lol: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 SPD to maly ukladzik na module pamieci w ktorym zaszyte sa podstawowe dane tego modulu czyli czestotliwosc taktowania i timingi. Jezeli w BIOSIE ustawisz "by SPD" to plyta zczytuje info z tego ukladu i ustawia pamieci tak jak tam jest zapisane. Pozdro Dexter Tu niezbyt się zgodzę... Spróbuj ustawić by spd i powiedzmy że będzie to cl2,5 A potem zrób tak weź ustawianie manualne i zmień na cl2 a potem przełącz na by spd i (przynajmniej u mnie) te ustawienia zostają nie zmienione i teraz by spd zostaje by spd... Poza tym moje nanye są(a raczej były) cl2 a jesli wybrałem by spd to po postu ustawiało najwolniejsze timingi i cl2.5 czy po prostu "bezpieczne :P " ustawienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 czyli mam rozumiec ze raczej nie ustawiacie pamiecy by SPD ustawiacie recznie na 333MHz itd ? jezeli ja tego nie moge zrobic bo pojawiaja sie bledy to moj RAM jest skopany tak ? odpowiedzcie plizz bo musze wiedziec czy mam sie klocic z gosciem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...